Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Drůbež a králík - stránka 13

Kuřecí aspik s ananasem

Kuřecí aspik s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa (asi 500 g ), po 2 červených a zelených paprikách, 100 g žampionů, 4 lžíce pokrájeného zavařeného ananasu, 500 ml masového vývaru, 15 plátků želatiny, 2 lžíce octa, 2 lžíce bílého vermutu, sůl a pepř podle potřeby, 2 lžičky cukru krystal

Umyté, očistené kuracie prsia povaríme v osolenej vode asi 15 min. Mäso vyberieme a pokrájame na menšie kúsky. Vývar dochutíme octom, vermutom, cukrom a korením, na miernom ohni prehrejeme a pridáme vopred namočenú želatinu, ktorú necháme vo vývar...

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsních řízků (4 plátky), 4 plátky šunky, 200 g uzeného sýru (4 plátky), 200 g plísňového sýru, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce olivového oleje, Dresing: 200 ml zakysané smetany, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl a pepř podle potřeby

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou. Kuracie prsia restujeme z oboch strán. Pri restovaní z druhej strany ich potrieme pretlačeným cesnakom. Na koniec poukladáme na prsia plátky šunky, údeného a plesňové...

Kuře Plaměňák

Kuře Plaměňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 2 větší cibule, sůl podle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 1 lžička pikantní chilli omáčky

Z kečupu, džemu, oleja, chili omáčky, korenia a škorice vymiešame pastu, potrieme ňou stehna a uložíme na vymastený plech, vyložený na kolieska nakrájanou cibuľou a anglickou slaninou. Zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 200°C pečieme 20 m...

Kuřeci prsíčka s překvapením

Kuřeci prsíčka s překvapením

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka (po cca 150 g), 12 plátků anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, NÁPLŇ: 200 g kuřecích jater, 1 lžíce másla, 120 g žampionů, 1 menší cibule, 80 g strouhaného uzeného ovčího sýra, 2 vejce, 1 lžíce zelené petrželové natě, špetka soli a mletého pepře

Na masle speníme cibuľu, pridáme pokrájané pečienky, šampiňóny, opražíme a podusíme. Potom všetko posolíme a okoreníme. Pridáme petržlenovú vňať, zalejeme rozšľahanými vajcami a necháme mierne zhustnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný ovčí syr, odsta...

Kuře s pórkem a ananasem

Kuře s pórkem a ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích čtvrtek, 1 menší pórek, 1 konzerva ananasu, trocha slunečnicového oleje, 1 cibule, 5 lžic rybí omáčky, špetka soli, špetka chilli koření, 1 lžíce Solamylu

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, 3 lžíce oleje, rybí omáčku a promýcháme. Necháme v ledničce do rána. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nasypeme naložené maso a za stálého míchání opékáme. Až maso zb...

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsíček, 600 g kyselého zelí, 150 g čerstvých žampionů, 150 g dobře vyuzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 jablka, 150 ml jablkového džusu, špetka kari koření a mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, sůl podle potřeby

Maso umyjeme, osušíme a nakrojíme tak, aby sme dostali čo najväčší plát. Mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na suchej panvici, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minut. Polovicu vychladnu...

Pikantní kachní prsíčka

Pikantní kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), ...

Kuřecí salát po čínsku

Kuřecí salát po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 středně velké pórky, 1 červená paprika , 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sojové omáčky, 1 chilli paprička, sůl, pepř

Maso dáme do lehce osolené vody a uvaříme doměkka. Necháme vychladnout. Pórky dobře očistíme, nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje orestujeme, až změknou, ale nesmí se zabarvit dohněda. Také pórek necháme vychladit. Studené maso nakrájíme na n...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladá středně velká slepice cca 1500 g, 250 g šalotek, 250 g žampionů, 120 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 6 lžíc másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, špetka cayenského pepře

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpa...

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, Náplň: 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, 1/2 většího celeru, 2 vejce, Omáčka: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 100 ml černého piva, 1 lžíce olivového oleje

Troubu rozehřejeme na 180°C. Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme ji do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na prkénku naklepeme kuřecí prsa tak, aby byla stejně vysoká. Osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse ji pr...

Mortadela

Mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g králičího masa, 500 g vepřového masa, 500 g vepřového bůčku, 5 vajec, 5 stroužku česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžíce mleté sladké papriky na obalení, 2 lžíce posekaných pistácií, 2 lžíce posekané červené kapie, 1 lžíce Vegety, špetka sečuanského koření

Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do h...

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích řízků, 200 g anglické slaniny, 3 cibule, 300 g strouhaného tvrdého sýra Eidam (Edam), špetka česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, 20 ml olivového oleje

Kuřecí řízky opláchneme a pak je jemně naklepeme, osolíme a opepříme česnekovým kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Pekáček vymažeme olivovým olejem a ...

Krůtí soté s hlívou

Krůtí soté s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 200 g libové anglické slaniny, 1 větší cibule, 250 g hlívy ústřičné, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, 1 sklenka leča, 1 lžička papriky , 1 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat. Opečené maso z...

Krůtí steak v mandlích

Krůtí steak v mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, špetka bílého pepře, trocha mleté červené papriky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 50 g mandlových lupínků, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kaparů, 250 ml smetany, 200 ml bílého vína, 200 ml vody, špetka mleté skořice, špetka mletého zázvoru, 2 hrušky, 600 g krůtího masa (ideálně vykoštěného stehna)

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky. V pánvi rozpálíme olej a krůtí říz...

Řízky v bramborovém kabátku

Řízky v bramborovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, sůl, pepř, špetka kari koření, Worcesterská omáčka, sojová omáčka, olej na smažení, 2 velké syrové nastrouhané brambory

Řízky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a worchesterovou omáčkou, necháme asi 30 minut odležet. Oloupeme a nastrouháme brambory. Maso obalíme v nastrouhaných bramborách a v pánvi, na rozpáleném oleji s...

Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích srdíček , 1 celer, 10 ml citronové šťávy, 2 mrkve, 5 kuliček pepře, 1 petržel a 3 snítky petrželové natě, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 listy bobkového listu, 4 kuličky nového koření, špetka šafránu, špetka muškátového květu, 2,5 l vody

Kuřecí srdíčka opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme ostatní ingredience, přičemž cibuli a česnek oloupeme (na cibuli ponecháme poslední vrstvu slupky) a kořenovou zeleninu očistíme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 40 minut. Na posl...

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsou, 2 lžíce grilovacího koření, 100 g plátků parmské šunky, 3 lžíce oleje, 1 červená cibule, 1 lžička medu, šťáva z jednoho pomeranče, 200 ml smetany ke šlehání , 150 g rýže, sůl, 1 bílek, 80 g dušené šunky, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce mandlových lupínků, bílý pepř , 2 lžíce nasekaných bylinek

Rýži uvaříme a necháme zchladnout. V misce ji promícháme s bílkem, na nudličky nakrájenou šunkou, rozinkami, mandlemi a bylinkami, osolíme a opepříme. Krůtí prsa podélně rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Rozprostřeme na ně nádivku a svineme je...

Krůtí prsa na šalvěji

Krůtí prsa na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 3 snítky šalvěje, 2 snítky tymiánu , 150 g smetanového sýra, 2 cibule, 1/2 červené papriky , 1/2 zelené papriky , 1/2 žluté papriky , 2 lžičky citronové šťávy, citronová kůra, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme a nakrojíme do každého kousku kapsu. Šalvěj a tymián omyjeme a osušíme a část dáme na stranu. Snítky otrháme a nasekáme, smícháme se sýrem. Osolíme, opepříme. Řízky naplníme bylinkovým sýrem a uzavřeme. Opékáme na oleji z kaž...

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Kuřecí směs se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g drůbežího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kečupu, špetka soli

Kuřecí nudličky osmahneme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a za stálého mícháni smažíme asi 4 minuty. Směs zaprášíme moukou a zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali 4 lžíce vody. Povaříme 2 minuty a přidáme kečup, osolíme....

Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menši krocan cca 3-3.5 kg, 100 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, Náplň: 3-4 housky, 50 ml bílého vína, 50 g másla, 100 ml zakysané smetany, 3 vejce, trošku citronové kůry, trošku strouhaného muškátového ořechu, 50 g oloupaných mandli, trošku jemné strouhanky

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položím...

Kuřecí šašlik

Kuřecí šašlik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 250 g krůtích jater, 75 g anglické slaniny (bez kůže), 3 cibule, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru, 400 g rajčat (krájených na kousky), 1 lžička octa, špetka cukru krupice, 1/2 lžičky celerové soli, 1/2 lžičky česnekového prášku, 2 papriky (červené), 2 lžíce másla, 2 hrnky jasmínové rýže, 4 šálky kuřecího vývaru

Maso a játra očistíme, spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Menší kousky necháme ležet stranou. Na špíz střídavě napichujeme velké kousky cibule, játra, maso a slaninu. Osolíme, opepř...

Kachní prsa se šalotkou

Kachní prsa se šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kachních prsou, trocha soli, trocha pepře, 5 šalotek, 100 ml sladké smetany na vaření, 2 lžíce zakysané smetany, trochu petrželové nati, 1,5 - 2 dcl drůbežího vývaru, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso zbavíme kůže, nakrájíme na kousky, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Šalotky nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme prsíčka, prudce opečeme, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme a uložíme na teplé místo. ...

Králičí nudličky se žlutou rýží

Králičí nudličky se žlutou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g králičího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička bylinkové soli, 150 g parboiled rýže, 1/2 lžičky kurkumy, pár kapek sojové omáčky, 2 cherry rajčátka (na ozdobu)

Na másle krátce osmahneme na nudličky nakrájené králičí maso. Ochutíme ho bylinkovou solí, nasypeme k němu suchou rýži a přidáme kurkumu a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme, zalijeme 500 ml vody a pod pokličkou na nejmenším plameni uvaříme vše ...

Tátovo kuře na zelenině

Tátovo kuře na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 1 menší kedluben, 1 mrkev, 2 cibule, 6 ředkviček, 4-5 brambor, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, troška mleté papriky

Do pekáčku nalijeme trochu olivového oleje. Všechnu zeleninu pokrájíme nahrubo a naskládáme do pekáčku. Nové brambory pořádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a položíme na zeleninu. Kuřecí stehna umyjeme, posolíme a položíme navrch, lehce posypem pa...

stránka: