Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 31

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 1 malé jablko, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany, 1 lžíce francouzské zrnité hořčice

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a s trochou vody (1/2 dcl) rozmixujeme na kaši. Maso nakrájíme na malé plátky a z obou stran naklepeme. Plátky na směsi oleje a másla orestujeme z obou stran, podlijeme jablečnou kaší, osolíme a přidáme hořčici...

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Vločková polévka s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, 4 hrnky vody, 8 stroužků česneku, 2 lžíce Vegety Chuť léta, 1 hrnek drobné mražené zeleniny, 1 lžíce másla

Vločky propláchneme vodou a zalité vodou je necháme 30 minut stát. Poté je vaříme 5 minut, přidáme vegetu, mraženou zeleninu a oloupané, jemně nastrouhané stroužky česneku. Povaříme 5 minut a odstavíme. V odstavené polévce necháme rozpustit máslo,...

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 6 malých plátků hovězí klížky, 1 lžíce Vegety Chuť jara, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 2 vrchovaté lžíce kopru

Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve...

Vepřové na Čertovo cibulkách

Vepřové na Čertovo cibulkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 650 g vepřové plece, 100 g sterilované Čertovy cibulky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky drceného barevného pepře, 250 ml 33% šlehačky

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vložíme maso vcelku a krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme, opepříme, přidáme cibulky a 1/2 feferonky bez nálevu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí ma...

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Česneková omáčka s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, 500 ml plnotučného mléka, 180 g zakysané smetany, 2 lžičky Vegety Chuť jara, 1 lžíce hladké mouky

Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou a chvíli mícháme. Poté zalijeme mlékem, přidáme Vegetu a na jemno nastrouhané stroužky česneku. Promícháme a asi 10 minut povaříme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, ne...

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky hovězí kližky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce Vegety Chuť léta, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 dcl vody

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájené rajče. Podlijeme vodou a du...

Dušené vepřové kotlety

Dušené vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžičky koření Pikantní žebírka, 2 lžičky Ďábelského koření, 4 lžičky polohrubé mouky

Oloupanou a nakrájenou cibuli v pánvi na oleji osmahneme do sklovita. Cibuli shrneme na bok, vložíme naklepané kotlety a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo. Přikryjeme poklicí a dusíme do vydušení vlastní šťávy. Poté přidáme koření, podl...

Kližka na hořčici se žampiony

Kližka na hořčici se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 450 g hovězí klížky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 200 g žampionů, 1 malá mrkev, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy. Přidáme hořčici, sůl, podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. K takto připrave...

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky, 1 l vody, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce másla, 1 lžíce pažitky

Na másle krátce osmažíme strouhanku. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a vaříme 5 minut. Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno a v hrnku rozšleháme vejce. Po 5 minutách varu přidáme česnek, vejce, krátce povaříme a odstavíme. Na talířích jednotlivé p...

Tortellini se špenátovou omáčkou

Tortellini se špenátovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tortellin, 200 g 12% smetany, 300 ml plnotučného mléka, 40 g čerstvého špenátu, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

Špenátové listy rozmixujeme ve smetaně ponorným mixérem společně se stroužky česneku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem. Rozmícháme a krátce povaříme s bujónem. Vlijeme rozmixovaný špenát a opět krátce povař...

Smažené rybí filé se zázvorem - Rox

Smažené rybí filé se zázvorem - Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybího filé, 1 citrón, 5 dkg zázvoru, 1 cibule, troška soli, troška pepře, 1/2 dcl bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sádla, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky či solamylu, 2 lžičky koření Knorr aromat, 2 lžíce koření na ryby

Zázvor a kůru z citronu nastrouháme na jemno, přidáme šťávu z citronu, víno a sojovou omáčku. Rybí filé posypeme kořením na ryby a obalíme v mouce. Na sádle orestujeme cibuli a poté obalené filé. Přidáme marinádu z citrónu a zázvoru. Přivedeme k v...

Kachní gulášek se švestkami

Kachní gulášek se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 300 ml drůbežího vývaru, 10 dkg sušených švestek, špetka soli, 1-2 lžíce kukuřičného škrobu, 1/2 lžičky mletého barevného pepře, špetka skořice

Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme). Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40...

Krůtí játra ve  smetaně

Krůtí játra ve smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 1 lžička Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 500 ml 10% smetany , 3 lžičky kukuřičného škrobu

Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra asi 5 minut restujeme, poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve smetaně rozmícháme škrob, vlijeme ji k játrům, krátce povaříme a odstavíme Odstave...

Krůtí játra s uzeným masem

Krůtí játra s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 50 g anglické slaniny, 100 g vařeného uzeného kolena, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, troška instantní tmavé jíšky, špetka soli

Játra a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a uzené maso na menší kousky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do sklovita, přidáme anglickou a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme nakrájená játra, zamícháme a přiklopíme p...

Vepřové kotlety se zeleninou

Vepřové kotlety se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka pepře, 2 mrkve, 1/2 červené papriky (kapie) , 1 lžička slunečnicového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžička Mexické koření, 1 lžička tekutého polévkového koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžička kečupu, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml vody, špetka soli

Mrkev, kapii a česnek očistíme. Mrkev naškrábeme škrabkou na brambory na nudličky, česnek nastrouháme na jemno a kapii nakrájíme na tenké proužky. V teflonové pánvi na lžičce oleje mrkev s kapií pomalu orestujeme. Jakmile zelenina změkne, tak přid...

Čokořezy

Čokořezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 20 g kakaa, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 200 g másla, 100 g hořké čokolády, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkovéjp cukru, 300 ml plnotučného mléka, 4 lžíce cukru moučka

Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Hrnec s pudinkem dáme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne. Plech vyložíme pečícím papírem a j...

Buchta s tvarohem a kompotem

Buchta s tvarohem a kompotem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu ve fólii, 3 lžíce cukru krupice, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 350 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 150 g Hery, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 ml vody

Tvaroh vyšleháme s cukrem (3 lžíce), s celým kompotem a vanilkovým pudinkem. Vznikne nám řídká směs. Celá vejce vyšleháme s cukrem (150 g) do pěny a střídavě zašleháme mouku promíchanou s prosátým kypřicím práškem a vodou. Nakonec vmícháme rozpu...

Vepřová plec na zelenině

Vepřová plec na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky z vepřové plece, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g mražené zeleniny Exlusive polévková směs, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Plátky masa naklepeme a na másle krátce orestujeme. Přidáme sůl, nové koření, bobkový list a podlijeme vodou. K měkkému masu nasypeme zeleninu a vše zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku provaříme a odstavíme.

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 8 vajec, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžička soli (dle potřeby), špetka pepře, špetka muškátového ořechu, sádlo na vymazání pekáčku

Kuřecí stehna (je možné použít jakékoliv části kuřete) vaříme v osolené vodě v tlakovém hrnci asi na 10-15 minut. Mezitím si uděláme omeletové těsto z vajec, mléka, mouky a koření. Vařená stehna vyjmeme, vyndáme kosti a naklademe na sádlem vymaz...

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího zadního, 2 střední cibule, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 4-5 lžic slunečnicového oleje, 200 g žampionů, 1 střední mrkev , 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájenou na drobno usmažíme do růžova. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě. Poté osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, žampióny na plátky a dusíme ještě asi 10 minut. Ve studené vod...

Mleté hovězí maso se zeleninou

Mleté hovězí maso se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého hovězího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 kostka hovězího bujónu, 100 g mrkve, 200 g kedluben, 4 lžičky polohrubé mouky, 200 ml vody, 200 g 30% smetany

Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, podlijeme vodou a vaříme 20 minut. Poté přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a vaříme asi 10 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou ve 2...

Vepřové plátky v tlakáči

Vepřové plátky v tlakáči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky libové vepřové plece, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžíce kremžské hořčice, špetka soli, 3 lžičky polohrubé mouky

V tlakovém hrnci na oleji usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní krátce orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka, tedy asi 30 minut. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v trošce stud...

Polévka z ledového salátu

Polévka z ledového salátu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1500 ml vody, 2 lžíce strouhané mrkve, špetka soli, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1-2 stroužky česneku, troška petrželové nati, 1 houska, 1 lžíce slunečnicového oleje

Natrhané listy salátu povaříme 5 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev a zahustíme jíškou. Povaříme, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na sucho opečenou na pánvi. Necháme přejít varem a odstaví...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Kuřecí prso s jablkem

Kuřecí prso s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, špetka soli, troška kari koření, 1 lžíce másla, 1 jablko

Jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na 8 dílů, maso na nudličky. Na másle osolené maso orestujeme a přidáme díly jablek, které opečeme z obou stran. Jablka vyndáme a maso posypané kari kořením ještě krátce orestujeme.

stránka: