Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 40

Chlebíček se sušenými rajčaty

Chlebíček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky , 1 lžička soli, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky provensálského koření, 300 ml podmáslí, 2 vejce, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 10 g pokrájených sušených rajčat, 40 g nastrouhaného parmazánu

Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíc...

Indická pomazánka

Indická pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sýru Feta, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, černé olivy, pažitka

Sýr rozetřeme s olejem, prolisovaným česnekem a na jemno nasekanou cibulkou. Přidáme pokrájené olivy a promícháme. Natřeme na pečivo nebo chléb, dozdobíme olivami a pažitkou.

Tiramisu

Tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukrářských piškotů, 200 g zakysané smetany, 100 g Lučiny nebo Ricotty, hrneček vychlazeného vanilkového pudinku, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy, kakao na posypání

Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené). Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému ...

Bylinková omáčka

Bylinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvarohu, 2-3 lžíce mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, lžička medu, sůl, 4 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, řeřicha, oregano), červená paprika

Bylinky opláchneme, jemně nasekáme a pokapeme lžící olivového oleje. Necháme chvíli odpočinout. Tvaroh vyšleháme s olejem a mlékem, dochutíme medem, solí a citrónovou šťávou. Ke směsi přidáme bylinky v oleji a na kostičky pokrájenou papriku.

Domácí majonéza z žervé

Domácí majonéza z žervé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení žervé, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 žloutek

Žervé našleháme se žloutkem a olejem, přidáme sůl, špetku cukru a citronovou šťávu. Hodí se výborně na zeleninové saláty a ke grilovanému masu.

Nákyp s kyselým zelím

Nákyp s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 300 g vařených brambor, 3 cibule, 3 jablka, 750 g tresky, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vejce, 4 cl vodky, svazek pažitky, špetka pepře, špetka muškátového ořechu

Oloupané vařené brambory a cibuli nakrájíme na jemné plátky. Cibuli lehce osmažíme na pánvi. Jablka nakrájíme na jemné proužky a smícháme je s kyselým zelím, které jsme trochu pokrájeli. Rybu nakrájíme na širší proužky. Formu vymažeme, po vrstvác...

Špenátová kaše

Špenátová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g špenátu, špetka soli, 15 g másla

Do měkka uvařený špenát prolisujeme, promícháme s malým množstvím špenátového vývaru a polovinou rozpuštěného másla a osolíme.

Olivý dip s kozím sýrem

Olivý dip s kozím sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g černých oliv, 250 g kozího sýru, 100 g sýru Frischkäse, 2 lžička včelího medu, 2 špetky soli, troška pepře

Olivy nakrájíme na tenké plátky. Čerstvý kozí sýr a Frischkäse vymícháme s medem, osolíme a opepříme podle chuti. Nasekané olivy jemně vmícháme. Olivový dip podáváme vychlazený k salátům nebo ke grilovanému masu.

Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g tuku, 2 žloutky, 2 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnice), 250 g škvarků, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce kmínu

Škvarky si umeleme a dáme stranou. Z mouky, změklého tuku, žloutků, mléka a droždí vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválíme na placku a vykrájíme z něj 16 dílků. Každý dílek potřeme umletými škvarky, které jsem zleh...

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa , 1 lžíce másla, tavený sýr Apettito, 4 plátky sýru Gouda, 2 smetánky do kávy (2 x 10 g), 200 ml plnotučného mléka, špetka soli, pepř, steakové koření

Cuketu omyjeme, zbavíme části dužiny a nakrájíme na větší kostky. Blanšírujeme na másle 5 minut. Přidáme sýry spolu se mlékem a dusíme do měkka. Dochutíme steakovým kořením, pepřem a solí. Na konec zjemníme smetánkou. Podáváme jako zeleninovou pří...

Tvarohovo-jogurtové buchtičky

Tvarohovo-jogurtové buchtičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 300 g másla, 300 g jemného tvarohu, 1 balení bílého jogurtu, 1 žlouek, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce kmínu

Mouku prosejeme na vál a přidáme tvaroh, žloutek jogurt, sůl, změklé máslo a dobře propracujeme. Dáme do chladničky odpočinout na 2 hodinky. Ztuhlé těsto rozválíme na placku tlustou asi tak 1 cm a nakrájíme z něj malé buchtičky, které dáme na vyma...

Zapečený špenát

Zapečený špenát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dušeného špenátu, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, špetka soli, špetka pepře, troška zeleninové natě

Dušený špenát osolíme, okořeníme, vmícháme polovinu zelené natě, zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a zapečeme. Podáváme sypané druhou polovinou zelené natě.

Brynzovníčky

Brynzovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g Brynzy, 250 g Hery, 1/2 lžičky mleté papriky , špetka soli, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kmínu, 100 g strouhaného sýra

Do mísy dáme mouku a zasypeme ji práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, brynzu, mletou papriku a sůl a vypracujeme těsto. Dáme přes noc do chladničky. Poté ho rozválíme na 0,5 cm silnou placku a vykrajujeme tvary, jaké kdo má rád. Přendáme na vyma...

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 houska, 2 vejce, 250 g jablek, 500 g vařených brambor, 2 cibule, 50 g strouhanky, 30 g másla, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce plnotučného mléka

Housku pokrájíme a pokapeme mlékem a necháme zvlhčit. Do mísy dáme mleté maso, zvlhčenou housku, vejce, sůl, pepř a zpracujeme do vláčného těsta. Jablka omyjeme, oloupeme a nakonec zbavíme jadřinců. Nakrájíme jablka na kostičky, stejně tak i bramb...

Bramborový nákyp s česnekem

Bramborový nákyp s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml mléka, 3 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce celozrnné mouky, 2 vejce, špetka soli, špetka muškátového ořechu, 2 stroužky česneku, 500 g brambor, 2 lžíce sezamových semínek

Důkladně rozkvedláme mléko, smetanu, mouku, vejce a koření. Do vytvořené směsi nahrubo nastrouháme oloupané brambory. Vymažeme zapékací formu a vysypeme je sezamovým semínkem, poté ji naplníme bramborovou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě 30-40 ...

Kuřecí stehna na pomerančích

Kuřecí stehna na pomerančích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 pomeranče, 1 dcl bílého vína, 2 lžíce včelího medu, 2 bobkové listy, špetka soli, 2 lžíce másla

Kuřecí stehna opečeme na másle ze všech stran a vložíme do pekáčku. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme víno, med a koření. Vše smícháme a stehna podlijeme. Osolíme a poslední pomeranč nakrájíme na tenké plátky, které přidáme ke stehnům. Maso ...

Kapustová polévka s rýží od babičky

Kapustová polévka s rýží od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 50 g rýže, 0,75 l vody, 1 kostka masoxu, špetka soli, špetka pepře, špetka petrželové natě

Rýži přebereme, propláchneme, vsypeme do vařící osolené vody a vaříme 5 minut. Kapustu nakrájíme na nudličky, přidáme k rýži a vaříme až obě suroviny změknou. Polévku ochutíme masoxem a pepřem, posypeme nasekanou petrželkou.

Sladký nákyp s banány

Sladký nákyp s banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 3 vejce, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce bílého rumu, 1 lžička vanilkového cukru, špetka soli

Banány si oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce rozkvedláme vejce a vmícháme mléko, cukr, rum, špetku soli a vanilkový cukr. Mělkou formu vymažeme máslem a naskládáme do ní banánové plátky, ty zalijeme směsí mléka a vajec a pečeme asi 30 minut ...

Banánový toust s arašídovým máslem

Banánový toust s arašídovým máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky máslového toastového chlebu, 4 lžičky arašídového másla, 2 banány, 2 plátky plátkového sýru

Toustový chléb namažeme arašídovým máslem. Poklademe plátky nakrájeného banánu a pokryjeme plátkovým sýrem. Přiklopíme a vložíme do sendvičovače.

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šalotky, 150 g slaniny, 200 g kyselého zelí, 1 lžíce petrželové natě, 3 lžíce bílého vína, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, 100 g staršího chleba, 3 vejce, 150 g tvrdého sýra, 50 g másla, špetka muškátového ořechu

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bíl...

Kafé de Cuba

Kafé de Cuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 ml uvařené kávy, 100 g cukru moučka, 6 cl bílého rumu, 3 lžičky limetové šťávy, 150 l smetany ke šlehání (šlehačka)

Uvaříme kávu, přidáme cukr, necháme zchladnout. Přilijeme bílý rum a limetkovou šťávu. Nalijeme do skleniček. Vyšleháme šlehačku. Stříkáme cukrářskou zdobičkou.

Bramborový nákyp s hruškami

Bramborový nákyp s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 50 g šunky, 3 hrušky, 250 ml mléka, 2,5 lžíce instantní jíšky, špetka soli, troška pepře, 75 g sýra gorgonzola

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pok...

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily, 150 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati, 2 - 3 stroužky česneku, 1 balení Hermelínu, 150 g Nivy, 10 kuliček hroznového vína

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme nadrobenou nivou. Svineme, utáhneme a zabalíme pe...

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 450 ml plnotučného mléka, 5 jablek, 1 sklenka ovocné marmelády

Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka pokapeme řidší marmeládou a pot...

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů (skelet), 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 1 list libečku, 1500 ml vody, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek mrkve

Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer a nakrájenou mrkev a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr do polévky dáme obrané maso a dochutíme solí, nebo bujónem. Do talíře dáme zvlášť uvařené t...

stránka: