Chybějící obrázek

Marinovaný zajíc na smetaně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

3dní 0h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

3dní 1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

448 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni.
MORIDLO:Do vriacej posolenej vody dáme variť pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou, bobkový list a koreniny. Pred dovarením zeleniny prilejeme ocot. Povaríme a necháme vychladnúť. Na tuku opražíme pokrájanú cibuľu. Mäso rozdelíme na menšie kusy, dáme ho na cibuľu, podlejeme moridlom a spolu so zeleninou z moridla dáme do rúry udusiť. Počas dusenia polievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu zahustíme kyslou smotanou v ktorej sme rozhabarkovali múku, necháme povariť, pretrieme ju cez sito, pridáme horčicu a polejeme mäso.

Tip k receptu

Šťava nemá byť príliš hustá. Môžeme dochutiť soľou, horčicou alebo octom. Podávame s knedľou.

přidejte na:
Jozef

02. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravený zajac

hanka 15. 03. 2019, 20:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaberie to trochu viac času, ale velmi chutné

dušanka 24. 03. 2019, 15:49

Přidat komentář