Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 39

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 brambory, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 500 ml vody, 100 g parmazánu, troška polévkového koření (tekuté)

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme. Obě suroviny nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujónu, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme, vznikne jemný krém, který p...

Německé brambory

Německé brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařených brambor, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 2 nakládáné okurky, troška pepře

Vychladlé vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakládané okurky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme lisovaný česnek, 100 g majonézy, 2 lžíce šlehačky, dochutíme solí a pepřem.

Cibulová krémová polévka s mrkví

Cibulová krémová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1,1 l vody, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené zeleniny

Z mouky uděláme jíšku, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Cibuli a karotku očistíme. Nakrájíme na kolečka. Vložíme do do hrnce, dochutíme sušenou zeleninou, solí a pepřem. Vaříme do měkka cca 12-15 minut. Necháme zchladnout. Rozmixujeme ponorným m...

Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 250 g řeckého jogurtu, 125 g zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky koření Tzaziky, 1-2 stroužky česneku

Okurku nastrouháme na hrubem struhadle, šťávu zcedíme. Všechny ingredience smícháme, dochutíme kořením a česnekem.

Wasabi dip s jablkem

Wasabi dip s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení zakysané smetany, 2 jablka, 1-2 lžíce Wasabi pasty, 2 špetky soli

Smíchejte všechny ingredience.

Nadýchaná piškotová roláda s tvarohovo-ovocnou náplní

Nadýchaná piškotová roláda s tvarohovo-ovocnou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vejcí, 5 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Připravíme tuhý sníh z bílků našleháme žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh, dále po lžících lehce vmícháváme polohrubou mouku, pomerančovou a citronovou kůru. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papíre...

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

Ořechový dip

Ořechový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 šálků řeckého jogurtu, 1 šálek vlašských ořechů, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička limetové šťávy, 2 lžíce máty peprné

Řecký jogurt vymícháme s limetkovou šťávou a solí (dle chuti ). Před podáváním posypeme na jemno nasekanými vlaš. ořechy a popř. mátou.

Karotkové Smoothie

Karotkové Smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek bílého jogurtu 3%, 1 lžíce cukru moučka, 500 g mrkvové šťávy, 100 ml banánového džusu, 4 kostky ledu

Všechny ingredience vyšleháme ponorným tyčovým mixerem. Hotový nápoj nalijeme do skleniček a přidáme 2 kostky ledu.

Karotka na kyselo

Karotka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 lžíce octu, 5 lžic cukru moučka, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 dcl jablečného moštu, 2 lžíce včelího medu, špetka soli

V jablečném moštu rozpustíme cukr, vmícháme med, špetku soli a trochu octu. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkvičku, přidáme olej a zakapeme citrónovou šťávou.

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Krůtí kousky s džusem

Krůtí kousky s džusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtích prsou, 25 ml slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1/4 lžička mletého černého pepře, 100 ml jablečného džusu, 1/2 lžičky bramborové škrobu, 1 lžička sójové tmavé omáčky, 1 lžička francouzské hrubozrnné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje

Na marinádu smícháme olej (25 ml), pepř, džus a rozdrobený bujón. Maso nakrájíme na menší kousky a vmícháme do marinády. Směs dáme do nádoby s víčkem a necháme v chladničce uležet do druhého dne. V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, přidáme okapané m...

Zapékané brambory s jablkem

Zapékané brambory s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 2 vejce, 1 cibule, 1 jablko, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Brambory a jablko nakrájíme na úzké proužky, cibuli nadrobno. Přidáme rozmarýn, pepř, sůl a vše promícháme. V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme směs a vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme 20-30 min dorůžova.

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin-vrtulí, špetka soli, 150 g mrkve, 1 cibule, 1 lžíce másla, 150 g mraženého hrášku, 250 g šunky, 250 g odtučněného tvarohu, 150 g crème fraîche, 2 vejce, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 50 g tuku

Vrtule uvaříme podle návodu na skus a hned je zprudka zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci a na něm nakrájené kostičky mrkve a cibule necháme asi 5 minut podusit. Hráše...

Pestré nudle z pekáče

Pestré nudle z pekáče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špeclí, špetka soli, 2 pórky, 250 g cherry rajčátek, 2 žluté papriky, 2 lžíce petrželové naťi, 4 v ejce, 125 g goudy, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka pepře, 50 g tuku na vymazání pekáčku

Špecle uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a doměkka. Goudu nastrouháme a necháme připravenou. Oba pórky omyjeme a očistíme a nakrájíme jej na silná kolečka, která přidáme po 7 minutách vaření ke špeclím na zbylé 3 minuty. Poté necháme špe...

Pečené zelné nudle

Pečené zelné nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžička soli, 3 špetky barevného pepře, 1,5 kg bílého zelí

Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrájíme na čtvrtky, vyřízneme košťál, zelí jemně nastrouháme na tenké dlouhé nudle, opereme, necháme okapat. Zelí vložíme do vymaštěného pekáčku nepodléváme vodou, osolíme, opepříme. Pečeme v troubě 30 minut při 180...

Dort z květáku a brokolice

Dort z květáku a brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 170 g přepuštěného másla, 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře, 300 g květáku, 200 g brokolice, špetka muškátového ořechu, 2 vejce, 50 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 100 ml sladké smetany

Z hladké mouky, 1 vajíčka, zakysané smetany a 120 g přepuštěného másla vypracujeme křehké těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout, aby ztuhlo. Poté těsto rozválíme a vyložíme s ním koláčovou formu. V 50 g přepuštěného másla osmahneme st...

Sardinková pomazánka s tvarohem

Sardinková pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva rybiček v tomatě, 100 g jemného tvarohu, 100 g taveného sýru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška pepře, špetka soli

Rybičky zbavíme kostiček a utřeme s tvarohem, sýrem a česnekem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.

Dušený špenát

Dušený špenát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g špenátu, 0,5 dcl vývaru, špetka soli, 5 g tuku, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, troška zázvoru, 10 g jíšky

Špenát podusíme ve vývaru s tukem do měkka a prolisujeme. Jíšku naředíme vývarem, umícháme v omáčku a přidáme prolisovaný špenát. Osolíme, okořeníme.

Makové preclíčky mojí babičky

Makové preclíčky mojí babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 50 g másla, 70 g cukru krupice, 1 žloutek, 8 lžic polotučného mléka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic máku

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, žloutek, mléko a vypracujeme tužší těsto. Z těsta nakrájíme kousky, vyválíme tyčinky a tvoříme malé preclíky. Preclíky potřeme bílkem, obalíme v cukru s mákem a prudce opečeme v roze...

Vaječné domácí nudličky

Vaječné domácí nudličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hrubé mouky, 5 slepičích vajec, 100 ml vody, troška hrubé mouky na vyválení

Vše spojíme v hladké těsto, vyvalíme na tenký plát a necháme vyschnout, krájíme na nudličky.

Gratinované třešně

Gratinované třešně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 3 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 60 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 40 g přepuštěného másla

Třešně dobře omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme cukrem moučkovým. Jedno vejce si rozdělíme na bílek a žloutek. Z mléka,hladké mouky, 2 celých vajec, cukru a vanilkového cukru vymícháme metlou hladké těsto, kte...

Švédský vaječný koňak

Švédský vaječný koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 lžíce cukru moučka, 1,5 dcl bílého vína, 1 muškátový ořech, 2 lžíce ledu

Žloutky, cukr, víno a 2 lžíce ledové drti protřepeme v šejkru. Bílky ušleháme, sníh vložíme do sklenic, přelijeme směsí ze šejkru a nad sklenicí nastrouháme muškátový oříšek a ihned podáváme.

Řepný chlebíček s čokoládou

Řepný chlebíček s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g červené nakládané řepy, bez nálevu, 200 g polohrubé mouky , 50 g hladké mouky , 80 g kakaa (holandského typu), 1 lžička kypřicího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 230 g třtinového cukru, 3 vejce, 200 ml oleje, 100 g tmavé čokolády, nasekané na kousky, špetka soli

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu nastrouhejte na jemném struhadle a dejte ji do mísy. Přidejte obě mouky, kakao, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr, vejce a sůl a krátce prošlehejte. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejt...

stránka: