Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 21

Císařský řízek

Císařský řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice (můžou být i kuřecí prsa), 3 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 8 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje na osmažení

Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi...

Filé z tresky v sýrovém obalu

Filé z tresky v sýrovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy filé z tresky po cca 200 g, 1 lžíce citronové šťávy, troška pepře bílého, pár kapek Worcesterské máčky, 4 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 1 lžička mleté sladké papriky , 3 lžíce kečupu, 4 lžice strouhaného plísňového sýra, 4 lžíce másla, 4 tenké plátky uzeného sýru, sůl podle potřeby

Filé z tresky osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, ochutíme worcesterskou omáčkou a necháme odležať. Zatiaľ si z múky, trošky vody, vajec, papriky, kečupu a strúhaného plesňového syra pripravíme cestíčko, v ktorom pripravené...

Kaštanový pudink

Kaštanový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 5 žloutků, 150 g uvařených a očištěných kaštanů, 100 g cukru krystal, 70 oloupaných a nadrobno posekaných mandlí, troška citronové kůry, 2 vaječné bílky, 100 g cukru krystal na polevu, 100 ml pomerančové šťávy na polevu

V miske ušľaháme maslo, pridáme žĺtky, uvarené a postrúhané gaštany, cukor, olúpané a nadrobno posekané mandle a lyžičku strúhanej citrónovej kôry. Dobre premiešame, pridáme tuhy sneh z 2 bielkov a dáme do pudingovej formy vymastenej maslom. Varím...

Orange Tonic

Orange Tonic

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl pomerančového džusu, 12 cl Ginu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme džus a gin. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Universal

Universal

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 2 cl koňaku, 2 cl Cinzana dry, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, koňak a cizano. Promícháme a podáváme.

Kiss Love

Kiss Love

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 3 cl Griotky, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, griotku a džus. Promícháme a můžeme zdobit plátkem pomerenče.

Plameňák

Plameňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Griotky, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, griotku a grenadinu. Promícháme a podáváme.

Pomeráta

Pomeráta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 cl pomerančového džusu, 4 cl peprmintového likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a likér. Promícháme a podáváme.

Iceberg

Iceberg

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jablkového džusu, 2 cl vermutu rosso, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, vermut a dolijeme džusem.

Icefern

Icefern

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Fernetu, 3 cl vaječného likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme fernet a likér. Promícháme a podáváme.

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg malých brambor, 60 ml oleje, 1 citrón, 4 plátky vepřové kotlety, sůl, pepř, 3 lžíce studeného másla, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce červeného balzamikového octa, 200 ml černého piva

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s třetinou oleje a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Kotlety lehce naklepeme kl...

Černý Baron

Černý Baron

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl slivovice, lžička cukru, 2 cl citronové šťávy, sklenka Coca Coly, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nasypeme cukr a nalijeme slivovici, šťávu a dolijeme colou. Promícháme a podáváme.

Bekáto

Bekáto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl Campari, 15 cl bílého vína, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalejeme becherovku, campari a nakonec bílé víno. Můžeme zdobit plátkem pomeranče.

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu čerstvého nebo z konzervy, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce bylinkového octa, 1/2 lžíce cukru krystal, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 2 rajčata, 2 kolečka ananasu z konzervy, sůl podle potřeby

Čerstvú špargľu olúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode. Opláchneme studenou vodou, aby ďalej nemäkla. Pokrájame na kúsky dlhé 5 cm. Špargle z konzervy už nevaríme, len ich pokrájame a ocedíme. Ocot, cukor, majonézu a posekané mäso z pečené...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Dezert Himaláje s tvarohem

Dezert Himaláje s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička citronové kůry, 2 balení jemného tvarohu, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru moučka

Připravíme si mísu. Do mísy dáme 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru a vyšleháme do hutné hmoty. Připravíme si druhou mísu a zbylé surovin...

Šunkové řízky s celerovými plátky

Šunkové řízky s celerovými plátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky (4 plátky), 200 ml mléka, 4 tenké plátky uvařeného celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté červené papriky, 100 g sádla, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Šunku rozrežeme na 4 plátky. Dáme na 1 hodinu do mlieka, aby zjemnela. Potom ju vyberieme, položíme na ňu tenký plátok zeleru a zarovnáme na rovnakú veľkosť so šunkou. 3 polievkové lyžice mlieka, v ktorom sme namáčali šunku zmiešame s múkou, vajca...

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 250 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, kousek másla na vymazání formy, 200 g špenátu, 1 balení smetany ke šlehání, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 50 g parmazánu/parmezánu, troška bazalky, špetka soli

Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi prudce osmažte kuřecí maso na kousky, nesolte. Noky uvařte podle návodu, uvařené je rozložte do máslem vymazané zapékací mísy. Ve vodě z noků spařte špenát. Po minutě ho sceďte a poklaďte jím noky. Opečené maso ...

Makové řezy

Makové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 60 g + 3 lžíce cukru moučka, 125 g Hery, 2 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 100 g máku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 80 g kandovaného ovoce, hrst piškotových drobečků, 1/2 sklenky meruňkového džemu, 2 lžíce rumu

Vypracujeme těsto z mouky, 60 g cukru, Hery, 1 vejce, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu. Mák si umeleme, přelijeme ho 100 ml vařícího mléka, promícháme a odložíme stranou. Z 500 ml mléka, pudinkového práš...

Turecké telecí kotlety

Turecké telecí kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet, 50 g sádla, 100 g hlávkové kapusty, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedluben, 150 g rajčat, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, 1 žloutek

Teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme, posolíme a na rozpalenej masti sprudka z oboch strán opečieme. Vyberieme ich z masti a do nej dáme udusiť všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, okrem rajčiakov. Napolo udusenú zeleninu pok...

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých dětských piškotů , 2-3 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, trochu meruňkového džemu, trochu kokosové moučky, 1 balení bílé čokolády, hrst sekaných pistácií, dle chuti ovocný likér

Piškoty dáme do mísy, polijeme je likérem a necháme odstát. Přidáme mandle, džem, cukr a zahustíme kokosem. Masu odložíme na 30 minut do lednice, pak z ní formujeme kuličky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme pistáciemi.

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Treska s houbami  a  sýrem

Treska s houbami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 80 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých hřibů, 4 lžíce strouhaného sýra, 8 tvrdších rajčat, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Tresku nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 30 minút odstáť. Na masle zapeníme pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, vložíme očistené a pokrájané hríby, popražíme, vložíme porcie ryby, posolíme a chvíľu opekáme. Posypeme strúh...

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 600 g vepřové krkovice, 1 lžíce červeného vinného octa, 2 pórky, 1 cibule, 1 oranžová paprika (kapie), 1 lžíce oregana, 12 sušených švestek, špetka bazalky, špetka soli, špetka pepře

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm. Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří. Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zb...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

stránka: