Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 28

Inka

Inka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequily, 2 cl Ginu, 10 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme postupně džus, tequilu, gin, grenadinu. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Diamond fizz

Diamond fizz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ml Ginu, sklenka sektu na doliti, 2 cl citronové šťávy, 2 střiky cukrového sirupu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu, cukrový sirup. Dolijeme sektem a promícháme.

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 50 ml olivového oleje, 1 mladá cibule, 4 stroužky česneku, 150 g žampionu, 150 ml bílého vína, 4 vejce, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame...

Abstinent flip

Abstinent flip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 žloutek, 8 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledu, špetka muškátového ořechu

Do sklenky s ledem nalijeme žloutek, džus, grenadinu a citronovou šťávu. Promícháme a můžeme ozdobit nastrouhaným muškátovým oříškem.

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 poloviček zavařených broskví, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře, 200 g mandlí, 6 plátků goudy

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme a vyklepeme na větší plátek. Osolíme, opepříme a na troše oleje prudce opečeme z obou stran. Poté maso přeložíme do zapékací mísy, na každý plátek položíme polovinu broskve, kterou jsme naplnili nivou. Na broskev...

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky), 240 g rýže Arborio, 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky), 350 ml silného kuřecího vývaru, sůl, pepř bílý, 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku, 200 g mušlí - slávka jedlá, 200 g mušlí - vongole, 100 g sépie, 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 40 g hoblin parmezánu

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, a...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg hovězí nebo býčí oháňky (přibližně 2 kusy), 4 zralá rajčata, není-li sezona sklizně, rajčata skvěle nahradí 80 g Heinz rajčatového protlaku, 750 g mrkve, 1 kg cibule, 4 stroužky česneku, 1 kg brambor, 0,5 l bílého vína, olej, šafrán, černý mletý pepř, sůl

Oháňky očistíme a nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Očistíme cibuli a osmahneme ji v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce. Dále přidáme drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protla...

Lentejas de Espaňa

Lentejas de Espaňa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čočky, 1 zralé rajče nebo 80g Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 1 mrkev, 1/2 červené a 1/2 zelené papriky, 1 cibule, 4 stroužky česneku i se slupkou, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 nožička klobásy chorizo, 1špetka mletého římského kmínu, sůl, 2 střední brambory

Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl a vaříme 20 minut, poté vyjmeme zeleninu a rozmixujeme ji. Vrátíme ji do polévky spolu s nakrájenými bram...

Orientální vepřová játra

Orientální vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 4 lžíce olivového oleje, troška pepře bílého, 4 mladé pórky, 1 lžička mleté papriky, 150 g šunky, 100 g sterilované šalotky, špetka soli

Umytú bravčovú pečeň osušime, pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Okoreníme bielým korením, pridáme na kolieska pokrájané pórky, štipľavú papriku a pokrájanú šunku. Na silnom ohni opražíme do mäkka. Nakoniec pridáme sterilizované šalotky, osol...

Kaštanový krém

Kaštanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml sladké smetany, 50 ml rumu, 50 g cukru moučky, 150 g uvařených a očistěných kaštanů, 2 bílky, 80 g rozpuštěné čokolády na vaření

V smotane rozmiešame rum, cukor, uvarené, očistene a prepasirované gaštany a uvarime na hustú kašu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do vychladnutej zmesi. Hotový krém dáme do misiek, polejeme roztopenou čokoládou a podávame schla...

Belly dancer

Belly dancer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl smetany, 6 cl kokosového mléka, 1.5 cl Limetové šťávy, 1.5 cl Grenadiny, 1 lžíce strouhaného kokosu, sklenka ledu

Do šejkru nalijeme smetanu, kokosové mléko, limetovou šťávu, grenadinu a protřepeme. Přelijeme do sklenky s ledem. Nakonec ozdobíme strouhaným kokosem.

Alexander baby

Alexander baby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Grenadiny, 2 cl citronové šťávy, Coca Cola, sklenka ledu, 1 plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme Grenadínu a citronovou šťávu. Dolijeme coca-colou. Ozdobíme plátkem citronu.

Mořská štika v hořčicové omáčce

Mořská štika v hořčicové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mořské štiky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší kořen celeru, 2 lžíce másla, 2 pórky, 1 lžíce hladké mouky, 5 lžíc francouzské hořčice, 1 lžička soli, 1 lžička petrželky

Očistenú cibuľu a zeleninu pokrájame, dáme do hrnca, zalejeme litrom vody a asi 10 minút varíme. Potom do vriacej vody vložíme očistenú rybu a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Rybu vyberieme na tanier. Zeleninu prepasirujeme. Na rozohriatom ma...

Slaný švestkový koláč

Slaný švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g švestek, 125 g hladké mouky, 125 g lískových ořechů, špetka soli, 100 g másla, 1 vejce, 250 g goudy, 100 g šunky nakrájené na kostičky

Z mouky, oříšků, soli, másla, vejce a dvou lžic vody ušleháme hebké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme na 30 min do lednice. Omyjeme švestky, odpeckujeme a rozpůlíme. Nastrouháme 75 g sýra, zbytek nakrájíme. Troubu předehřejeme ...

Polské bonbóny

Polské bonbóny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovesných vloček, 150 g cukru moučky, 1 lžíce kakaa, 150 g másla, 30 ml rumu, 2 žloutky, 60 g mandli, troška kakaa na posypani

Ovsené vločky zomelieme a preosejeme, pridáme cukor, kakao, roztopené maslo, rum a žĺtky. Všetko spolu vypracujeme na hmotu, ktorou obaľujeme mandle. Obalené mandle sformujeme do tvaru čerešne, poprášime kakaom a necháme uschnúť.

Kolumbia řezy

Kolumbia řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

6 vajec, 1 lžička + 1 lžíce instantní kávy, 270 g cukru krupice, 8 lžic studené vody, 150 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g cukru krystal na karamel, 250 g másla, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Bílky ze 3 vajec oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s 1 lžičkou kávy a 150 g cukru, během šlehání přidáváme i vodu. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. 26 cm dortovou fo...

Mandlovo - ořechové tyčinky

Mandlovo - ořechové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mandlí, 150 g vlašských ořechů, 100 g cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, špetka skořice, 2 hřebíčky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce tuku na vymazani plechu, 1 lžíce polohrubé mouky na vysypani, 150 g cukru moučky, 1 bílek, 30 ml citronové šťávy

Mandle a orechy zomelieme a zmiešame s cukrom, celým vajcom a žĺtkom. Pridáme vanilkový cukor, utlčené klinčeky a mletú škoricu. Znova zmiešame a z cestaurobíme hrubý válček, rozvaľkáme ho na šírku asi 6 cm a hrúbku 1/2-3/4 cm. Po celom povrchu ro...

Srnčí kýta na víně se žampióny

Srnčí kýta na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčí kýty, 1 lžíce jalovčinek, 2 lžíce sádla nebo másla, 150 g celeru nadrobno, 1 velká cibule (najemno), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mletého zázvoru, 150 g slaniny na plátky, 150 g malých žampiónů, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml červeného vína, 4 lžíce višňové nebo rybízové zavařeniny

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze vš...

Jahodovo - karamelové košíčky

Jahodovo - karamelové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 480 g másla, 140 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, jahody, 1 sáček želatiny

Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme ...

Dušený bažant s citrónem

Dušený bažant s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořen petržele, troška pepře bílého, 1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 4 kuličky jalovce

Očisteného bažanta umyjeme a na pokrájanej slaninke a cibuľke dusíme. Počas dusenia osolíme, pridáme očistenú zeleninu, korenie, kúsok citrónovej kôry a cukor. Podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprašíme múkou a povaríme. Nakon...

Smažený camembert anebo uzený sýr

Smažený camembert anebo uzený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrubší plátky Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 banán, 2 lžíce brusinkového kompotu

Údený syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, vajci a v stúhanke ako rezne. Ak použijeme cammembert, zbavíme ho povrchovej plesne. Sprudka ho vypražíme, poukladáme na teplý tanier, ozdobíme plátkami banánov a brusnicovým kompótom.

A.B.C.

A.B.C.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl amareta, 2 cl koňaku, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně amareto, baileys a nakonec koňak.

Greeny weeny

Greeny weeny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Curacaa blue, sklenka ledu, sklenka sektu, 4 cl pomerančového džusu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a oparně na něj nalijeme džus a opatrně dolijeme sektem, aby vznikl efekt nazelenalé barvy. Nakonec ozdobíme plátkem citrónu.

Makedonské telecí řízky

Makedonské telecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí z roštěnce, 50 ml olivového oleje, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžička kopru, 1 lžička cukru krystal, troška octu, 1 lžička soli

Očistené teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán opečieme na oleji. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, povaríme, pridáme posekaný kôpor, cukor a oco...

stránka: