Maďarská slepičí polévka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1904
kalorií
30.0g
cukrů
5.0g
tuků
85.0g
bílkovin
Příprava
Očistenú a umytú sliepku s drobkami, hovädzie kosti, ohaňku a celé čierne korenie dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Asi po hodine pridáme koreňovú zeleninu, huby a osolíme. Po ďalšej polhodine pridáme očistené fazuľové struky, kapustu, papriku, rajčiaky, karfiol a červenú papriku. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme, obraté mäso zo sliepky a zeleninu pokrájame, vložíme do polievky, pridáme nadrobno posekanú pažítku a podávame s uvarenými domácimi rezancami.
Tip k receptu
Hovädziu oháňku podávame zvlašť s chrenom.
Jozef25. 10. 2010
Ingredience
- 1,5 kg slepice
- 4 l vody
- 2 zelené papriky
- 2 rajčata
- 500 g hovězí oháňky
- 500 g hovězích kostí
- 500 g kořenové zeleniny
- 100 g čerstvých hřibů
- 500 g domacích nudlí
- 3 lžíce hrášku
- sůl podle potřeby
- 1 lžíce sekané pažitky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 15 fazolových lusků
- 1/4 hlávky zelí
- 1/4 hlávky květáku
- 6 kuliček pepře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.