Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 38

Cibulová salátová zálivka

Cibulová salátová zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl včelího medu, 1 dcl jablečného octu, 1 dcl vody, 1 cibule, špetka oregana, špetka majoránky, špetka mleté papriky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Med zředíme vodou a přivedeme téměř k varu. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vmícháme ocet a koření. Na malém ohni vaříme nezakryté asi 8-10 minut. Zálivku necháme asi 1 hodinu odležet.

Francouzská omáčka

Francouzská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl olivového oleje, 0,5 dcl včelího medu, 0,3 dcl chilli omáčky, 1 dcl jablečného octu, 1 cibule, 1 lžíce worcesterové omáčka, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Pak všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu a necháme 1 hodinu v lednici uležet. Používáme jako zálivku na salát.

Pohanka s jogurtem a jahodami

Pohanka s jogurtem a jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g lámané pohanky, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g bílého jogurtu, 200 g jahod

Pohanku vsypte do hrnce a zalijte vodou přibližně 1 cm nad okraj. Přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte, než se změní v kaši, asi 7 minut. Nechte vychladnout. Hotovou pohanku smíchejte s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendejte do mis...

Banánová pěna s tvarohem a pudinkem

Banánová pěna s tvarohem a pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 5 lžic citronové šťávy, 7 lžic cukru moučka, 500 g jemného tvarohu ve vaničce, 2 balení zakysané smetany, 1 pudinkový prášek CrémeOlé vanilka, 1 balení Bebe sušenek

Banány vidličkou rozmačkáme a přidáme citrónovou šťávu. Osladíme a vyšleháme řídkou hmotu. Zašleháme tvaroh, poté zakysanou smetanu, poprášíme pudinkovým práškem a šleháme 3 minuty. Do misek, nebo skleniček dáme na dno rozlámané BE-BE sušenky (neb...

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 250 g tučného tvarohu, 1 sklenička černých pečených oliv, 1/2 svazku jarní cibulky, špetka soli, troška barevného pepře

1/2 skleničky oliv rozmixujeme, přidáme tvaroh a jogurt, vyšleháme. Zbylé olivy a jarní cibulku posekáme na drobno a lehce vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Kuskus Palermo

Kuskus Palermo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/2 šálku kuskusu, 150 g Parmské šunky, 1-2 lžíce cibule (sušené, smažené), 4 sušená rajčata v oleji s kapary, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžíce Bylinkové směsi (sušené kostičky kapie, pórku, jarní cibulky, pažitky), troška Bylinkové soli, 3 špetky kořenící směsi Palermo, 1 lžíce másla

Na rozehřátém másle osmažíme na velmi drobno nakrájenou sušenou šunku, přidáme osmaženou sušenou cibulku, lžičku protlaku, bylinkovou směs a okořeníme kořenící směsí Palermo. Nakonec přidáme nasekaná nakládaná sušená rajčátka. Kuskus vložíme do mi...

Polévková zavářka se zeleninou

Polévková zavářka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžíce vody, špetka soli, 100 g polohrubé mouky, 100 g mražené zeleninové směsi Mochovanka, 1 lžička sušené petrželové nati

Smícháme vejce se solí, vodou, petrželkou a moukou. Poté přidáme zmrzlou zeleninu a dobře promícháme. Těstíčko protlačujeme přes síto s velkými oky do hovězího, nebo kuřecího vývaru. Povaříme 5 minut a odstavíme.

Krůtí maso pečené na rajčatech

Krůtí maso pečené na rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 1/2 lžičky soli, 60 g slaniny, 80 g másla, 50 g slunečnicového oleje, 3 rajčata, 2 dcl vývaru z kostí

Maso nařízneme tak, aby vznikly 4 větší plátky. Lehce naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, smotáme jako roládu a převážeme nití. V pekáči rozehřejeme olej a zprudka orestujeme. Do pekáče nakrájíme oloupaná rajčata, maso, dáme polovinu másla...

Dresing z podmáslí

Dresing z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/3 sklenka podmáslí, 4 lžíce řeckého jogurtu, 1 1/2 lžíce pažitky, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce Nivy

Všechny ingredience smícháme. Na konec přidáme na jemnou nastrouhanou Nivu. Podáváme vychlazené k pečeným masům nebo salátům.

Krůta na majoránce

Krůta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, 1 lžička soli, 150 g slaniny, 100 g másla, 2 lžičky majoránky

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme h...

Salát s řepou a nivou

Salát s řepou a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 řepy, 2 jablka, 200 g majonézy, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové trávy, 250 g Nivy, špetka soli, 2 špetky barevného pepře

Řepu oloupeme a vaříme v osolené vodě do měkka. Čas dle velikosti řepy. Jablka oškrábeme a nastrouháme nahrubo, k tomu přidáme vychladlou řepu nakrájenou na kostičky spolu s nastrouhanou nivu a s rozetřeným česnekem. Lehce vmícháme majonézu. Dochu...

Kuřecí stehýnka obalované v sezamu

Kuřecí stehýnka obalované v sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžíce másla, 1 lžička sójové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžíce polotučné hořčice, 4 lžíce sezamu

Stehna omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a sundáme z ohně. Vmícháme sójovou omáčku a hořčici a víno. Stehna marinádou potřeme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25 minut, pak stehna vyn...

Marinovaná krůtí játra

Marinovaná krůtí játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na krůtu, 1/2 lžičky koření na stejk, 2 špetky barevného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 2 špetka piri piri papričky

Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do...

Lososové carpaccio s fenyklem

Lososové carpaccio s fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososa, 200 g lososa (uzený plátky), 1 lžíce kopru, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semen, 1 lžička limetové šťávy a kůry, 1 lžíce fenyklu (čerstvý), špetka bílého pepře, špetka barevného pepře

Na pánvi s kapkou oleje opražíme 1 lžičku hořčičných semínek. Losos nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s plátky uzeného lososa. Necháme 5 minut odležet v chladničce. Připravíme si olivový olej, na drobno nasekaný kopr, limetovou šťávu + ků...

Pikantní rajčatová polévka

Pikantní rajčatová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rajčat, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli, špetka bazalky, špetka pepře, špetka chilli, 50 g parmezánu, 0,5 l vody

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Směs rajčat přelijeme do hrnce, zalijeme trochou vody. Přidáme sůl, pepř a kostku bujónu. Necháme povařit 10 minut. Dochutíme špetkou chilli a bazalky. Hotovou polévku posypeme strouhaným sýrem.

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 50 g másla, 80 g hladké mouky, špetka pepře, 1 konzerva hrášku, 2 dcl polotučného mléka, 1 žloutek, troška polévkového koření tekutého

Z mouky a másla uděláme jíšku. Do jíšky zakvedláme vývar a vaříme 5 min za občasného míchání. Přidáme rozmixovaný nebo prolisovaný hrášek, pepř, polovinu mléka a necháme přejít varem. Přecedíme a vmícháme žloutek smíchaným se zbytkem mléka. Nechám...

Ředkvičková pěna

Ředkvičková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 200 g taveného sýru, 100 g majonézy, 1 lžička másla, 2 špetky soli, 2 špetky pepř (barevný)

Ředkvičky očistíme a spolu se všemi ingrediencemi vyšleháme do pěny. Dochutíme pepřem. Podáváme s pečivem či krekry.

Tvarohová pomazánka s kukuřicí (mrkví)

Tvarohová pomazánka s kukuřicí (mrkví)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kelímek bílého jogurtu, 1 Lučina, 1 kukuřice (mrkev), špetka soli , lžíce najemno nasekané pažitky, lžíce olivového oleje, jablko

Smícháme dohromady jogurt, lučinu a olivový olej. Vyšleháme v hladký krém. Vmícháme kukuřici a pažitku a podle chuti dosolíme. Ozdobíme plátky jablka.

Pomazánka s lososem

Pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polotučného tvarohu, 100 g margarínu light, mléko podle potřeby, uzený losos, bylinky (petržel, tymián), polníček, sůl

Rostlinný tuk utřeme se solí. Přidáme prolisovaný tvaroh, podle potřeby trošku mléka a vyšleháme v hladký krém. Dochutíme bylinkami. Mažeme na pečivo a navrch dáme kousek uzeného lososa. Dozdobíme polníčkem.

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení bílého jogurtu, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení dětských piškotů, 500 g ovoce

Jogurty, smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo ovoce. Dáme do lednice ztuhnout.

Chuanita

Chuanita

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krystal, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 balení prášku do pečiva, 4 žloutky, 2 dcl polotučného mléka, 100 g cukru moučka, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 250 g másla, 4 bílky, 200 g cukru krupice, 50 g čokolády na vaření, 6 listů meduňky

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme kakao a mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme krém...

Limetkovo-mascarponový krém

Limetkovo-mascarponový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 limety, 150 g Mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 70 g řeckého jogurtu, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g třešní, 100 g hořké čokolády 70%

Ze všech ingrediencí vyšleháme nadýchaný krém, přidáme limetkovou šťávu a nastrouhanou limetkovou kůru. Hotový krém plníme do skleniček. Zdobíme třešněmi a čokoládovými hoblinkami. Podáváme vychlazené.

stránka: