Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
3dní 0h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 3dní 1h 0min
Nutriční hodnoty
448 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 18.0g bílkovin

Příprava

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni.
MORIDLO:Do vriacej posolenej vody dáme variť pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou, bobkový list a koreniny. Pred dovarením zeleniny prilejeme ocot. Povaríme a necháme vychladnúť. Na tuku opražíme pokrájanú cibuľu. Mäso rozdelíme na menšie kusy, dáme ho na cibuľu, podlejeme moridlom a spolu so zeleninou z moridla dáme do rúry udusiť. Počas dusenia polievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Šťavu zahustíme kyslou smotanou v ktorej sme rozhabarkovali múku, necháme povariť, pretrieme ju cez sito, pridáme horčicu a polejeme mäso.

Bulb Tip k receptu

Šťava nemá byť príliš hustá. Môžeme dochutiť soľou, horčicou alebo octom. Podávame s knedľou.


Jozef

02. 11. 2010, Recept navštíven: 2774x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře