Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 22

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího steaku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 100 g cukety, 100 g cherry rajčátek, 100 g rukoly, 200 g papriky (kapie), 200 g ledového salátu, 100 g okurky

Maso rozdělíme na dva steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme 3 minuty. Rukolu, salát natrháme na kousky a spolu s nakrájenou okurkou rozdělíme na dva talíře. Zakápneme olivovým olejem. Ostatní zeleninu nakrájíme a grilujeme. Poté gr...

Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci portského vína, 6 blum, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžičku nového koření, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 4 ks křepelek, 1/3 hrnek kešu ořechy, 100 g polníčku, 1,5 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 chilli papričku

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku nasekanou najemno. Osolíme a opepříme. Tři blumy zalijeme zeleninovým vývarem, vínem, sójovou omáčkou a přidáme nové koření. Vše svaříme (1...

Pohanková kaše se zelím

Pohanková kaše se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1 lžíci slunečnicového oleje, 340 g pohanky, 2 lžičky uzené papriky, 1 lžičku soli, 1 lžičku Mahá koření, 1-2 stroužky česneku, 700 g sterilovaného zelí, 1 lžíci petrželové natě,

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Přidáme uzenou papriku, Mahá koření, prolisovaný česnek, pohanku, sůl a 700 ml vody. Přivedeme k varu, poté plamen ztlumíme a vaříme doměkka asi 15 minut. Ke konci přidáme okapané zelí. Podáváme ozdobe...

Jablečné jáhly

Jablečné jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 1 hrst rozinek, 100 g jáhlů, 1 špetku soli, 1 mrkev, 1 hrst mandlí, 1 lžíci skořice, 4 lžíce javorového sirupu

Jáhly uvaříme podle návodu v osolené vodě. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme a smícháme s uvařenými jáhly. Rozinky namočíme ve vodě. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ke kaši. Pokud je kaše příliš ...

Vepřová líčka na pivě

Vepřová líčka na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřových líček, 30 g másla, , 200 g anglické slaniny, 1-2 mrkve, 1 kořenovovou petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 cibule, 1 červenou cibuli, 1 bobkový list, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 svazek kořenové petržele, trošku nového koření, 3 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, , 12 ks žampiónů, trošku kmínu, 1 lžičku soli, trošku pepře, 1 l černého piva

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme anglickou slaninu. Přidáme i pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený če...

Bramboráková mňamka

Bramboráková mňamka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, sůl, kmín, pepř, majoránka, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, mléko, tvarůžky, olej

Uděláme klasické těsto na bramboráky. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme česnek, majoránku, vajíčko, hladkou mouku a trochu mléka. Těsto zamícháme a smažíme placičky (nejlépe v lívanečníku). Až jsou osma...

Hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

, 1-2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 kořenová petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 kousek řapíkatého celeru, 1 kousek pomeranče, 1 plátek citrónu, 3 cm zázvoru, 6 ks sušených rajčat, 10 ks sušených švestek, 1 ks skořice, 1 ks badyánu, , , , , , , 1 bobkový list, 1 lžíce rajčatového protlaku, 750 ml červeného vína, 4 cl koňaku, , 20 g horké čokolády

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji ze všech stran dohněda, poté ho dáme stranou. Na výpeku z masa restujeme zeleninu. Po chvíli přidáme i plátek citrónu a plátek pomeranče, nastrouha...

Houbovo-cizrnový krém

Houbovo-cizrnový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cizrny, 2 lžíce olivového oleje, 3 ks šalotky, 2 ks brambor, 1 ks mrkve, 4 stroužky česneku, 50 g hub, 1 l zeleninového vývaru, , , , 1 lžíce másla, 200 g zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Cizrnu si uvaříme den předem nebo použijeme cizrnu konzervovanou. Houby použijeme sušené. Šalotku nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Krátce opečeme a přidáme většinu cizrny a ...

Mátové lassi

Mátové lassi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst máty peprné, 250 g bílého jogurtu, 100 ml plnotučného mléka, 1/2 lžičky soli, 1 špetku římského kmínu

Mátu zředíme s trochou mléka a rozmixujeme. Poté přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.

Toasty se sardinkami

Toasty se sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 ks chilli papričky, 1 citrón, 4 ks toastového chlebu, 240 g sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Na olivovém oleji opékáme česnek a chilli papričku nakrájené na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme sardinky a na několik minut smažíme. Snažíme se je uchovat vcelku. Nakonec přidáme petrželku a odstavíme. Toastový chléb opečeme v toasto...

Španělský kuřecí koláč

Španělský kuřecí koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 3 lžičky mleté papriky , 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g sterilovaných rajčat, , 140 g papriky (kapie), 20 g oliv

Kuřecí maso použijeme zbytek vařeného nebo pečeného. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté je osmažíme se dvěma lžícemi papriky na oleji. Na zbylém oleji usmažíme cibuli a česnek, nakrájené na jemno. Po několika minutách přidáme z...

Mangové lassi

Mangové lassi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g manga, 250 ml bílého jogurtu, 100 ml polotučného mléka, 4 lžíce třtinového cukru

Mango rozmixujeme. Přidáme zbytek ingrediencí a znovu promixujeme. Podáváme vychlazené.

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Barevný salát z hlávkového zelí

Barevný salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky zelí, 1 lžička soli, 1 červená paprika (kapie), 1 menší okurka, 1 menší červená cibule, 5 sušených rajčat, 1 mrkev, olej ze sušených rajčat, 1 lžíce jablečného octa, cukr

Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky (nejlépe pomocí struhadla na zelí), osolíme a promícháme. Necháme asi hodinu odležet. Během ní zelí promačkáváme rukou, ať změkne. Pak přidáme papriku nakrájenou na malé kousky a stejně nakrájíme okurky, cibu...

Kuře na paprice - Grunt omáčka

Kuře na paprice - Grunt omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, sůl, koření na kuře, 300 ml vody, 200 ml mléka, Grunt omáčka Kuře na paprice

Kuřecí stehna osolíme a posypeme kořením na kuře. Dáme do remosky (pekáče), podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu. Omáčka: Do hrnce nalijeme vodu a mléko nebo smetanu. Přivedeme k varu, přidáme obsah vaničky Grunt omáčka Kuře na paprice, dobře r...

Krůtí nudličky s uzeným masem

Krůtí nudličky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 150 g uzeného masa, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, sůl, 1 lžička Country koření, rostlinný olej

Krůtí a uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou, worcesterovou a ústřicovou omáčku. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme krůtí nudličky. Jakmile začnou červenat, přidáme nudličky z uzeného masa a ještě chvíli opékáme....

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 5 lžíc olivového oleje, 1/2 lžíce balzamikového octu, 140 g římského salátu, 25 g parmazánu, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 4 lžíce rozmarýnu, 1 hrst šalvěje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Připravíme si marinádu. Smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citrónovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje. Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi...

Tabbouleh z quinoy

Tabbouleh z quinoy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Quinoy (Merlík), 75 g petrželové natě, 300 g rajčat, 100 g okurky, 50 g ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octu, 1 lžičku sirupu z Agáve, 1 ml vanilkové esence, 1 lžička soli, 1/2 česneku,

Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Vyšleháme olej, ocet, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt, sirup, sůl a utřený česnek a získáme tak dresink. Rajče a okurku nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Smícháme s quinoou a nasekanou ...

Vaječné housky s rajčaty

Vaječné housky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 2 lžičky olivového oleje, 4 vejce, 2 lžíce petrželové natě, 1 stroužek česneku, 2 housky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata přepůlíme, řezné strany potřeme olejem a smažíme je na pánvi řeznou stranou dolů. Poté je otočíme a po chvíli dáme stranou. Vejce rozšleháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Pánev potřeme zbylým olejem a z připravených vajec usmažíme omel...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

425 g vepřové plece, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 2 lžíce zázvoru, 1 lžičku fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 2 trošky červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 350 g cukety, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 květák, 4 lžíce koriandru

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenyk...

Fenyklové rizoto s krevetami

Fenyklové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 l zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks fenyklu, 300 g krátkozrnné rýže, 300 g krevet, 1/2 citrónu, 200 g polníčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové š...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku pohanky lámanky, 1 lžička Vegety, 15 dkg uzeného sýra, 2 lžíce smažené cibule, 10 dkg šunky, 1 hrst medvědího česneku, 1 vejce, sůl, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžička lahůdkového droždí, strouhanka, olej

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do u...

Singaporské nudle

Singaporské nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, 6 ks jarní cibulky, 1,5 lžíce kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce omáčky Teriyaki, 150 g krevet, 100 g šunky, 2 hrstě fazolových klíčků, 2 lžíce koriandru, 200 g nudlí

Polovinu chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbytek nadrobno. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozpálíme olej. Přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku, utřený česnek, nakrájené jarní cibulky a po minutě i kari koření. Poté sójovou ...

Asijský kuřecí salát

Asijský kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 hlávkového zelí, 3 mrkve, 5 ks jarní cibulky, 2 chilli papričky, 4 lžíce koriandru, 20 g arašídů , 3,5 lžíce omáčky Hoisin, 1,5 lžíce sezamového oleje

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smažíme na oleji dozlatova. Zelí nakrouháme, mrkev nastrouháme najemno nebo nakrájíme na tenké nudličky, jarní cibulku nakrájíme diagonálně na plátky. Chilli papričku a koriandr nasekáme najem...

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g choriza, 1 ks červené cibule, 2 papriky (kapie), 400 g cizrny, 12 ks sušených rajčat, 1 lžíce vinného octu, 100 g ledového salátu

Chorizo osmažíme nasucho v pánvi. Poté ho vytáhneme z pánve a dáme stranou. Na tuku, které pustilo chorizo smažíme nakrájenou cibuli a papriky asi 10 minut. Přidáme cizrnu a sušená rajčata (každé rajče nakrájené na tři části). Prohřejeme a zalijem...

stránka: