Vepřové řízky se širokými nudlemi
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
3396
kalorií
24.0g
cukrů
205.0g
tuků
123.0g
bílkovin
Příprava
Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky.
Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme.
Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem.
Vše důkladně promícháme, zvýšíme teplotu a víno necháme z poloviny odpařit.
Během vaření maso obracíme.
Na téměř měkké maso dáme brusinkový kompot, hrnec přikryjeme pokličkou a maso necháme dusit cca 5 minut doměkka.
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a přecedíme.
Řízky podáváme s těstovinami a zdobíme pokrájenými čerstvými bylinkami.
Nudle posypeme nadrobno nakrájenou paprikou.
Tip k receptu
plotu a víno necháme z poloviny odpařit.
Během vaření maso obracíme.
19. 06. 2014
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.