Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lentejas de Espaňa

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 10min , porce

884 kalorií, 0.0g cukrů, 3.0g tuků, 61.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl a vaříme 20 minut, poté vyjmeme zeleninu a rozmixujeme ji.

Vrátíme ji do polévky spolu s nakrájenými bramborami a vaříme dalších 20 minut. Ke konci vyjmeme chorizo a nakrájíme na kolečka. Tato polévka se tradičně podává v kameninové míse. Některé kuchařky přidávají do polévky během varu pár kapek octa.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Bulb Tip k receptu

Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara“, volně přeloženo „na lžíci“ (jedná se především o vydatné pokrmy z luštěnin). Je typická pro celé Španělsko.

H. J. Heinz CR/SR a.s.

20. 07. 2010, Recept navštíven: 2066x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lentejas de Espaňa

Lentejas de Espaňa

Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lentejas de Espaňa Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře