Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 34

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Indická krůtí směs na kari s jablky

Indická krůtí směs na kari s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 2 jablka, 2 lžičky kari koření, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladká mouka

Krůtí prsa a jablka důkladně omyjeme. Maso nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a také nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou na drobno vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Poté přimícháme maso a...

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stonky řapíkatého celeru, 200 g hlívy ústřičné, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 kostka hovězího bujónu, troška soli, 750 ml vody, 2 lžíce nastrouhané mrkve

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme celer a hlívu na menší kousky, přidáme do základu a vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhanou mrke...

Kynutí šnečci

Kynutí šnečci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 75 g cukru moučka, 250 ml mléka, 40 g droždí (kvasnic), 1 vejce, 150 g Hery, 250 g makové náplně, 100 g švestkových povidel, špetka soli

Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme na něj cukr, zalijeme vlažným mlékem a trochu promícháme. Necháme chvíli vykynout. Poté přidáme do ...

Vepřová krkovička s kapií

Vepřová krkovička s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřová krkovice bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 kostky bujónu, 1 červená kapie, polohrubá mouka

Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. R...

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml středních krup, 2 lžíce jíšky, 3 stonky řapíkatého celeru, 1/2 mrkve, 2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, 1-2 lžíce nakrájené pažitky

Propláchnuté kroupy dáme vařit,mezitím si nakrájíme celer na menší kousky a mrkev nastrouháme na hrubo. Připravíme si jíšku smícháním hladké mouky a sádla. K uvařeným kroupám přidáme celer a bujóny, zahustíme jíškou. Polévku vaříme přibližně 10 m...

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g bílého zelí, 1 bobkový list, 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 1-2 ks hřebíčku, troška kmínu, 5 g hladké mouky, troška nového koření, 15 ml rajčatového protlaku, 1 špetka soli, 5 g tuku

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Následně zaprášíme moukou, zalijeme vodou se solí, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, rajský protl...

Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g anglické slaniny, 25 g bílého zelí, 10 g cibule, 0,5 dcl dezertního vína, 10 g pečeného libového maso, 10 g uzeniny, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1,7 dcl vývaru, 25 g kyselého zelí

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložené zelí, na drobno nakrájené maso a uzeninu, okořeníme, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme víno. Polévka má lepší...

Vepřový bůček v zelí

Vepřový bůček v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g bílého zelí, 5 g česneku, troška glutasolu, 3 kapky sójové omáčky, 5 g škrobu, 0,15 dcl vína, troška pepře, 5 g tuku, 40 g vepřového bůčeku, troška zázvoru

Na drobné kostičky nakrájené maso okořeníme, posypeme glutasolem, osmahneme na tuku s česnekem a částečně vysmažíme. Přidáme zelí, koření, sójovou omáčku, víno a podusíme do měkka. Podáváme ochucené zelenou natí.

Kapustový svítek

Kapustový svítek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 50 g kapusty, 0,05 dcl mléka, 10 g hrubé mouky, špetka soli, 5 g tuku

Tuk umícháme se solí, přidáme žloutek a dobře utřeme. Pak přidáme mléko, jemně pokrájenou kapustu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Bylinkové halušky

Bylinkové halušky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 12 lžic hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžíce sušené petrželové natě, 1 lžíce sušené pažitky , 1 lžíce sušených kousků papriky (kapie) , špetka pepře, 1-2 lžíce sádla

Oloupané a očištěné syrové brambory rozmixujeme na kašičku.Postupně zapracováváme hladkou mouku, dochutíme sušenou petrželkou, pažitkou, sušenými kousky červené papriky, solí a pepřem. Vypracujeme husté těsto. Necháme 5 minut odležet. Pozor: p...

Zapečený nákyp z cuket Rox

Zapečený nákyp z cuket Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 25 dkg vařeného uzeného masa, 15 dkg Nivy, 1 střední cibule, 2 lžíce sádla, 3 vejce, 4 stroužky česneku, 1 brambor , 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce soli, 1/2 lžičky pepře, 1,5 - 2 lžičky majoránky, 10 lžíc polohrubé mouky

Mladé cukety neloupeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo, rovněž nahrubo nastrouháme oloupaný syrový brambor a cibuli. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou Nivu, mouku, rozpuštěné sádlo, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti osolím...

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Řezy z listového těsta Rox

Řezy z listového těsta Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg listového těsta , 1 sáček pudinkového prášku, 10 dkg másla, 3 lžíce cukru moučky, 2 dcl mléka, 1/2 citrónu, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce rumu, 2 - 3 žloutky

Listové těsto rozválíme a dáme na plech. Upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme krém z mléka, pudinku a cukru. Následně přidáme máslo se žloutky a vyšleháme. Upečenou placku z těsta rozkrojíme napůl. Namažeme krémem a přidáme na...

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 2 menší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, 100 ml vody

Cibuli i maso nakrájíme na menší kousky a očištěný česnek nasekáme. Vše vložíme do hrnce a zalijeme směsí z vody, soli, pepře a hořčice. Vše dobře promícháme a necháme naložené do druhého dne. Následující den dáme směs na pánev a na středním pla...

Šunkáčky

Šunkáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky, 100 g taveného sýru, 1 slepičí vejce, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce polotučného mléka, troška barevného pepře , 2 lžíce smažené cibule, slunečnicový olej

Šunku nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, smetanový tavený sýr s příchutí kapie, hladkou mouku, mléko a smaženou sušenou cibulku. Pečlivě promícháme, dochutíme grilovacím kořením a pepřem. Již nesolíme. Na rozpáleném oleji tvoříme plac...

Plněný zelný list Rox

Plněný zelný list Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 0,5 kg vepřového mletého masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli , špetka pepře, 1 - 2 cibule, 1 dcl sladké smetany, sádlo na vymazání, kmín drcený , kečup jemný (ostrý)

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky. Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti. Necháme trochu oresto...

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, hrst špenátu, 1 vejce, špetka mletého černého pepře, špetka soli, 3-5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, polohrubá mouka dle potřeby, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 hrst petrželové natě

Kuřecí skelet vložíme do tlakového hrnce, osolíme, opepříme a spolu s libečkem vaříme přibližně 30 minut. Mezitím rozmixujeme špenátové listy s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Do takto připravené směsi pomalu přimícháváme mouku než ná...

Brambory v alobalu se špenátem

Brambory v alobalu se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 lžíce soli, špetka pepře, 10 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení špenátu, 100 ml zakysané smetany

Brambory omyjeme, položíme na alobal posolíme a na každou dáme kousek másla. Poté zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby při 200°C na cca 45 minut. Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku, přidáme česnek, špenát. Orestujeme. Poté přidáme zakys...

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (přední), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 200 g žampionů, 1/2 menší brokolice, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 1 lžička soli, špetka pepř, 1 lžička hladké mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na menší kousky, promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme chvilku vydusit a poté maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného míchán...

Řezy jako peříčko

Řezy jako peříčko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru moučka, 1 balení Rama Cremefine na šlehání, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučka, 60 g čokolády na vaření

Příprava piškotu: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáme žloutky, poté po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plech s pečicím papírem nalijeme těsto. Pečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé těsto podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy. Krém: Ne...

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích jater, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté papriky , 4 lžičky polohrubé mouky, 200 g smetany 30%, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. J...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Krůtí závitek se špenátem

Krůtí závitek se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí plátky - prsa, 1 dle potřeby, pepř mletý dle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 2 balení špenátu listového, 2 cibule, 1/2 sklenky mléka, 8 stroužků česneku, 2 - 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sádla na opečení masa, 4 lžíce másla pod špenát

Špenát připravíme obvyklým způsobem. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme mlékem, uděláme jíšku, na kterou vložíme zmrazený špenát, dle potřeby podlijeme malinko vodou, krátce povaříme, osolíme a přidáme...

stránka: