Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 25

Hummus

Hummus

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cizrny, 1 lžička Tahini, troška pepře, špetka soli, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky koriandru, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička olivového oleje

Nejprve uvaříme cizrnu, klidně o něco více než normálně, aby se dala snadno rozdrtit. Vyndáme ji z vody, kterou necháme v hrnci, a přendáme do mixéru. Nasekáme si česnek a také ho přidáme do mixéru spolu s koriandrem, solí, pepřem, olejem, citrono...

Havana  koktail

Havana koktail

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce zmrzliny, 200 ml sladké smetany, 100 ml ananasového džusu, 5 cl bílého rumu, 1 sáček vanilkového cukru

Vanilkovú zmrzlinu dáme do mixéru, pridáme ananásový džus, smotanu, vanilkový cukor a rum a spolu dobre zmixujeme. Koktail precedime cez jemné sitko do vyšších poháhov a navrch položíme koliesko ananásu. Podávame so slamkou.

Kuřecí prsa s mořskými plody

Kuřecí prsa s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g kuřecích prsou, 700 ml drůbežího vývaru, 1 hrneček dlouhozrnné rýže, špetka šafránu, 200 g mořských plodů, 1 lžíce hrášku, 1 paprika, sůl, pepř

Orestujeme na drobné kostičky osmaženou cibuli a prolisovaný česnek. Kuřecí maso si nasekáme na kostičky a přidáme k cibuli. Zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru a asi 10 minut necháme podusit. Přidáme rýži, zalijeme zbytkem vývaru, dochutíme ša...

Rizoto s chřestem

Rizoto s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 350 g krátkozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, 100 ml suchého bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 200 g hrášku, 200 g chřestu, 100 g strouhaného parmazánu, sůl

Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme. Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasnéh...

Masovo - rýžový nákyp

Masovo - rýžový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g hovězího mletého masa, 1/4 kořen bulvového celeru, 2 papriky (kapie), 1 cibule, 4 sáčky dlouhozrnné rýže, 2 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, kmín

Orestujerme si nasekanou slaninu. Když je slanina hotová vybereme ji z omastku a dáme si ji stranou. Nadrobno si nasekáme cibuli a dozlatova ji osmažíme na tuku ze slaniny. Pokrájíme si celer na kostičky a na proužky si nakrájíme papriku a přidám...

Salát s avokádem a hořčičnou omáčkou

Salát s avokádem a hořčičnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžičky citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, 1 ledový salát, 100 g cherry rajčátek, 1 avokádo, 2 lžičky sezamových semínek

Hořčici dáme do misky, rozmícháme s citrónovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje, necháme vychladit. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Rajčata rozpůlíme, vložíme do mísy, avokádo rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme, rozkrá...

Janovského pečínka

Janovského pečínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřových jater, 4 vejce, 2 dcl oleje, 250 ml sladké smetany, lžička soli, 2 lžičky Vegety

Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety. Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a ...

Stejkové proužky na cibulce a topince

Stejkové proužky na cibulce a topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové nebo minutkového masa, 6 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžička hnědého cukru, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, špetka soli, 1-2 snítky čerstvého tymiánu , 4 plátky chleba, 2 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku

Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na ...

Tuňák s rajčaty

Tuňák s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 konzerva tuňáka, 2 lžíce majonézy, 4 rajčata

Těstoviny uvaříme v osolené voidě podle návodu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Rajčata nasekáme na kostičky, promícháme s majonézou, tuňákem a dochutíme pepřem a solí. Nakonec přidáme směs k těstovinám a necháme odležet.

Šunkový puding

Šunkový puding

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 60 g hladké mouky, 2 dcl mléka, 4 vejce, 100 g sendvičové šunky, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce strouhanky

Do kastróla dáme maslo, múku a spravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Do vychladnutej zmesi primiešame postupne žĺtky, nadrobno posekanú šunku, soľ, korenie a sneh z bielkov. Všetko zľahka zami...

Zabíjačková klobása

Zabíjačková klobása

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, sůl podle potřeby, 6 lžíc bílého vína, 100 ml sladké smetany, troška mletého pepře, troška citronové kůry, 50 g sádla

Bravčové mäso zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, biele víno, sladkú smotanu a všetko dobre premiešame. Dobré umyté tenké čreva navlečieme na plniacu striekačku a opatrne plníme. Hotové klobásy uzavrieme a po oboch ...

Žárská pochoutka

Žárská pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 500 g vepřové kýty, 150 g debrecínských párků, 250 g brambor, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Bravčové stehno a pečeň pokrájame na rezance, urestujeme ich spolu s cibuľou, soľou a korením. Zo zemiakov, múky , soli, majoránky, korenia, cesnaku a vajec pripravíme zemiakové placky. Do každej dáme urestované mäso, potom ju stočíme a na jej v...

Adámkův narozeninový dort

Adámkův narozeninový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

15 vajec, 14 lžic polohrubé mouky, 15 lžic cukru krystal, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce tmavého kakaa, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 2 karamelové pudinkové prášky, 600 ml mléka, 60 g tmavé čokolády, trochu barevných konfet, cukrářské zdobení - cukrové nebo marcipánové ozdoby, 300 ml sklenka meruňkové zavařeniny, trochu ovocného sirupu, 300 g másla

26 cm dortovou formu vyložíme papírem na pečení. 5 bílků vyšleháme s 5 lžícemi krystalového cukru na hustý sníh. Postupně přidáváme 5 žloutků a každý důkladně zašleháme. Vařečkou vmícháme 5 lžic prosáté mouky a 1 lžičku kypřícího prášku. Těsto vyl...

Kuřecí prsa s listovými saláty

Kuřecí prsa s listovými saláty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, Marináda: 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 ml limetové šťávy, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička chilli, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 kousky řapíkatého celeru, Salát: 1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky salátu biondo, 1/2 svazku jarní cibulky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Kuře očistíme a opláchneme, česnek oloupeme a utřeme, šalotku očistíme a nasekáme- vše promícháme s limetovou šťávou, přidáme zázvor, nasekané chilli, sojovku, olivový olej. Prsa podélně překrojíme napůl a položíme do marinády cca na 2 hodiny. Sa...

Dušené telecí se zeleninou

Dušené telecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 morková kost, 5 brambor, mletá sladká paprika , 100 g sádla, 3-4 mrkve, 1 svazek petrželky, 300 g telecího masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak...

Rumové koláčky I.

Rumové koláčky I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

240 g hladké mouky, 440 g másla (z čehož 200 g na krém), 530 g cukr moučka (z čehož 250 g na polevu a 120 g na krém), 120 g umletých lískových ořechů, 5 lžic rumu (z čehož 2 lžíce na krém a 3 lžíce na polevu), šťáva z 1 citronu, 1 lžíce horké vody, opražené mandle na ozdobu

Do 240 g mouky, 160 g cukru a 160 g umletých oříšků nakrájíme 240 g másla a vypracujeme těsto. Necháme v lednici ztuhnout. Pak vyválíme plát cca 3-4 mm a vykrajujeme 2-3 cm velká kolečka. Klademe na nevymazaný plech v dostatečné vzdálenosti, hodně...

Bramborový salát s houbami

Bramborový salát s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 1 celer, 2 mrkve, 2 petržele, 1 střední jablko, 1cibule, 150 g mraženého hrášku, 100 g Eidamu , sterilované okurky, 200 ml hub ve sladkokyselém nálevu, 330 ml majonézy, sůl, pepř, petrželová nať

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme, ke konci varu přidáme mražený hrášek. Po uvaření scedíme a nakrájíme spolu s cibulí nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, sýr a oloupaná jablka nakrájíme na nudličky a p...

Kuřecí nákyp

Kuřecí nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapusty, 300 g kuřecích prsou, 50 g lískových ořechů, 200 g zakysané smetany, 300 ml mléka, 250 ml vývaru, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, kari koření, 1/2 svazku tymiánu , 250 g makaronů

Kapustu omyjeme, nakrájíme na proužky, Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Nasekáme oříšky. Troubu předehřejeme na 180°C. Smetanu smícháme s mlékem, vývarem a sýrem. Nasekáme lístky tymiánu, přidáme k oříškům. Kapustu, uvařené těsto...

Čokoládové kuře

Čokoládové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 čtverečky hořké čokolády, chilli papričky, skořice, sůl, oregano, 2 cibule, 3 rajčata, 7-10 dkg arašídů , 8-10 stroužků česneku, sezam

Kuře rozčtvrtíme a dáme vařit do slané vody. Vaříme doměkka. Na plátky nakrájíme rajčata, cibuli nadrobno, rozdrcené mandle, arašídy, sezamové semínko, na plátky nakrájený česnek a čilli papričky, které jsme 30 min máčeli ve studené vodě, to vše d...

Pečená roláda z bůčku

Pečená roláda z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku, 200 ml kravského mléka, 1 lžíce Vegety, 6 slepičích vajec, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 g žampionů, lžíce soli

Bôčik pomelieme, ochutíme soľov,korením a pridáme vajcia. Cibuľu pokrájame a opražíme. Primiešame vajíčka a spravíme praženicu. Vytvarujeme z mäsa obdlžnik a rozotrieme naň praženicu. Pridáme šampiňóny. Zrolujeme a dáme na pekáč. Pečieme asi 45 mi...

Polévka z bažanta

Polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 starší bažant, ktery se už nehodi na pečeni, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, sůl podle potřeby

Bažanta očistíme, umyjeme a dáme na 20 minút zapiecť do rúry. Vyberieme a dáme variť do studenej vody. Keď voda zovrie, pridáme zeleninu a koreniny. Varíme až kým mäso nezmäkne, potom ho oberieme z kosti a pokrájame na jemne rezance. Polievku prec...

Piccata

Piccata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí řízky (600g), 200 g dlouhozrnné rýže, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžíce másla, 1 citrón, 80 g strouhaného parmazánu, 1 velke rajče, troška mletého pepře, troška petrželové ňati, sůl podle potřeby

Teľacie rezne jemne naklepeme a posypeme čiernym korením. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme. Po opečení mäso z oboch strán posolíme. Podlejeme vínom a pridáme 1 lyžičku masla, ako aj šťavu z 1/2 citróna. Uvarenú ryžu dáme na teplú misu a posype...

Mleté hovězí ptáčky

Mleté hovězí ptáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 3 vejce uvařená natvrdo, 3 sterilované okurky, 2 párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl mléka, sůl, pepř, olej na smažení

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, podle potřeby přidáme mléko, promícháme a rozválíme z něj cca 4-5 placiček, které potřeme hořčicí a na které poklademe rozkrájené vejce, párek a okurku. Pak placičky i s náplní zavineme a vytvarujeme z nich váleč...

Guláš z lošáka jeleního

Guláš z lošáka jeleního

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 5 dcl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, lžička majoránky, 600 g Lošáka jeleního

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a po chvíli aj jelenkovec (lošák) pokrájaný na kocky, posolíme a dusíme asi 10 minút potom pridáme nakrájané zemiaky a dodusíme (podľa potreby podlievame vodou). Potom pridáme rozdr...

Pomazánka z čabajky

Pomazánka z čabajky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nožka čabajky, 50 g změklého másla, 3 kostičky taveného sýra, 1 lžička sušeného česneku

Čabajku umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme nadrobno v sekacím strojku. Máslo utřeme se sýrem, přidáme mletou čabajku a ochutíme česnekem. Pomazánku již není třeba solit nebo jinak dochucovat. Mažeme na plátky veky nebo kolečka rohlíků a li...

stránka: