Vepřové řízky se širokými nudlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky.
Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme.
Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem.
Vše důkladně promícháme, zvýšíme teplotu a víno necháme z poloviny odpařit.
Během vaření maso obracíme.
Na téměř měkké maso dáme brusinkový kompot, hrnec přikryjeme pokličkou a maso necháme dusit cca 5 minut doměkka.
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a přecedíme.
Řízky podáváme s těstovinami a zdobíme pokrájenými čerstvými bylinkami.
Nudle posypeme nadrobno nakrájenou paprikou.
Tip k receptu
plotu a víno necháme z poloviny odpařit.
Během vaření maso obracíme.
19. 06. 2014
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 24. 09. 2014, 08:07

Svetlana 03. 11. 2015, 12:14

katka16031 07. 11. 2015, 18:51

majka 06. 03. 2016, 19:26
Roxana 09. 07. 2014, 07:45