Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 35

Plněný perník

Plněný perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krystal, 2 hrnky mléka, 1 vejce, 1 lžíce včelího medu, 2 lžíce másla, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 balení ovocné marmelády

Sypké suroviny smíchejte. Mléko ohřejte a až bude vlažné, rozmíchejte v něm máslo, med a vejce. Poté přidejte k sypké směsi a dobře promíchejte. Polovinu těsta nalijte do vymazaného a vysypaného plechu, potřete ji zavařeninou. Zavařenina nesmí být...

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Řeckého jogurtu, 4 lžičky cibule - sušená smažená, 1 lžička majonézy, troška pepře Piri Piri, 2 lžičky balkánského sýru

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Kuře na paprice na divoko

Kuře na paprice na divoko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 4 mrkve, 2 bobkové listy, 6 cibulí, 2-3 lžíce mleté sladké papriky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 300 ml polotučného mléka, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 1/2 zeleninového bujónu, 1 1/2 l vody, troška barevného pepře, 2-3 lžíce hladké mouky na zahuštění

Mrkev, cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji a přidáme omyté a osolené kuře. Orestujeme a kuře necháme zatáhnout. Vložíme bobkový list, pepř, papriku, grilovací koření na drůbež. Zalijeme zeleninovým vývarem domácím nebo 1/2 k...

Brie pomazánka

Brie pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plísňového sýru Brie, 100 g taveného sýru s kapií, 2 lžíce másla, 2 lžičky pomazánkového másla, 3 nakládané kyselé okurky, 1/2 lžičky mleté papriky sladké, troška barevného pepře

Všechny ingredience vložíme postupně do mašinky s nožem a vymícháme v pěnu.

Krůtí mix

Krůtí mix

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g Moravské uzené , 100 g anglické slaniny, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžičky Mexického koření, 2 vařená vejce, 2 stroužky česneku, 400 g krůtích prsou, 4 lžíce škrábané mrkve

Oškrábané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a vejce natvrdo. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. Uzené nakrájíme na širší nudličky a anglickou na tenké. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a očištěnou mrkev naškrábeme škrab...

Omáčka s koprem a zeleninou

Omáčka s koprem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kedlubnu, 1 hrnek mrkve, 1 hrnek fazolek mražených (zelené fazolové lusky), 1 hrnek vody, 200 ml plnotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 kousek másla, 1 malá cibule, 50 g anglické slaniny, 2 vařené vejce, 1/4 papriky (kapie), troška kopru ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice

Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmíchá...

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 slepičí vejce, 1 hrnek tučného tvarohu, 1 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička másla, slunečnicového oleje na smažení

Žloutky rozkvedlejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimíchejte tvaroh, citronovou kůru, prosátou mouku. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který zlehka zapracujte do těsta. Do rozpáleného oleje s lžičkou másla lijte těsto a tvořte malé lívanečk...

Špenátová polévka s Mozzarellou

Špenátová polévka s Mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 200 ml zakysané smetany, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžíce másla, 150 g Mozzarellových třešniček na vaření, 300 ml plnotučného mléka, 300-400 ml vody, troška polévkové koření tekutého

Cibule očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole si rozpustíme máslo a přidáme cibule. Smažíme dozlatova. Zahustíme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vložíme protlak a zředíme vodou. Vaříme 10-12 minut. Dochutíme prolisovaným če...

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 2 jablka, 300 g bílého jogurtu, 50 g balkánského sýru, troška pepře

Sladko-kyselá jablka a sýr balkánský nastrouháme, přidáme červené zelí (sklo-sáček), bílý jogurt. Dochutíme pepřem. Podáváme vychlazené s pečivem.

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Kapusta jako mozeček s vejci

Kapusta jako mozeček s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g anglické slaniny, 10 g cibule, 80 g hlávkové kapusty, troška kmínu, špetka soli, 1 vejce

Posekanou vařenou kapustu osmahneme na slanině a zpěněné cibulce s kmínem, osolíme a podusíme do měkka. Do vysmahnutého vlijeme vejce a když začne houstnout, vmícháme zelenou nať.

Jogurtové koláčky s čokoládovou polevou a kokosem

Jogurtové koláčky s čokoládovou polevou a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 180 g Hery, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček pudinkového prášku (ovocný), 1 balení ovocného jogurtu, 1 žloutek, 1 balení čokoládové polevy, 50 g kokosové moučky na zdobení

Do proseté mouky přimícháme prášek do pečiva, cukr a ovocný pudingový prášek. Přidáme Heru, ovocný jogurt a žloutek. Vymícháme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Vyválíme plát a vykrájíme kolečka. Koláčky přendáme na plech vyložený pečícím ...

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g krupice vařené v mléce, 80 g květáku, troška muškátového květu, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Na drobno nasekaný květák smícháme s krupicí a žloutkem, solí, kořením a nakonec vmícháme z bílku tuhý sníh. Lžící vytváříme placičky, které popř. obalíme ve strouhance a osmažíme je po obou stranách dozlatova.

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Vločkovo-brokolicové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 brambor, 3 lžíce vařené brokolice, 1 hrnek ovesných vloček (mleté), 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 lžičky soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce pažitky, troška barevného pepře, 1-2 mrkve

Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mleté ovesné vločky. Vidličkou rozmačkáme uvařenou brokolici. Dochutíme majoránkou, petrželkou, pažitkou, solí a pepřem. Tvoříme bramboráčky, které...

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 lžíce másla, 1 lžíce Vegety, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 balení sladké smetany, 3 hrnky vývaru z kostí, špetka soli

Na rozpuštěném másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli a vegetu. Přilijeme vývar a krátce povaříme.přidáme rozšlehanou smetanu s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce před dokončením přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. Pod...

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody, 6 lžic brusinek, 1 lžička cukru krupice, 1 citrón

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přidáme rozmačkané brusinky, cukr a šťávu z 1 citrónu. Podáváme ke zvěřině.

Babiččina celerová omáčka

Babiččina celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octu, 1 balení sladké smetany, 1/2 sklenka vody, špetka soli, špetka pepře

Nastrouhaný celer podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Před dohotovením přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Omáčku podáváme k masu.

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kostky bujónu, 0,3 dcl kečupu, 120 g květáku, 0,5 dcl vinné omáčky, 15 g strouhaný sýr, špetka soli, 10 g tuku

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 ...

Dušený květák alá Čína

Dušený květák alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 5 g česneku, 100 g květáku, 0,5 dcl vína, 5 g škrobu, 3 - 5 kapek sójové omáčky, troška pepře, 10 g tuku, 3 - 5 kapek worcesterové omáčky, troška zázvoru

Nadrobno rozebraný květák osmahneme na tuku s cibulí a česnekem, okořeníme, dáme sójovou omáčku, worcester, glutasol, cukr, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme škrob rozmíchaný v trošce vody.

Pečený květák se smetanou

Pečený květák se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, troška petrželové natě, 0,3 dcl smetany, špetka soli, 5 g tuku

Na růžičky rozebraný květák přelijeme vařící smetanou s tukem a kořením a necháme péci v troubě do měkka. Může péct i v alobalu.

Květák s vejcem

Květák s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g květáku, troška zelené natě, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1 vejce

Na drobné růžice rozebraný květák osmahneme na tuku, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a mícháme, až vejce začne tuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Květákové květy

Květákové květy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g cibule (kolečka), troška grilovacího koření, 30 g květáku (uvařený do poloměkka), 5 g plátkového sýru, 5 g plátkového salámu, 5 g tuku

Květákové růžice podélně nařízneme (od květu ke košťálu) a do řezu vložíme plátek salámu a kolečko cibule či pórku. Okořeníme, poklademe plátkem sýra a necháme v troubě zapéci, příp. zabalíme do alobalu.

Kapustové palačinky

Kapustové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hlávkové kapusty, 0,5 dcl mléka, 25 g polohrubé mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1 vejce

Do rozšlehaného vejce s moukou a mlékem vmícháme jemně pokrájenou, uvařenou kapustu, osolíme, okořeníme. Na rozpáleném tuku smažíme palačinky.

stránka: