Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 28

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg jiker, 2 brambory, 1 lžíce petrželové natě, troška máty peprné, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1 cibule

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na kostičky pokrájenou cibuli, petrželku a mátu, dle potřeby osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v hladké mouc...

Tvarohové neplněné knedlíky

Tvarohové neplněné knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemný tvaroh, 1 lžíce krupice, 1 ks slepičí vejce, 1 špetka sůl

V míse promícháme měkký tvaroh s vejcem a krupicí a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2-3 hodiny v lednici (nejlépe však přes noc) odpočinout. Poté si těsto rozdělíme na menší kousky, vytvarujeme z nich knedlíčky o průměru cca 6 cm, které v...

Kapr na česneku

Kapr na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6-8 stroužků česneku, 1 lžíce soli, 1 lžíce mleté papriky, 1 hrnek hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje

Očistěného a osušeného kapra s kůží nakrájíme na porce, které na povrchu nařízneme, potřeme utřeným česnekm se solí, posypeme červenou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce smažíme na horkém oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami syp...

Noky z vepřových jater

Noky z vepřových jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 100 g mletého vepřového masa, 1 rohlík, 3 lžíce hrubé mouky, 6 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 slepičí vejce, 2-3 lžíce strouhanky, špetka majoránky

Očištěná játra naškrábeme nožem, smícháme s masem a namočeným rohlíkem, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku majoránky a zahustíme strouhankou na mírně tuhou masu. Lžičkou vykrajujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě cca 20 až 25 minut.

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg jemného tvarohu, 10 dkg Ramy , špetka soli, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 10 dkg mrkve

Tvaroh, máslo, sůl a na jemno nakrájenou cibuli umícháme dohladka. Vejce uvařené na tvrdo nakrájíme na malé kousky a přidáme k tvarohu spolu s na jemno nastrouhanou mrkví. Vše dobře promícháme a podáváme s domácím chlebem nebo jiným pečivem.

Zelí po myslivecku

Zelí po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlávkového zelí, 500 g brambor, 100 g slaniny, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2-3 cibule, 1 sklenka vody

Hlávku zelí omyjeme, jemně nastrouháme a dusíme na pokrájené cibuli se slaninou. Po chvilce zelí podlijeme vodou a přidáme oloupané nakrájené brambory, sůl, kmín a trochu octa. Vaříme do změknutí brambor.

Mexické řízky

Mexické řízky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 50 g česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 70 g rostlinného oleje, 60 g cibule, 60 g papriky (kapie), 60 g rajčat

Maso z vepřové kýty nejdříve umyjeme a nakrájíme na 4 řízky. Potřeme je prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Maso vyndáme, cibuli a papriku omyjeme, nakrájíme na drobno, dáme na pánev ...

Fazolová polévka podle Michaela

Fazolová polévka podle Michaela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g fazolí, 1 bobkový list, 500 g bůčku, 1 lžička soli, 40 g másla, 10 g hladké mouky

Přebrané hnědé fazole namočíme den dopředu do litru studené vody. Druhý den přidáme k fazolím bobkový list a uvaříme na mírném ohni doměkka. Současně vaříme vepřový bůček, který poté vyjmeme a necháme vychladit. Vývar z bůčku zahustíme jíškou z m...

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, špetka soli, 2 lžíce Vegety, 2-3 vejce, špetka pepře, 1/4 hrnku vody, 100 g strouhaného sýru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka mleté pálivé papriky

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hustší těstíčko. Cuketu nakrájíme na plátky nasolíme a necháme odvodnit. Poté je obalujeme ve směsi a smažíme na pánvi.

Vejce s nudlemi a sýrem

Vejce s nudlemi a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nudlí (těstovin), 10 dkg másla, 2-3 cibule, 10 dkg tvrdého sýru, 4 lžíce smetany, 6 slepičích vajec, 1 lžička soli

Nudle (nejlépe domácí) si uvaříme v osolené vodě, scedíme a omastíme máslem. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rozšlehaná vejce a před ztuhnutím nalijeme smetanu. Teplé nudle polijeme vejci a hustě posypeme strouhaným sýrem.

Kapr po novohradsku

Kapr po novohradsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 4-5 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 100 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje

Nejdříve z ryby odstraníme šupiny a poté ji omyjeme a naporcujeme. Jednotlivé filety osušíme utěrkou, dobře nasolíme a potřeme utřeným česnekem. Na závěr kapra obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou a následně zprudka opečeme na pánvi.

Šlehané omelety s citrónem

Šlehané omelety s citrónem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 150 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 6 slepičích vajec

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem rozšleháme v mléce a poté do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs promícháme a na rozpálené pánvi pečeme lívanečky potírané olejem. Na závěr opečené omelety pokapeme citrónovou šťávou a o...

Mrkev a la vischy

Mrkev a la vischy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 2,5 g másla, 6 dcl koňaku, 1 lžička cukru krystal

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, sůl. mrkev a promícháme. Směs necháme chviličku dusit a poté zalijeme koňakem. Hrnec přemístíme do trouby vyhřáté na 150°C a bez míchání necháme dusit p...

Celerový salát s křenem

Celerový salát s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bulvového celeru, 30 g křenu, 1 dcl vody, 2-3 lžíce octa, špetka soli, 1 lžička cukru krupice

Očištěný celer uvaříme do měkka a po vychladnutí ho nakrájíme na nudličky. Přidáme ocet rozředěný vodou, sůl, cukr, strouhaný křen a vše důkladně promícháme. Hotový salát nám vydrží i několik dnů.

Zapečené cukety

Zapečené cukety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g cukety, 4 slepičí vejce, 100 g strouhaného sýru, 100 g krupice, 1 lžička pepře, 1 lžíce pažitky, špetka soli

Částečně rozmrazené cukety nakrájené na plátky nebo na kostičky urovnáme do vymazané formy a zalijeme směsí připravenou z rozšlehaných vajec, sýru, dětské krupičky, soli a pepře. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena, posypeme pažitkou a p...

Doublenské vdolky

Doublenské vdolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 balení droždí (kvasnic), 200 ml mléka, 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 1 slepičí vejce, špetka soli

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek, opět promícháme, přilijeme zbytek mléka, změklý tuk a vejce. Nejdříve v míse...

Tvarohový nákyp s jablky

Tvarohový nákyp s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 400 g jablek, 2 slepičí vejce, 8 lžic polotučného mléka, 1 hrst vlašských ořechů, 30 g másla, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 dcl ovocné šťávy

Vejce vyšleháme do pěny, přidáme mléko a postupně vmícháme tvaroh, cukr, strouhaná jablka a strouhané ořechy. Směs vložíme do formy vymazané máslem a pečeme do zrůžovění. Nákyp podáváme politý ovocnou šťávou nebo ozdobíme ovocem (jahody)

Jablka krouhaná ve vlastní šťávě pro diabetiky

Jablka krouhaná ve vlastní šťávě pro diabetiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg jablek

Omytá a oloupaná jablka nakrouháme a hned plníme do zavařovacích sklenic, aby nám nezhnědla. Jablka do sklenic dobře napěchujeme a jsou-li šťavnatá, můžeme přebytečnou šťávu slít. Krouhaná jablka naplníme až po okraj, sklenici dobře uzavřeme víčke...

Zapékané brambory se šunkou

Zapékané brambory se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g šunky od kosti, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Brambory důkladně umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dobře usušíme utěrkou nebo papírem. Plátky naskládáme do vymaštěného pekáče, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kostičky a rozdělíme na brambory. Ve sklenici smícháme šle...

Ovocný salát

Ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 100 g hrušek, 100 g broskví, 2 lžíce citronové šťávay, 1-2 lžičky koňaku, 2 lžíce mandlových lupínků

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky a broskve omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovocnou směs dáme do misky, pokapeme citrónovou nebo pomerančovou šťávou a trochou koňaku. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit. Studený sa...

Bramborové knedlíky podle maminky

Bramborové knedlíky podle maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g krupice, 1 lžička soli, 1 slepičí vejce

Brambory omyjeme, uvaříme ve a necháme řádně vychladnout. Než začneme strouhat brambory, připravíme si hrnec s vodou do které přidáme lžičku soli a dáme vařit na plotnu. Poté studené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k n...

Jablka v palačinkovém těstíčku

Jablka v palačinkovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 ks jablko, 1/2 l polotučné mléko, 150 g hladká mouka, 125 g cukr moučka, 5 ks slepičí vejce, 2 lžíce rum, 20 g máslo

V misce smícháme mouku, vejce,mléko, 3 polévkové lžíce cukru a 2 lžíce rumu. Vypracujeme si dost husté palačinkové těstíčko. Jablka omyjeme, oloupeme slupku a nastrouháme na tenké plátky.Vložíme do ohnivzdorné mísy vymaštěné máslem. Jablka zali...

Plněný sýr

Plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků plátkového sýru, 1/8 balení másla, 50 g trvanlivého salámu, 100 g šunky, 2 kousky taveného sýru, 2 slepičí vejce, 1 lžíce petrželové natě

Máslo se sýrem dobře utřeme, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, salám (např. Poličan), vejce uvařená natvrdo, posekanou petrželku a řádně promícháme. Připravenou pomazánku natřeme mezi 2 plátky tvrdého sýra ve dvou vrstvách a na půl hodiny zatíží...

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g lískových ořechů, 200 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 2 lžičky kávy, 5 slepičích vajec, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Čokoládu nalámeme na malé kousky a oříšky umeleme na jemno. Oddělíme bílky od žloutků, které utřeme s cukrem a máslem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše zlehka smícháme, přidáme čokoládu, kávu a nakonec mouku s kypřícím práškem a o...

stránka: