Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 33

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 lžíce slunečnicového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 lžička Mexického koření, špetka soli, 3 lžičky hladké mouky, 200 g vařené rýže, 50 g šunky od kosti, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžička slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pr...

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks sušené chilli papričky, 1 svazek jarní cibulky, 200 g 30% smetany , 1/2 lžičky bramborového škrobu, 150 g těstovin

Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet do druhého dne. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, bílou a zelenou čás...

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřová panenka, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 250 ml šlehačky, olivový olej dle potřeby, troška soli, troška pepře, 3-4 lístky čerstvé bazalky, špetka čerstvého či sušeného tymián, 4-6 ks brambor

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plá...

Rychlý dort Rox

Rychlý dort Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šlehačka v prášku, 1 konzerva (malá) mandarinek, 1 balení pudinku Dr. Oetker Créme Olé, 250 ml šlehačky, 1 sáček ztužovače šlehačky

Do dózy s uzavíratelným víkem dáme kompot a tekutou šlehačku. Přisypeme pudink, práškovou šlehačku a ztužovač šlehačky. Krabici pevně uzavřeme a obsah pořádně protřepeme - ingredience zhoustnou. Na zakoupený (či doma předem upečený) piškotový ko...

Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brokolice, 200 g brambor, 50 g cibulové natě, 1/2 papriky (kapie), 3 vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 150 g tvrdého sýra

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou kapii nakrájíme na 1 cm široké proužky. Brokolici zbavíme tuhých částí a nasekáme nadrobno. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Šlehačem vyšleháme zakysanou smetanu, sůl, pepř...

Mrkvový salát se zelím

Mrkvový salát se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kyselého zelí, 250 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky pepře

Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř a olej. Nakonec necháme salát na chvíli v chladu uležet.

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 4 plátky houskového knedlíku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 vejce, troška soli, troška pepře, 1 cibule

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájený knedlík a opečeme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí vajec.

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, troška Koření na kuře, špetka kmínu, špetka soli, 250 g žampionových hlaviček, 150 ml vody, 1 lžíce másla, 1 vrchovatá lžička hladké mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Nakrájené žampióny orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Na oleji orestujeme nakrájené a okořeněné maso.

Brokolicová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra, 2 lžíce mrkve, 1 l vody, 1 kostka bujónu, 3 lžičky koření Bylinkové máslo, špetka pepře

Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, sýr na jemno. Omytou brokolici nakrájíme na menší kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou brokolici a va...

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g uzeného lososa, kousek křenu , troška soli, troška Bylinkové soli, 2 lžíce másla, troška pepře, 1 lžička petrželové natě

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Smetanu dochutíme bylinkovou i kuchyňskou solí, pepřem, petrželkou a strouhaným křenem. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme 1/2 brambor zalijeme...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

 Řecký smažený sýr - ala  "Saganaki "

Řecký smažený sýr - ala "Saganaki "

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ovčího feta sýru, 2 slepičí vejce, 2 citróny, 3-4 lžíce olivového oleje, troška oregana, troška mouky

Vejce rozšleháme. Ovčí sýr nakrájíme na 8 stejných hranolků, poté jej namočíme ve vajíčku a následně v hladké mouce. Smažíme na olivovém oleji ze všech čtyř stran dozlatova. Vyjmeme a ochutíme oregánem.

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Italské máslo

Italské máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 50 g parmazánu/parmezánu, 6 sušených rajčat, 4 lžíce bazalky, 2 stroužky česneku, špetka barevného pepře , špetka soli

Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Bazalku a sušená rajčátka nasekáme na drobno. Přidáme prolisovaný česnek, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Tuto směs vmícháme do másla. Vložíme do tvořítek nebo do potravinové fólie a necháme zt...

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Brie, 50 g plísňového sýru Gorgonzola , 200 g pomazánkového másla, 120 g žervé, 3 sterilované okurky, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička majonézy, troška pepře, troška mleté papriky , troška pažitky

Sýry a nakládané okurky nastrouháme na hrubo. V misce vymícháme pomazánkové máslo, žervé z kelímku, majonézu a hořčici do hladkého krému. Lehce vmícháme nastrouhanou směs. Dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Na závěr ozdobíme pažitkou.

Dvoubarevný hrnkový koláč

Dvoubarevný hrnkový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek polotučného mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 1 a 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 1/2 hrnku meruněk, 1/2 hrnku švestek, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 1 lžíce citronové kůry

Švestky a meruňky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem a mléko. Na závěr lehce vmícháme sníh. Část těsta si odebere...

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g špenátu, 100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, špetka pepře, 2 vejce, 350 g krůtích prsou, 1 balení kuřecího bujónu Na pánev, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1-2 lžíce hladké mouky

Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi na sucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř a vejce. Směs mícháme do ztuhnutí vajec. Plát masa naklepeme z obou stran...

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 200 g žampionů, 2 kuličky zelených oliv, 100 g libové anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 kostky hovězího bujónu, 400 g smetany na vaření, 3 lžíce polohrubé mouky

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 min...

Zelňačka se žampióny a klobásou

Zelňačka se žampióny a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kyselého zelí, 250 g žampionů, 2 měkké klobásy, 5 brambor, špetka soli, 5 lžiček koření Maďarský guláš, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, troška sušené petrželové natě, 2 stroužky česneku

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením. Brambory nakrájíme na kostičky a žamp...

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cibule, 500 g vepřové kýty, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst špenátu, 1/4-1/2 lžičky soli, 1-1,5 dcl vody, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme maso a orestujeme. Přidáme bujón, pepř, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Ve vodě ponorným mixérem rozmixujeme lístky špenátu společně s česn...

Krémová "bramboráková" polévka

Krémová "bramboráková" polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 brambora, 5 stroužků česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 špetka kmínu, 1 lžíce majoránky, 1 balení sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, 1-1,5 l vody

Nejdříve si nakrájíme 2 větší cibule na drobno a tři stroužky česneku na plátky (zbylé dva si necháme na později). V menším hrnci si rozpustíme olej a máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Následně přidáme i nakrájený česnek a orestujeme. M...

Brokolicová polévka s česnekem

Brokolicová polévka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 1 hlávka česneku, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 l vody, 2-3 lžíce mrkve

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Uvedeme do varu, přidáme brokolici nakrájenou na menší kousky a oloupaný česnek nasekaný na drobno. Osolíme a vaříme na mírném plameni 15 minut. Poté vše rozmixujeme p...

stránka: