Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 31

Gold finger - zlatý prst

Gold finger - zlatý prst

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl galliana, 2 cl Amareta, 2 cl smetany, 1 mandle nebo špetka kakaa

Do sklenky s ledem nalijeme galliano, amareto, smetanu a promícháme. Můžeme ozdobit mandlí nebo kakaem.

 Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Hrudka z ryzců s vejci a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 slepičích vajec, 150 g uzeného sýra, 700 ml kravského mléka, 100 ml olivového oleje, troška pepře bílého, lžička soli, 350 g nakladaných hub, kůra z jednoho citrónu

Do mlieka pridáme 8 rozhabarkovaných vajec a varíme. Po zrazení vajec pridáme huby, pokrajané na drobno, postrúhaný syr, soľ, korenie a citrónovú kôru. Masu dobre premiešame, zabalíme do obrúska, zaťažíme a necháme vychladnúť do druhého dňa. Z boc...

Hovězí roštěná na houbách

Hovězí roštěná na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 cibule, 250 g Suchohřibů, 100 ml rostlinného oleje, 30 g hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 300 ml zeleninového vývaru, lžička soli, troška kmínu, troška pepře bílého

Naklepané a osolené plátky roštenky rýchlo opečieme na polovičke oleja. Na zvyšnom oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme pokrájane huby a trochu podusíme. Huby preložíme k mäsu, porášime múkou, trocha opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom, osol...

Gimlet

Gimlet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl Limetové šťávy

Do sklenky plné ledu nalijeme gin a limetovou šťávu, promícháme a podáváme.

Mimosa

Mimosa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl sektu, 5 cl pomerančového džusu

Do sklenky nalijeme sekt a do něj nalijeme džus. (Pro náročné tento drink lze připravovat v šejkru, ale musíme být opatrní, kvuli obsahu bublinek v sektu.)

White russian - bílý Rus

White russian - bílý Rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sklenka ledu, 4 cl vodky, 2 cl kahlui, 2 cl smetany, 1 koktejlová třešeň

Do sklenky nalijeme postupně kahluu, smetanu a nakonec vodku. Mužeme ozdobit koktejlovou třešní.

Koktejl b 52

Koktejl b 52

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička absinthu, 1 cl kahlui

Do panáku nalijeme nejdříve kahluu a na něj opatrně nalijeme baileys. Navrch panáku vlijeme opatrně absinth (lze použít stroh nebo cokoliv, co má nad 70% alkoholu). Nakonec nápoj zapálíme a pijeme opatrně brčkem.

Somrero

Somrero

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl kahlui, 2 cl smetany, sklenka ledu, 1 koktejlová třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme nejdříve kahluu a pak do ní smetanu. Můžeme zdobit koktejlovou třešní.

Americano

Americano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Campari, 2 cl vermutu rosso, 6 cl minerálky , plátek pomeranče

Do skleničky nalijeme nejdříve campari a pak opatrně vermut. Dolijeme sodovkou a ozdobíme plátkem pomeranče.

Goodmother - Dobrá máma

Goodmother - Dobrá máma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Amareta, 1 mandle, sklenka ledu

Do skleničky plné ledu nalijeme opatrně amaretto a vodku. Navrch nastrouháme mandli.

Caipirinha

Caipirinha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl dominikánského rumu (může být bílý, ale i hnědý), 1 cl limetová šťávy, 1/2 limety, 1 lžička třtinového cukru

Na dno dobře vychlazené skleničky dáme půlku limetky, kterou rozdrtíme, přilijeme limetkovou šťávu a přidáme třtinový cukr, dobře promícháme. Pak přidáme rum.

Manhattan perfekt

Manhattan perfekt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 1 cl vermutu rosso, 1 cl vermutu dry, plátek citrónu na ozdobu

Do skleničky nalijeme whisky a pak vermuty. Krátce promícháme a ozdobíme citrónem nebo pomerančem.

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Amaretta, 2 cl pomerančového džusu, 2 cl limetové šťávy, 1 třešeň (na ozdobu)

Do šejkru postupně nalijeme všechny suroviny a protřepeme. Dále obsah šejkru nalijeme do skleničky a ozdobíme třešničkou.

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového jazyka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, 3 sardelky (ančovička), 10 g cukru krystal, 6 kuliček pepře, 5 ml citronové šťávy, 3 hřebíčky, troška skořice, 1 lžička soli

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením...

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Chřestový salát s jogurtem a sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 4 rajčata, 3 slepičí vejce uvařené natvrdo, 1 cibule, svazek pažitky, kousek citrónu, 50 g sardelek (ančovička), 200 ml bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička soli, troška bílého pepře

Uvarenú špargľu pokrájame na dĺžku cca 3-4 cm, vajcia posekáme nahrubo a olúpané rajčiaky nakrájame na plátky. Postrúhame cibuľu, pokrájame pažítku a sardelky a všetko dobre premiešame. Jogurt osolíme, pridáme citrónovú šťavu, pripadne osladíme a ...

Cuba - libre

Cuba - libre

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

plátek limetky, 2 dcl Coca Coly, led, 1 ml limetové šťávy, 5 cl bílého rumu

Do sklenice nasypeme led. Dále do sklenice nalijeme rum, limetkovou šťávu a nakonec dolijeme colou a zdobíme plátkem limetky.

Saranče

Saranče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml smetany, 2 cl vodky, 2 cl peprmintového likéru

Do sklenice nalijeme postupně vodku, smetanu a nakonec likér, promícháme. Podáváme chlazené.

Banánový sen

Banánový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g hladké mouky, 300 ml smetany na vaření, 1 lžička citronové kůry, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce citronové šťávy, 6 banánů, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, sůl, máslo na vymazání formy

Do mísy dáme mouku, smetanu, citronovou kůru, špetku soli, vanilkový cukr, prášek do pečiva a dvě lžíce citronové šťávy. Z těchto přísad vymícháme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Potom rozdělíme těsto na polovinu a polovinu těsta dáme do ...

Husí nebo kachní játra se smetanou

Husí nebo kachní játra se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g husích anebo kachních jater, 1 cibule, 150 ml mléka, 120 ml sladké smetany, 80 ml olivového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 20 g hladké mouky, 30 g mandli, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 lžička soli

Husaciu alebo kačaciu pečeň deň vopred namočíme do mlieka. Povpichujeme do nej mandle, pokrájané na prúžky. Cibuľu zapeníme na oleji do ružova, okoreníme, vložíme pripravenú pečeň a pečieme asi 15 minút. Pečeň vyberieme, pridáme múku, bujón rospus...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 80 ml olivového oleje, 80 g uzeného bůčku, 1 cibule, 250 g fazolí, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře bílého, 250 g brambor, 1 lžička soli

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme na olej, na ktorom sme rozškvarili údený bôčik pokrájaný nadrobno a spenili cibuľu. Osolíme, okoreníme a za občasnéh...

Smažená kozí kýta

Smažená kozí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kozí kýty, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 80 g strouhanky, 100 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl

Očistené a na menšie kúsky nakrájané kozie mäso potrieme rozotretým cesnakom zo soľou. Obalíme v múke, vajci rozšľahanom v mlieku a strúhanke. Vypražime na horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Telecí maso ala bažant

Telecí maso ala bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí klížky, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 6 kuliček jalovce, lžička pepře bíleho, lžička soli

Mäso prešpikujeme slaninou a posolíme. Opečieme do ružova na masle a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a upražíme do zlata. Zalejeme vínom, vložíme opečené mäso, pridáme biele korenie a jalovec a pod pokrievkou dusíme asi 45 minút. P...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Mojito shooter

Mojito shooter

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2.5 ml bíleho rumu, 2.5 ml minerálky, plátek limetky, list máty, špetka třtinového cukru

Do panáku nalijeme do půlky rum a dolijeme sodovkou. Na talířek si položíme mátu nasypeme na ní cukr, zakapeme limetkou a smotáme do ruličky. Takto udělanou ruličku rozžvýkáme a zapijeme panákem.

Griliášové řezy

Griliášové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g cukru krupice, 100 g tuku, 1 vejce, 100 g nasekaných ořechů, 100 g cukru na karamel

Cukor, tuk a vajce šľaháme nad parou asi 20 minút. Do vyšľahanej zmesi pridáme posekané orechy a skaramelizovaný cukor. Všetko spolu vymiešame a rovnomerne natrieme na oplátku.

stránka: