Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lentejas de Espaňa

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
884 kalorií 0.0g cukrů 3.0g tuků 61.0g bílkovin

Příprava

Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl a vaříme 20 minut, poté vyjmeme zeleninu a rozmixujeme ji.

Vrátíme ji do polévky spolu s nakrájenými bramborami a vaříme dalších 20 minut. Ke konci vyjmeme chorizo a nakrájíme na kolečka. Tato polévka se tradičně podává v kameninové míse. Některé kuchařky přidávají do polévky během varu pár kapek octa.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Bulb Tip k receptu

Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara“, volně přeloženo „na lžíci“ (jedná se především o vydatné pokrmy z luštěnin). Je typická pro celé Španělsko.


Přidat na Pinterest
H. J. Heinz CR/SR a.s.

20. 07. 2010, Recept navštíven: 2251x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo výborná šošovicová polievka

18. 02. 2017, 18:43

Přidat komentář

Facebook komentáře