Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 241

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 2 uvařená vejce, 2 nakládané okurky, 1 cibule, 2 lžička hořčičné omáčky, sůl dle chuti, pepř mletý dle chuti, petrželová nať

Pevné složky semeleme na masovém strojku, přidáme koření, promícháme. Mažeme na chléb a posypeme jemně sekanou petrželkou-

Čínské nudle s lilkem a kuřecím

Čínské nudle s lilkem a kuřecím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks kuřecí prsa, 1 menší lilek, 1 menší pórek, 1 menší lžička pepře, 2 lžičky soli, 1 balení čínských nudlí (4 kostičky)

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladu. Lilek také nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme a necháme chvíli stát (vypotit). Nudle ve větší nádobě zalijeme vařící vodou, přiklopíme a necháme změ...

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meat (lančmítu), 1 kg vařených brambor, 400 ml smetany do omáčky, 3 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kmínu, 1 lžička sádla

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou v...

Rozmarýnové brambory

Rozmarýnové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých brambor, 1 snítka rozmarýnu, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut. Nakonec dáme na opečené brambory máslo a rozmarýn a ještě cca 2 - 3 mi...

Chutná zeleninová příloha

Chutná zeleninová příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 celer, 2 velké mrkve, 1 Lučina, sůl, muškátový ořech, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 1 červená cibule, olivový olej, 1 lžíce másla

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev, celer a uvaříme do měkka. Když mrkev s celerem změknou, přidáme na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, př...

Tvarůžek v hermelínu

Tvarůžek v hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 tvarůžek, lžíce kečupu, hladká mouka, 1 vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení

Hermelín si překrojíme a lžíci nebo nožem vydlabeme z jedné půlky sýr tak, aby nám vzniklo místo pro tvarůžek. Ten vložíme, potřeme kečupem, přiklopíme druhou půlkou hermelínu a obalíme v trojobalu. Nejprve zprudka a pak velice zvolna smažíme na o...

Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, houby nebo žampióny, 4 lžičky másla, špetka soli, špetka kmínu, chilli koření dle chuti, olej na smažení, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka na trojobal

Hermelíny si rozkrojíme, vydlabeme a naplníme směsí hub, které předem podusíme na másle s kmínem, solí a chilli kořením. Obě části sýru spojíme a podle potřeby zajistíme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Kakaový dortík

Kakaový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 100 g cukru na puding, 4 vejce, 1 lžíce horké čokolády v prášku, 500 ml mléka, 2 kakaové pudingové prášky, 2 lžíce másla nebo Hery, 2 lžičky rozpustné kávy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce skořice, 2 lžíce rumu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 čokolády na vaření

Z bílků ušleháme tuhý sníh, můžeme přidat lžíci studené vody. Postupně přidáváme krupicový cukr a ještě chvíli šleháme, až sníh hodně zhoustne. Potom zašleháme žloutky, můžeme přidat lžíci horké vody, a nakonec jen zlehka vmícháme polohrubou mouku...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Lahůdkový salát s chřestem

Lahůdkový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička nastrouhaného křenu, půl lžičky cukru krupice, sůl, pepř, pažitka, 250 g měkkého salámu, 1 cibuli, 1 jablko, 2 rajčata, 250 g vařeného nebo sterilovaného chřestu, 2 natvrdo uvařená vejce

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme ho s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a ochutíme solí, pepřem, cukrem a křenem. Salám a cibuli oloupeme, jablko a rajče rozkrojíme a zbavíme jader. Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smíchám...

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g malých fazolí, 40 g cibule, ocet, sůl, mletý pepř, 10 ml rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny v celku, nasekaná petrželová nať, cukr krupice

Přebrané a umyté fazole necháme nabobtnat a potom je uvaříme do měkka. Dáváme pozor, aby se nerozvařily a zůstaly celé. Scedíme je a teplé zalijeme nálevem. Nálev: ocet smícháme s trochou vody, solí, pepřem a cukrem a necháme chvíli odstát. Potom...

Salát pro labužníky se sardelkami

Salát pro labužníky se sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g připraveného bílého zelí, 2 lžíce nakládaných hub, 1 cibule, 2 sardelky, ocet

Zelí nejlépe den předem nakrouháme a připravíme, smícháme s na menší kousky překrájenými houbami a na nudličky nakrájenými dvěmi kapiemi. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a spaříme. Scezenou ji přidáme k zelí. Nakonec přidáme sardelky nakrájen...

Zeleninový salát s masem

Zeleninový salát s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 250 g vepřového masa, 3 lžíce kečupu, sůl, mletá paprika

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso. Osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme částečně rozmraženou zeleninu, lehce přisolíme, podlijeme a dodusíme do měkka. Kd...

Rajčatový salát s Rokfórem

Rajčatový salát s Rokfórem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy nebo Rokfóru, 1 malá cibule, několik lžic kefíru, 4 rajčata, listový salát

Do misky protřeme přes síto sýr, přidáme jemně usekanou cibuli a tolik kefíru, aby vznikla zahoustlá omáčka. Talířky vyložíme opranými a okapanými listy salátu a na ně rozložíme na plátky nakrájená rajčata. Přelijeme omáčkou a podáváme jako příloh...

Celer s paprikami

Celer s paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší celer, 2 mrkve, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 papriky, sůl, pepř, citrónová šťáva, cukr krupice, 2 lžíce oleje, 150 g tvrdého sýra

Zeleninu opereme, oloupeme a papriky odjádříme. Celer nahrubo nastrouháme s mrkví a sýrem, papriku nakrájíme na nudličky a vše posypeme pažitkou. Olej, sůl, pepř a cukr rozšleháme s citrónovou šťávou na zálivku.

Sýrový salát

Sýrový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g tvrdého sýra, 30 dkg měkkého salámu, 200 g různé vařené zeleniny, 1-2 natvrdo uvařená vejce, 1 sterilovaná okurka, 100 g majonézy nebo 20 dl kys. smetany, půl lžičky plnotučné hořčice, sůl, ocet nebo citrónová šťáva

Sýr, salám, uvařenou zeleninu, okurku a bílky z natvrdo uvařených vajec pokrájíme na malé nudličky. Smícháme s majonézou, hořčicí, citrónovou šťávou nebo octem, osolíme a necháme alespoň půl hodiny před podáváním v chladu odležet. Salát upravíme n...

Slané tyčinky

Slané tyčinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hrubé mouky, 250 g Eidamu, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Syr nastrúhame, múku s práškom do pečiva preosejeme na dosku. Pridáme žĺtok, maslo a nastrúhaný syr. Do jamky v múke vlajeme smotanu. Z prísad vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta hrubý plát asi 4 mm a pomocou ostrôžky ...

Perník

Perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučka, 400 g hladké mouky, 2 vejce, 2,5 lžíce kakaa, 1 lžička Sody bikarbóna, 3 lžíce pikantného džemu, 1/2 l polotučného mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 1 kypřící prášek do perníku, 1 čokoládová poleva

Kypriaci prášok do perníka a sódu bikarbónu rozmiešame v múke, pridáme cukor a ostatné prísady. Dobre vymiešame a nelejeme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech. Pomaly upečieme v mierne teplej rúre 20-30 minút. Po upečení natrieme džemom a po...

Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého chleba (4 ks), 6 stroužků česneku, 1/2 lžička soli, 8 lžic olivového oleje, 1 l vody, 1 lžíce mleté papriky, 4 vejce

Chlieb pokrájame na tenké okrúžteky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej s prelisovaným cesnakom. Do horúceho oleja vložíme plátky chleba a z oboch strán ich opečieme, posypeme červenou paprikou a zalejeme studenou vodou. Keď voda zovrie, pomocou naber...

Lunexová polévka

Lunexová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky smetanového sýra, 6 brambor, špetka kmínu, špetka soli

Zemiaky pokrájame na kocky a dáme ich variť do vyššieho hrnčeka. Pridáme na kocky pokrájaný smotanový syr (Lunex), rascu a soľ. Po uvarení zemiakov je polievka hotová.

Zelný koláč s česnekovou polevou

Zelný koláč s česnekovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice kyselého zelí, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 vejce, 1/2 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky soli, 2 lžíce sádla, 4 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny

Zelí vyndáme ze sklenice, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Dáme ho do mísy, přidáme vejce, mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme a nakonec vmícháme anglickou slaninu, nakrájenou na malé kostičky. Vše dobře zamícháme. Těsto nandáme ...

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Trojbarevné řezy (Maja)

Trojbarevné řezy (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hery, 25 dkg pískového cukru, 5 vajec, 1 balení zakysané smetany, 1 balení vanilkového cukru, 30 dkg polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3 balení různých pudinků, 10 lžic rumu

V míse utřeme změklou Heru s cukrem a 5 žloutky. Mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva. Do vaječné hmoty postupně přidáváme mouku, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Do této hmoty zlehka zamícháme sníh. Vzniklé těsto rozdělíme na tři díly,...

stránka: