Pikantní čočka s rýží
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
8340
kalorií
9.0g
cukrů
3.0g
tuků
381.0g
bílkovin
Příprava
Čočku přebereme, propláchneme ji a pak ji nasypeme do hrnce se studenou vodou. Pomalu ji uvaříme doměkka a potom scedíme. Rýži propláchneme, uvaříme v osolené vodě a rovněž scedíme.
Cibulku nasekáme nadrobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném oleji. přidáme nakrájené okurky, kečup, cukr, kar a opět krátce opečeme. Do tohoto základu nasypeme čočku i rýži, promícháme a dochutíme vegetou, solí a pepřem. Čočku s rýží můžeme podávat jako samostatné teplé nebo studené jídlo. Skvělě také chutná s opečenou klobásou
08. 12. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 30. 04. 2019, 08:55
© 2024, Railsformers s.r.o.