Lentejas de Espaňa
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
884
kalorií
0.0g
cukrů
3.0g
tuků
61.0g
bílkovin
Příprava
Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl a vaříme 20 minut, poté vyjmeme zeleninu a rozmixujeme ji.
Vrátíme ji do polévky spolu s nakrájenými bramborami a vaříme dalších 20 minut. Ke konci vyjmeme chorizo a nakrájíme na kolečka. Tato polévka se tradičně podává v kameninové míse. Některé kuchařky přidávají do polévky během varu pár kapek octa.
Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.
Tip k receptu
Tato hustá čočková polévka patří mezi jídla „de cuchara“, volně přeloženo „na lžíci“ (jedná se především o vydatné pokrmy z luštěnin). Je typická pro celé Španělsko.
H. J. Heinz CR/SR a.s.20. 07. 2010
Ingredience
- 1 zralé rajče nebo 80g Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem
- 1 mrkev
- 1/2 červené a 1/2 zelené papriky
- 1 cibule
- 1 nožička klobásy chorizo
- 2 střední brambory
- 250 g čočky
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1špetka mletého římského kmínu
- sůl
- 4 stroužky česneku i se slupkou
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.