Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 26

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 3 hrsti arašídů (burských ořechů, buráků), 3 plátky toastového chleba, 2-3 vejce, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivovéjo oleje

Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. S pomocí kuchyňského robota rozmixujeme arašídy a toustový chléb (předem rozdrobený) a přesypeme do mísy. Vmícháme olivový olej, sůl a pepř. V druhé míse rozšleháme vejce se solí. Kuře...

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 200 g kuřecích prsou, 200 g čerstvého špenátu, 200 g zakysané smetany light, 1 slepičí vejce, 3 stroužky česneku, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecná), troška pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje

Těstoviny dáme vařit do osolené vody přibližně na 12 minut. Poté scedíme a přimícháme na kousky nakrájené kuřecí maso a omyté listy špenátu. Zapékací mísu vymažeme olejem. Těstoviny nasypeme do mísy a zalijeme zakysanou smetanou light, do které ...

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 chleba, 4 slepičí vejce, 100 ml polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 hrst oregana, 200 ml rostlinného oleje

Starší chléb rozkrájíme na krajíčky a ty případně ještě na čtvrtky. Vejce vyšleháme se 100 ml mléka, osolíme, opepříme, přidáme sušené oregano, špetku mleté papriky a necháme odstát. Čtvrtky chleba namáčíme z obou stran v rozšlehaných vejcích a sm...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Filé s kečupem v alobalu

Filé s kečupem v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 5 g másla, 2 lžíce kečupu

Do vymazaného alobalu položíme porci osoleného filé, potřeme kečupem, pevně zabalíme a pečeme na plechu v troubě.

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 80 g másla, 1/2 sklenka rybího vývaru nebo vody

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, posypeme kmínem a v pekáči na rozehřátém másle pečeme v troubě cca 15 minut při 190°C. V průběhu pečení rybu občas přeléváme vypečenou šťá...

Zázvorový sirup proti nadýmání

Zázvorový sirup proti nadýmání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g zázvoru, 900 ml destilované voda, 100 ml konzumního lihu (alkoholu), 150 g cukru krystal

Zázvor navlhčíme alkoholem, zalijeme destilovanou vodou a necháme 2 dny odležet. Potom tekutinu prolisujeme, přefiltrujeme a svaříme na hustý sirup s cukrem v poměru 100 g na výtažku na 150 g cukru.

Extra nadýchaný piškot

Extra nadýchaný piškot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 4 slepičí vejce, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Sypké suroviny smícháme dohromady, přidáme žloutky, olej, vodu a vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme při 160°C.

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězí roštěnky, 2 plátky šunky, 1 mrkev, špetka provensálského koření, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžíce olivového oleje

Z kvalitní vyzrálé hovězí roštěné připravíme 2 plátky, které rozklepeme, lehce osolíme, nepatrně opepříme a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a čtvrtku podélně rozříznuté mrkve. Maso i s náplní stočíme do ...

Čokoládový krém se šlehačkou

Čokoládový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2-3 žloutky, 3 lžíce polotučného mléka, 50 g cukru moučka, 5 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme mléko a na mírném ohni necháme změknout. Ke změklé a vychladlé čokoládě přidáme utřené žloutky s cukrem a vše dobře ušleháme. Potom zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dáme na led.

Bazalkový ocet

Bazalkový ocet

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vinného octa, 2-3 stroužky česneku, 4-5 listů bazalky

Do vinného octa vložíme česnek i bazalku a necháme vyluhovat 14 dní v chladu. Poté ocet scedíme a můžeme jej použít k dochucení zeleninových a luštěninových salátů.

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 250 g hladké mouky, 75 g cukru krupice, 1 slepičí vejce, 1 balení pudinkového prášku, 1 kg jablek, 100 g cukru krupice, 1 citrón, 100 ml jablečného moštu, 100 g mandlových lupínků

Ze změklého másla, hladké mouky, cukru a vejce vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky na 30 minut. Zapneme troubu a necháme rozehřát na 180°C. Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pokrájen...

Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, 2 slepičí vejce, 150 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, 60 g Hery, 1/2 citrónu, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Žloutek utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání postupně přidáváme studené, jemně nastrouhané uvařené brambory, Heru nakrájenou na malé kousky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ze dvou bílků ušleháme sníh (přidáme špetku soli) ...

Kuřecí špízy

Kuřecí špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 3 cherry rajčátka, 50 g konzervovaného ananasu, 50 g šunky, špetka soli, 1 lžíce petrželové natě, 5 lžic olivového oleje

Kuřecí prsíčka nařežeme, lehce naklepeme, tak aby se maso nepotrhalo a mírně osolíme. Kompotovaný ananas necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na plátek masa položíme šunku a na okraj naskládáme kousky ananasu. Maso zabalíme jako roládu. Připrave...

Perníková bábovka s cuketou

Perníková bábovka s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky cukety, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení vanilkocého cukru, 1/2 hrnku polotučného mléka, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 1 lžička mleté skořice

Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme do dvou hrnků. Cuketu smícháme s polohrubou moukou, kypřícím práškem do perníku, cukrem, vlahým mlékem, vejcem, olejem a mletou skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté t...

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g pórku, 25 g mrkve, 120 g jemného tvarohu, troška mleté papriky, špetka soli, 1-2 lžíce bílého jogurtu

Mrkev i pórek očistíme a nakrájíme na drobno. Poté obě suroviny smícháme s tvarohem a jogurtem, podle chuti osolíme a přidáme trochu sladké mleté papriky.

Kapr se žampióny v alobalu

Kapr se žampióny v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapr, 1 lžička sůl, 1/2 hrnek olivový olej, 100 g cibule, 250 g žampion, 2 troška pepř, 1/2 ks citrón

Kapra očistíme, rozřízneme na 2 velké filety a osušíme. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem, opepříme a necháme alespoň 20 minut odležet. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a zpěníme ji během 4 minut na oleji. Přidáme na plátky nak...

Škvarkové placky s práškem do pečiva

Škvarkové placky s práškem do pečiva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sádla, 1 slepičí vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 500 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 2-3 lžíce polotučného mléka

Nejdříve si připravíme škvarky vylisované z 1 kila vyškvařeného syrového sádla. Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto, dle potřeby ještě dosolíme či přilijeme mléko. Na pomoučněném vále vyválíme plát cca 8 mm silný, z něhož vykrajujeme sklen...

Tvarohové lívance s jablky

Tvarohové lívance s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 2 dcl polotučného mléka, 250-300 g polohrubé mouky, 50 g Hery, 2 jablka, 500 g jemného tvarohu

Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme rozpuštěný tuk, oloupaná a na hrubo nastrouhaná jablka, polohrubou mouku a tvaroh. Vypracujeme hladké těsto, z něhož na pánvi vymazané tukem pečeme lívance.

Karbanátky z brambor a pórku

Karbanátky z brambor a pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 4 ks pórku, 3 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Na tenké proužky nakrájíme pórek i se zelenou částí a chvíli povaříme v osolené vodě. Necháme důkladně okapat a přidáme k bramborám, rovněž i vejce, pokrájenou pet...

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička majoránky, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1/2 cibule, 1 lžíce lipového květu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce včelího medu, 250 ml vody

Do hrnku dáme cca lžičku majoránky a tymiánu, kousek pokrájené cibule a lžíci lipového květu. Vše spaříme 2,5 dl vřelé vody, necháme přejít krátce varem, odstavíme na 10 minut a pak procedíme. Na závěr ochutíme medem a citrónovou šťávou.

Kapustové lívanečky se sýrem

Kapustové lívanečky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g růžičkové kapusty, 2 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 100 ml polotučného mléka, 100 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře

Omytou kapustu nakrájíme na menší kousky, dáme na 5 minut vařit do osolené vody a poté scedíme. Vejce oddělíme a z bílku se solí vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, solí, pepřem a následně zapracujeme žloutky a vlažné m...

Palačinky s kapustou a párkem

Palačinky s kapustou a párkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hlávkové kapusty, 1/2 l polotučného mléka, 2 slepičí vejce, 80 g dietních párků, troška pepře, špetka soli, 80 g rostlinného oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 150 g polohrubé mouky

Kapustu očistíme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím z mléka, vajec a polohrubé mouky vypracujeme těsta, do kterého následně vmícháme uvařenou a na drobno pokrájenou kapustu, párek nakrájený na kolečka, sůl a pepř. Na pánvi s rozpáleným olejem ...

Pivní rohlíčky dle Ládi

Pivní rohlíčky dle Ládi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kostky droždí (kvasnic), 1 lžička soli, 3,5 hrnku polohrubé mouky, 1 slepičí vejce, 1 lžíce plnotučného mléka, 1 lžíce kmínu, 1 sklenka světlého piva, 200 ml slunečnicového oleje

Trošku piva vlijeme do hrnce a ohřejeme. Přidáme droždí a připravíme kvásek. V osolené mouce vytvoříme důlek, do něhož nalijeme kvásek a necháme vykynout. Jakmile se v kvásku začnou dělat bublinky, přimícháme zbytek piva, olej, žloutek a vypracuj...

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

stránka: