Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 24

Originální bramborový salát s masovými kuličkami

Originální bramborový salát s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g hrášku, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 svazek petrželky, 300 g hovězího mletého masa, 1 lžíce strouhanky, sůl, řeřicha, 100 ml mléka, 1 svazek pažitky, pepř, 1 vejce, 100 g majonézy, 200 ml bílého jogurtu na dip, 2-3 lžičky vinného octa, 1 svazek ředkviček

Brambory vaříme 20 minut a necháme vychladnout, hrášek necháme okapat, nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a řeřichu. Maso smícháme se strouhankou, vejcem, cibulí, petrželkou a polovinou řeřichy, osolíme, opepříme a tvarujeme masové kuličky. Za s...

Banánové řezy I.

Banánové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g cukru moučka, 100 ml rostlinného oleje, 600 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 3 sáčky banánového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, 1 kostka Hery, 3 banány, čokoláda na ozdobu

Žloutky s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem ušlehejte do pěny. Postupně přidejte olej, 100 ml mléka, 1 lžíci kakaa a mouku prosátou s práškem do pečiva. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do těsta. Těsto vlijte na plech vyma...

Výborná chřestová polévka

Výborná chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g chřestu, 0,5 lžičky tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 400 ml drůbežího vývaru, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 0,5 lžičky citronové kůry, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 1 lžička vegety nebo podravky, 2 lžíce smetany

Čerstvý chřest očistíme a nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme část nasekaného tymiánu, bobkový list,prolisovaný česnek a zalijeme kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a pod poklicí asi 10 minut vaříme. Odstavíme, vyndáme bobkový list a něk...

Polské zrazy

Polské zrazy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 250 g vepřového masa, 2 housky, 2 vejce, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl podle potřeby

K pomletému hovädziemu a bravčovému mäsu pridáme vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu, mleté čierne korenie, vajcia, soľ a polovicu postrúhanej cibule, všetko dobre premiešame a na navlhčenej doske rozdelíme na rovnaké diely. Do každého zabalíme pok...

Kill bill

Kill bill

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl galliana, 2 cl absinthu yellow, sklenka banánového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, galiano a dolijeme džusem.

Red lain

Red lain

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinth red, 2 cl Grenadiny, 1 dcl jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, grenadinu a dolijeme jahodovým dšusem.

Ohnivý polibek

Ohnivý polibek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinthu red, 2 cl Ginu, 2 cl Grenadiny, 2 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 2 cl vodky

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, gin, vodku, grenadinu a curacao. Můžeme ozdobit feferonkou.

Tequila on sweet

Tequila on sweet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, sklenka ledu, 3 cl Grenadiny

Do sklenky s ledem nalijeme Tequilu a grenadinu. Promícháme a zdobíme třešničkou.

Portugalské telecí filé

Portugalské telecí filé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kýty, 250 g rajčat, 100 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 100 g žampionů, 250 g uvařené dlouhozrnné rýže, 400 g smažených bramborových hranolků, 100 g sádla, 100 g másla, 50 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Teľacie stehno nakrájame na tenké rezne, naklepeme, posolíme a z jednej strany pomúčime. Opečieme z oboch strán na masti. Do tuku z opekania pridáme trochu masla a šťavou zalejeme mäso. Očistíme rajčiaky, pokrájame ich na kolieska a trochu podusím...

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 4 plátky uzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 jemně rozšlehané vejce, 100 g strouhaného parmazánu, 100 g strouhaného tvrdého sýra, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vo väčšom množstve slanej vody uvaríme špagety, čo nám potrvá asi 7-10 minút. Medzitým na panvicu nalejeme olej, vložíme slaninu a pražíme, až kým sa nestane chrumkavou. Potom pridáme víno a varíme skoro do jeho odparenia na stredne silnom ohni. S...

Bratislavské tyčinky

Bratislavské tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg lískových oříšků, 5 dkg mandlí, 4 dkg čokolády na vaření, 3 dkg másla, 14 dkg cukru moučka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkového cukru, 1 vejce, citronová nebo kakaová poleva

Nelúpané mleté mandle, mleté oriešky, postrúhanú čokoládu, postrúhané maslo, cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu a celé vajce spolu zamiesime. Z pripraveného cesta zľahka rozvaľkáme obdĺžnik asi 10 cm široký a 1 cm hrubý. Polejeme citrónovou pol...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Švédský ryzcový salát

Švédský ryzcový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 2 červené cibule, 60 ml olivového oleje, 60 ml rajčatového protlaku, 150 ml bílého vína, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistíme a umyjeme čerstvé rýdziky, pokrájame ich po dĺžke na štvrtky až osminky a dusíme na cibuľke zapenenej na oleji, až kým sa z nich nevyparí voda. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, biele víno, rajčiakový pretlak a dodusíme. Podávame...

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Kapr pečený v rýži

Kapr pečený v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 250 g cibule, 3 papriky, 100 ml olivového oleje, 150 g rýže, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce zelené petrželove ňati, 200 ml zakysané smetany

Nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájané papriky opražíme na oleji. Pridáme dobre premytú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zalejeme 250 ml vody, vložíme osolené a opaprikované porcie kapra, pokvapkáme olejom a pečie...

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

Roládky s dvojí náplní

Roládky s dvojí náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce nasekaných bylinek, 4 lžíce oleje, 150 g zakysané smetany, 200 g papriky nakrájené na kostičky, 6 lžic majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, pepř, 200 g tuňáka v oleji, 1 cibule, 1 velká kyselá okurka

Z přísad na palačinky, kromě oleje umícháme těsto a necháme 30 min odpočívat. Na paprikovou náplň smícháme smetanu s 3 lžícemi majonézy, přidáme kostičky papriky, ochutíme lžičkou citrónové šťávy, solí a pepřem. Na tuňákovou náplň rozdrtíme vidlič...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Lahůdkové kotlety s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového karé, 700 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 brambory, sůl podle potřeby, 80 g sádla, 3 lžíce hladké mouky, 80 g uzeného strouhaného sýru, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 100 g uzené slaniny, 20 g strouhaného křenu, troška cukru, špetka kmínu

Mäso nasekáme na kotlety a okrajové blany narežeme. Potom ich osolíme, obalíme v múke a opečieme na masti. Do výpeku dáme zvýšok múky, rascu a opražíme. Pridáme postrúhaný syr, rozotretý cesnak, mletú papriku, zalejeme šťavou z kapusty, pridáme op...

Pražský koláč

Pražský koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka do těsta + 200 ml do krému, 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření, 250 g majonézy, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 3 lžíce cukru krupice do těsta + 60 g na drobenku, 30 g droždí, 60 g másla na drobenku + 100 g do krému, 100 g hrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 3 lžíce cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžičky skořice

Do nádoby pekárny vlijeme 150 ml mléka, přidáme 1 vejce, majonézu, špetku soli, polohrubou a hladkou mouku, 3 lžíce cukru krupice a droždí a zapneme program těsto. Hotové vykynuté těsto rozdělíme na třetiny, z každé třetiny vytvarujeme kulatý ko...

Vepřová kýta s ananasem

Vepřová kýta s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 150 g ananasového kompotu, 50 g mandli, 1 lžíce Solamylu, 50 ml dezertního červeného vína, sůl podle potřeby, 5 lžíc olivového oleje, 1 lžíce petrželky, 1 lžička sojové omáčky

Mäso pokrájame na tenke rezance, osolíme, pomiešame s rozmočeným Solamylom a opražíme v rozohriatom oleji do zlata. Potom pridáme ananásový kompót pokrájaný na malé kocky a olúpané opražené posekané mandle, pokvapkáme vínom a dusíme do mäkka. Nak...

Ovocný dort s želatinou

Ovocný dort s želatinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 200 g cukru moučka, 1,5 dcl oleje, 250 g polohrubé mouky, 1,5 prášku do pečiva, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička pomerančové kůry, 2 hrnky borůvek, 1 malá sklenka ovocného kompotu (borůvkového), 1 hrst malin, 2 balení želatiny (červené)

Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme. Přilijeme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přisypeme pomerančovou a citronovou kůru a vmícháme sníh z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Necháme vychladnout. Při...

stránka: