Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Drůbež a králík - stránka 14

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g anglické slaniny, 300 g sušených namočených hub, špetka soli, špetka pepře, 2 menší cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 dcl černého piva

Slaninu nakrájíme na kostky, cibule oloupeme pouze ze svrchní slupky, kuře omyjeme a naplníme 2/3 nakrájené slaniny, osolíme a opepříme. Vložíme do připraveného pekáče, obložíme zbytkem slaniny, přidáme bobkové listy, nové koření, podlijeme pivem ...

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřete (stehna, čtvrtky, cokoliv), 2 cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1,5 lžíce mleté pálivé papriky, 3 lžíce másla, 1 dcl vody, 4 lžíce smetany ke šlehání, 3 lžíce hladké mouky

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka (je to cca 1 hodinu). Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl (přidávám nové koření a pepř, sůl). Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou...

Kuřecí polévka s těstovinami

Kuřecí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g drůbežího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 250 g mrkve, 250 g květáku, 8,5 dcl drůbežího vývaru, 125 g těstovin, špetka soli, špetka pepře, 5 kousků parmazánu

Ostrým nožem nakrájíme kuřecí maso na kostičky a odstraníme veškerou kůži. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a rychle osmahneme kuře, cibuli, mrkev a rozdrobený květák do zlatova. Přidáme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a uvede...

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křidýlek, sůl, drcený kmín, 3-4 lžíce kečupu, 1 lžička chilli koření, šťáva z jednoho citrónu, olej

Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava. V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu. Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a ...

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 husa, 1/2 jablka, 1 cibule, 1 malé uvařené uzené koleno, 100 g včelího medu, sůl, pepř, kmín, 2 vrchovaté lžíce sádla, 4 stroužky česneku

Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejd...

Jogurtová prsíčka na cibuli

Jogurtová prsíčka na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř, grilovací koření, 1 lžička dijonské hořčice, 2-3 stroužky česneku, 1 velká cibule

Maso lehce osolíme a opepříme, nenaklepáváme. Jogurt rozmícháme se špetkou soli, grilovacím kořením, lžičkou hořčice a rozmačkaným česnekem. Do vzniklé směsi naložíme připravená prsíčka. Necháme v chladu uležet přes noc. Druhý den přendáme maso ...

Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

zadní část zajíce (stehna a hřbet) , 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polotučné hořčice, sůl podle potřeby, troška cukru krystal, Mořidlo: 300 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, cca 3 lžíce octa, 1 cibule, 6 kuliček jalovce, cca 1500 ml vody, 1 lžička soli, 2 plátky uzené slaniny

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni. MORIDLO:Do vri...

Psí žrádlo

Psí žrádlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecího masa, 3 cibule, 100-200 ml mléka, 1 balení Nivy

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, orestujeme s cibulí kterou nešetříme, mlékem a rozdrobíme Nivu, ta to po rozpuštění zahustí. Nesolíme. Jako přílohu podáváme těstoviny.

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 šálek oleje (na smažení), 1 lžička mleté sladké papriky, 300 ml bílého vína (přibližně, podle chuti), 1 vejce, 1 balení strouhaného sýra, 6 lžic hladké mouky

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na nudličky o rozměrech asi 2 cm na 5 cm a osolíme. Vejce rozšleháme s vínem. Sýr nastrouháme a spolu s moukou jej vmícháme do vinného vejce. Těstíčko ochutíme solí a paprikou. Všec...

Maďarská slepičí polévka

Maďarská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg slepice, 500 g hovězí oháňky, 500 g hovězích kostí, 4 l vody, 500 g kořenové zeleniny, 1/4 hlávky zelí, 2 zelené papriky , 100 g čerstvých hřibů, 2 rajčata, 1/4 hlávky květáku, 15 fazolových lusků, 3 lžíce hrášku, sůl podle potřeby, 6 kuliček pepře, 1 lžíce sekané pažitky, 1 lžička mleté sladké papriky, 500 g domacích nudlí

Očistenú a umytú sliepku s drobkami, hovädzie kosti, ohaňku a celé čierne korenie dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Asi po hodine pridáme koreňovú zeleninu, huby a osolíme. Po ďalšej polhodine pridáme očistené fazuľové struky, kapustu, papri...

Povíkendová pomazánka

Povíkendová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařeného nebo pečeného kuřete, 200 g uzeného masa, 50 g změklého másla, 1 velká kyselá okurka, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce majonézy, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí i uzené maso umeleme, dáme do misky, přidáme kyselou okurku, kterou jsme si nastrouhali najemno, přimícháme hodně změklé máslo, hořčici, lžíci majonézy a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo chleba a podáváme se zeleninovo...

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 pórek, lžíce másla, 2 snítky oregana, 2 snítky estragonu, sůl, špetka bílého pepře, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, lžička Solamylu

Maso nakrájíme na nudličky a dáme restovat do pánve na lžíci másla. K opečenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Vše ještě orestujeme a pak zalijeme vínem. Po chvíli přilijeme smetanu. V tročce vody...

Zaprávané kuře

Zaprávané kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca1200g, 50 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Očistené a vypitvané kurča pokrájame na porcie a dáme variť do mierne osolenej vody. Neskôr pridáme očistenú, na kocky pokrájanú a na masle podusenú koreňovú zeleninu a všetko varíme do mäkka. Keď je všetko mäkke, v smotane rozhabarkujeme múku, pr...

Salát s krůtím masem a vejci

Salát s krůtím masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 4 vejce, 100 g Eidamu, 4 cherry rajčátka, 1 hlávka ledového salátu, 300 g krůtích prsíček, 3 lžíce olivového oleje, špetka mleté papriky, špetka soli, špetka pepře

V hrnci s vroucí vodou, špetkou soli a lžící oleje uvařte těstoviny doměkka. Poté je propláchněte studenou vodou a nechte stát v míse stranou. V jiném rendlíku uvařte vejce natvrdo, potom je zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. S...

Medové kuřecí paličky na víně a zázvoru s kuskusem

Medové kuřecí paličky na víně a zázvoru s kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce včelího medu, 4 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 1 lžička čerstvého zázvoru, 50 g mandlových lupínků

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Máslo a med dejte do rendlíčku a na malém plameni je za stálého míchání nechte rozpustit. Kuřecí paličky osolte a v pekáčku je potřete teplou směsí medu a másla. Podlijte je vínem a pečte v rozehřáté troubě asi 25...

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Kuřecí fondue se žampiony a šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 100 g šalotky, 600 g kuřecích prsou, 500 ml arašídového (podzemnicového) oleje, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu)

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Žampiony očistíme, menší hlavičky ponecháme vcelku, větší překrojíme napůl. Šalotku nakrájíme na větší kousky. V nádobě na fritování rozpálíme arašídový olej. Na grilovací jehly...

Kuřecí prsa po lovecku

Kuřecí prsa po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 šalotka, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, 300 g lišek , 2 vrchovaté lžíce borůvkového kompotu, 50 ml červeného vína

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na plátky. Necháme zarestovat a přidáme nudličky kuřecích prsou. Směs osolíme, o...

Kuřecí pekáček se zelím

Kuřecí pekáček se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, asi 800 g brambor, 1/2 sáčku kyselého zelí, 4 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny, sůl, troška drceného kmínu, 150 ml bílého vína, olej, pažitka

Pekáček vymažeme olejem, na dno rozložíme kyselé zelí, které můžeme trochu překrájet. Na zelí dáme oloupané brambory nakrájené na plátky nebo menší kostky. Vrstvu lehce osolíme a posypeme kmínem. Na brambory naklademe oloupané a na plátky nakráje...

Malované kuře

Malované kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 3 barevné papriky , 1 větší cibule, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 1 lžička tmavé sojové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, kořenící směs Domácí sekaná Rossk

Kuře nakrájíme na nudličky a okořeníme (solit nemusíme, sůl je již obsažena ve směsi koření a další slanost přidá sojová omáčka), papriky nakrájíme na proužky (jsou-li větší, stačí i po půlce od každé barvy), cibuli na půlkolečka nebo naťovou cibu...

Kuře Tamara

Kuře Tamara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 2 cibule, 80 g mrkve, 100 g kedlubny, 100 g pórku, 200 g loupaných vlašských ořechů, 120 g másla, 4 žloutky, 50 ml octa, troška tymiánu , 1 bobkový list, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, troška skořice, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Celé očistené a umyté kurča vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme pokrájanú zeleninu, soľ a ostatné korenie a varíme na prudkom ohni. Po 30 minútach varu kurča vyberieme. Keď vychladne, dáme ho na polovicu masla zapiecť do rúry asi ...

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Kuřecí se sýrovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 2 vejce, provensálské koření, Solamyl, 1 balení taveného sýra, hrneček mléka, 2 lžíce smetany ke šlehání

Nejlépe den předem si naložíme maso. Dáme do misky 2 vajíčka, cca 1 lžíci solamylu a 1 lžičku provensálského koření. Do této směsi vložíme nakrájené na malé kousky kuřecí maso. Vložíme do ledničky. Další den si připravíme sýr, mléko(dodáváme podle...

Kuřecí měšec

Kuřecí měšec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 natvrdo vařená vejce, 2 špetky soli, troška pepře, 4 lžíce másla

Kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme, z masa upravíme plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed položíme půlku vajíčka, maso kolem uzavřeme do tvaru ranečku a zavážeme nití. Na povrchu mírně osolíme. Poklademe máslem a pečeme v...

Kuřecí minutkový guláš

Kuřecí minutkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 dcl masového vývaru, 5 lžíc kečupu, špetka soli, 1/2 svazku feferonek

Na části oleje podusíme na plátky nakrájený česnek, hrubě nakrájenou cibuli a papriky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké hranolky, opečeme na zbylém oleji, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme, až se tuk odděluje od ...

Kuře na zázvoru

Kuře na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 2 lžíce zázvoru, 1 žloutek, 1 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, troška pepře

Kuře rozporcujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Rozporcované kuře potřeme směsí z cibule, vína, zázvoru, žloutku, solamylu, soli a pepře. Necháme uležet v chladu 24 hodin. Pak 10 minut smažíme na pánvi.

Kuře s brambory a česnekem

Kuře s brambory a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 500 g brambor, špetka soli, špetka kmínu, 2 stroužky česneku, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1/8 kostky másla

Do vymazaného pekáče urovnáme silnou vrstvu na kolečka nakrájených brambor. Osolíme, okmínujeme, na ně položíme silně očesnekované kuře, které jsme rozporcovali na 4 porce, navrch poklademe plátky másla a upečeme doměkka.

stránka: