Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 27

Losos s houbovou omáčkou

Losos s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 4 lžíce olivového oleje, 100 g bylinkového másla, sůl, pepř, 20 g sušených hub, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 lžíce smetany, 2 lžíce koňaku

Plátky lososa z obou stran dobře osolíme, opepříme a obložíme bylinkovým máslem a opečeme na olivovém oleji. Připravíme houbovou omáčku. Sušené houby propláchneme a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem...

Těftěly v rajčatové omáčce

Těftěly v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 2 cibule, 1 lžička tymiánu, 100 g másla, 30 g hladké mouky, 80 ml olivového oleje, 250 ml masového vývaru, 100 ml rajčatového protlaku, 20 g cukru , troška citronové šťávy, sůl podle potřeby, troška mletého pepře

Do zomletého mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, mleté korenie, zvlhčíme vodou a dobre premiešame. Mäsovú masu rozdelíme na menšie kúsky (tri na jednu porciu) a formujeme guľky, ktoré obalíme v múke a opečieme na oleji. Zvyšný tuk zaprašíme zvyško...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g fazolí, 350 g skopového masa, 2 cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 4 plátky slaniny, 2 rajčata, 250 g domácí klobásy, troška petrželove natě, 4 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme vyložili plátkami s...

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Šarkania ryba z Japonskej kuchyne

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 80 ml olivového oleje, 60 g másla, 150 g čerstvých hub, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 ml bílého vína, 1 cibule, mlíčí z jednoho kapra, troška soli, troška mletého pepře

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, rozdelíme napoly, vykostíme, stiahneme z neho kožu a nakrájame na väčšie kocky. Posolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji s maslom, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a dusíme spolu s hríbikmi na bielom ...

Imperial Memories

Imperial Memories

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 1 cl Limetové šťávy, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, limetovou šťávu a dolijeme to tonicem.

Pražský labužnický řízek

Pražský labužnický řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kotlety (4 řizky), 400 g šunky (4 plátky), 100 g másla, 2 vařené vejce, 400 ml bílého vína, 400 g žampionů, 150 ml zakysané smetany, 1 citrón, 50 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 4 g mletého pepře

Do odležaných rezňov urobíme kapsy a opatrne naklepeme tupou hranou noža. Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov. Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo oleji. Prilejeme ví...

Stroganovské hovězí maso

Stroganovské hovězí maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 500 ml masového vývaru, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 200 g žampionů, 30 g másla, 100 ml bílého vína, 200 ml zakysané smetany, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, trocha soli

Mäso nakrájame na tenké pásiky a prudko opečieme v horúcom oleji. Odstavíme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenke pásiky a maslo. Podlejeme vínom a pridáme nakrájanú uhorku. Zmiešame smotanu, h...

Tatarský langet

Tatarský langet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 60 ml olivového oleje, 2 cibule, 40 g rajčatového protlaku, 80 g sterilovaných okurek, 30 g oliv, 100 ml červeného vína, troška mletého pepře, troška kopru, sůl podle potřeby

Z mäsa nakrájame malé medailóniky, mierne naklepeme, posolíme a okoreníme. Z oboch strán opečieme na oleji, vyberieme a odložíme na teple miesto.Do tuku od pečenia dáme cibuľu pokrájanú na drobno, uhorky pokrájané na kocky, odkôstkované olivy, raj...

Salát alla trattoria in San Marino

Salát alla trattoria in San Marino

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 4 větši rajčata, 2 ks zelených paprik, 200 g dušeného vepřového mletého masa, 150 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu, 6 lžíc olivového oleje, troška mletého pepře, troška octu, sůl podle potřeby

Pór umyjeme, pokrájame po dĺžke, papriku zbavenú jadrovnika a rajčiaky pokrájame na pásiky. Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody, scedíme, studenou vodou preplákneme, vidličkou zľahka pomiešame s mäsom, rajčiakmi, paprikou a pórom. Polej...

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg libové hovězí kýty, 2 lžíce Nahrin marinády na pečené maso, 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, 2 dcl červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a peče...

Kačka na červeném víně

Kačka na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna cca 1000 g, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml červeného vína, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 100 ml drůbežího vývaru, 30 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove natě

Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme d...

Kančí guláš speciál

Kančí guláš speciál

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 150 g rajčatového protlaku, 100 g uzeného špeku, 50 g mleté papriky sladké i pálivé, 3 lžíce sádla, 600 ml vody vlažné, 250 ml červeného vína, 1 lžička muškátového květu, dle chuti pepř, sůl, chilli, polévkové koření, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 5 lžic instantní tmavé jíšky, 1 lžička Zvěřinového koření

Najemno nakrájenou cibuli vložíme na rozpálené sádlo, necháme zpěnit dozlatova, přidáme špek, zpěníme a přidáme maso, na malé kousky krájené. Maso necháme zatáhnout, přidáme třetinu vína, česneku, papriky a zalijeme vlažnou vodou, dáme dusit do pa...

B & B

B & B

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl koňaku, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme koňak a bailes, promícháme a ozdobíme třešničkou.

B - ocean

B - ocean

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Curacaa blue, 15 cl Sprite, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, curacao a dolijeme sprite. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Energy drink

Energy drink

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka Red Bullu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme to Red Bullem.

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Teplá rajčata - Belle Parisienne (krásna Parížanka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých zralých rajčat, 1 lžička čerstvé celerové natě, 2 stroužky česneku, 1 starši rohlík, 80 g taveného sýru, 2 lžíce čerstvé petrželové natě, 100 g najemno nakrájené šunky, 30 g másla, 120 ml zakysané smetany, lžička Worcesterské omáčka, lžička škrobové moučky, 25 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru krystal, špetka soli, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Vŕšky z rajčiakov odrežeme a dužinu opatrne vydlabeme. Rozložíme ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Potom ich obrátime a vysypeme zelerovou vňaťou a rozotretým cesnakom. V teplej vode rozmočíme pečivo, vytlačíme z neho vodu, pri...

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, 350 g upečených husích jater, 60 g loupaných vlašských ořechů, 150 ml husího výpeku, špetka soli

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni spo...

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 1 malé vejce, 2 lžičky cukru krystal, špetka soli, trocha mléka, 15 g droždí (kvasnice), 150 g borůvek, 150 g rybízu, 250 g tvrdého tvarohu , 1 sáček vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška másla, cukru moučky a hrubé mouky na drobenku, 25 ml rostlinného oleje

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i bor...

Řecká musaka s jehněčím masem

Řecká musaka s jehněčím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích kotlet, 80 ml olivového oleje, 100 g ostrého kečupu, 1 hrst sušených rajčat, 100 g čerstvých hřibů, 400 g brambor, 200 g dlouhozrnné rýže, 1 lžička soli, 1 lžička strouhaného křenu, 2 stroužky česneku

Jahňacie mäso umyjeme, pokrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji, posolíme a na miernom ohni opečieme. Opečené mäso zalejeme kečupom, pridáme opečené, na plátky pokrájané zemiaky, uvarenú ryžu, rajčiaky, na kocky pokrájané udusené hríb...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Californian

Californian

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl vermutu roso, 3 cl whisky, 8 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vermut, whisky a džus. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Cafe curacao

Cafe curacao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 5 cl kahlui

Do sklenky s ledem nalijeme curacao a kahluu promícháme. Mužeme ozdobit třešničkou.

Cabbo

Cabbo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl whisky, 4 cl Becherovky, 1 cl medoviny

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, becherovku a nakonec medovinu. Promícháme a podáváme.

Kutia - ruský moučník z pšenice

Kutia - ruský moučník z pšenice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pšenice, 150 g pomletého máku, 100 g pomletých vlašských ořechu, 100 g posekaných lískových ořechu, 100 g hnědého cukru, 3 lžíce včelího medu, 2 lžičky skořice, špetka soli

Pšenicu dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme stáť 24 hodín. Potom ju varíme, až kým nezmäkne(asi 4 hodiny, v tlakovom hrnci kratšie). Pri varení v obyčajnom hrnci občas premiešame a vyvretú vodu dolievame. Uvarenú pšenicu necháme vychl...

Salzburská hovězí roštěnka

Salzburská hovězí roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 100 g uzené slaniny, 3 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 sterilované okurky, 2 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce strouhaného křenu, lžička cukru krupice, troška mletého pepře, lžička soli

Z roštenky nakrájame rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opražíme alebo grilujeme. Slaninu pokrájame na kocky, rozpálime na panvici a opražíme v nej cibuľu pokrájanú na drobno. Pridáme rajčiakový pretlak, kocky uhori...

stránka: