Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zvolenské roštěnky

Zvolenské roštěnky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1100 kalorií 0.0g cukrů 110.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Roštenky opláchnite, osušte a naklepte. Na krajoch narežte, aby sa neskrútili. Osoľte, okoreňte a na oleji prudko z oboch strán opečte. Potom pridajte párky nakrájané na polovice a na okrajoch prerezané do kríža, na plátky nakrájanú a na dlhšom okraji niekoľkými rezmi narezanú slaninu. Všetko spolu dopečte. Roštenky podlejte trochou vývaru a duste do mäkka. Podľa potreby podlievajte a obracajte. Medzitým na 1 PL masla poduste nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte hladkú mletú papriku, opražte. Vložte na pásiky pokrájanú kápiu, hrášok a poduste. Mäkké roštenky, párky a slaninu vyberte a uchovajte v teple. Šťavu vyduste na tuk a zaprášte múkou. Opražte, podlejte vodou alebo vývarom. Povarte a môžete zjemniť maslom a chvíľu ešte variť. Roštenky podávajte preliate šťavou a ozdobené párkom a slaninou. Vedľa dajte kôpku dusenej zeleniny a vhodná príloha sú hranolky alebo opečené zemiaky.


moto_cross

20. 06. 2010, Recept navštíven: 1800x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře