Chybí obrázek

Marinovaný zajíc na smetaně

Obtížnost

Čas přípravy

3dní 0h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

3dní 1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

448 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni.
MORIDLO:Do vriacej posolenej vody dáme variť pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou, bobkový list a koreniny. Pred dovarením zeleniny prilejeme ocot. Povaríme a necháme vychladnúť. Na tuku opražíme pokrájanú cibuľu. Mäso rozdelíme na menšie kusy, dáme ho na cibuľu, podlejeme moridlom a spolu so zeleninou z moridla dáme do rúry udusiť. Počas dusenia polievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu zahustíme kyslou smotanou v ktorej sme rozhabarkovali múku, necháme povariť, pretrieme ju cez sito, pridáme horčicu a polejeme mäso.

Tip k receptu

Šťava nemá byť príliš hustá. Môžeme dochutiť soľou, horčicou alebo octom. Podávame s knedľou.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutne pripravený zajac

15. 03. 2019, 20:48

Chybí obrázek
zaberie to trochu viac času, ale velmi chutné

24. 03. 2019, 15:49

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.