Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 34

Kuřecí prsa se šunkou

Kuřecí prsa se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 4 plátky šunky, 40 g másla, 1 špetka soli, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Osolené plátky kuřecích prsíček zbavené kůže rozklepeme, potřeme máslem a poklademe plátkem šunky. Potom je přeložíme na polovinu, okraje sklepneme paličkou na maso a spíchneme jehlami na závitky. Na rozehřátém tuku ve vyhřáté troubě opečeme dozla...

Mufinky s kandovaným ovocem

Mufinky s kandovaným ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 230 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 200 g kandovaného ovoce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Nejprve rozšleháme tekuté ingredience, pak přidáme cukr, vanilkový cukr, moouku s práškem do pečiva a nakonec kandované ovoce a vše dobře promícháme. Touto hmotou pak plníme cukrářské košíčky 50x27 mm a to maximálně do 3/4 výšky košíčku. Pečeme v ...

Oravské kuřátko

Oravské kuřátko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8-10 plátků slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření

Kuře rozčtvrtíme, opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Dáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. V polovině kuře otočíme, vrátíme bez alobalu do trouby a pečeme 10 min...

Dezert s jahodami a ricottou

Dezert s jahodami a ricottou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 2-3 lžičky zrnkové kávy, 100 ml rumu, 1 balení sýra riccota, 1 balení smetany ke šlehání , 2 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce Amareta, jahody, 2-3 lžíce kakaa, 1 hrst mandlových plátků

Nejprve uvaříme hrnek silné zrnkové kávy, necháme ho vychladnout, přecedíme lógr a do kávy přidáme rum. Smetanu vyšleháme dotuha, přimícháme do ní ricottu, oba cukry a amareto a vymícháme lehký krém. Piškoty namáčíme do připravené rumové kávy a ...

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení oliv, 100 g balkánského sýra, 100 g pomazánkového másla, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžička hořčice, 1 jarní cibulka, špetka pepře

Do mísy dáme pomazánkové máslo s hořčicí a sardelovou pastou a důkladně promícháme. Přidáme strouhaný balkánský sýr, nadrobno posekanou cibulku a olivy. Opepříme (dle chuti), promícháme a necháme odležet. Mažeme na pečivo a ozdobíme rajčaty, bazal...

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády (např. mléčná čokoláda milka), 50 g smetany ke šlehání (šlehačka), ovoce (jablka, banány, hrušky, ananas, jahody)

Na přípravu fondue použijeme Fondue set. Do misky na fondue nalijeme smetanu a přidáváme čokoládu nalámanou na menší kousky. Zapálíme čajovou svíčku pod miskou a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Ovoce nakrájíme na malé kostky, které násled...

Panganius jako řízek

Panganius jako řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kusy pangasia, 1-2 vejce, strouhanka, špetka soli

Pangase osolíme a rozdělíme na dvě části, protože je ryba dost velká. Rozklepeme vajíčko a rozšleháme jej. Pangase namočíme ve vejci a potom vložíme do strouhanky a obalíme. Na rozehřáté pánvi smažíme pangase dozlatova. Pangase podáváme jako...

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce strouhaného ovčího sýru, 1 jablko, olivový olej

Zelí nakrájíme na malé kousky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, ovčí sýr, nahrubo nastrouhané jablko a olej. Vše dobře promícháme a necháme aspoň 1 hodinu uležet.

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Srnčí kýta na višních

Srnčí kýta na višních

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 100 g uzené slaniny, 1 lžíce másla, 1 lžička kečupu, 100 ml červeného vína, 300 g višní, špetka soli, špetka pepře

Maso odblaníme a prošpikujeme nudličkami slaniny, které jsme namočili do pepře. Zbylou slaninu nakrájíme, s máslem ji vložíme do hrnce a krátce opražíme. Přidáme i maso a prudce opražíme ze všech stran. Podlijeme vínem, přimícháme kečup, sůl, pepř...

Výborné koláčky na oslavy

Výborné koláčky na oslavy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg polohrubé mouky, 10 dkg cukru moučka, 10 dkg rozpuštěné Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 1/4 l vlažného mléka, špetka soli, 2 + 2 žloutky, 1/2 balení sušeného droždí , 1,25 kg měkkého tvarohu, 15 dkg + 15 dkg cukru moučka, 1 vejce, 37,5 dkg + 10 dkg másla

V polohrubé mouce rozmícháme droždí, cukr moučku i vanilkový cukr, přidáme špetku soli, vlažné mléko, rozpuštěnou Heru, promícháme a dáme dva žloutky. Poté těsto propracujeme a dáme kynout. Než těsto vykyne, připravíme si náplň: Rozděláme 1,25 ...

Krůtí roláda s uzenou náplní

Krůtí roláda s uzenou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg krůtího prsa, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, pár listů libečku, 300 g uzeného masa, 150 g uzeného sýra, 1/2 červené papriky, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1-2 lžíce másla, 1-2 plátky anglické slaniny

Krůtí prso seřízneme tak, abychom dostali co největší plát. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nasekaným libečkem. Uzené maso umeleme a navrstvíme na masový plát. Na uzené naklademe nudličky z červené papriky a ...

Noky z mascarpone s jahodami

Noky z mascarpone s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Mascarpone, 1/2 balení jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce cukru moučka, jahody, 2 lžíce Amareta

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amareto, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se 2 lžícemi moučkového cukru. Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe no...

Jahodové mufiny

Jahodové mufiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 3 vejce, 3/4 hrnečku cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 30 ml rumu, 1 smetana ke šlehání , 250 g jahod

Připravíme si těsto, jahody nakrájíme na kousky a vezmeme si formičky na mufiny. Pokud používáme silikonové, nemusíme je vymazávat a vysypávat. Na dno každé formičky dáme trochu těsta, do kterého poklademe kousky jahod. Pak doplníme zbytkem těsta ...

Broskve v čokoládě

Broskve v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, 1 velká konzerva broskví, troška broskvové nebo meruňkové marmelády, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení čokoládové polevy, cukrářské zdobení nebo kokos

Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut. Zatím si vyndáme broskve...

Kuřecí copánky na grilu

Kuřecí copánky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy, 3 lžíce rostlinného oleje, pár lístků oregana, pár lístků libečku, pár lístků saturejky, troška koření Texas steak

Kuřecí prsa seřízneme tak, abychom dostali tenký dlouhý pásek a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začá...

Čachtické krůtí řízky

Čachtické krůtí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krůtích prsíček, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 50 g hladké mouky, 20 g sušených hub, 40 g strouhaného sýra, 1/4 lžičky soli, špetka pepře, 2 dcl slunečnicového oleje

Prsíčka nakrájíme na malé řízky o hmotnosti asi o 50 g, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajec, mléka, mouky, uvařených a jemně nasekaných hub a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Do něj namáčíme řízky a smažíme.

Mandlové řezy bez mouky

Mandlové řezy bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 50 dkg cukru moučka, 30 dkg mandlí, 1 balení čokoládové polevy

6 žloutků třeme s 50 dkg cukru do pěny. Mandle oloupeme a umeleme a přidáme je do žloutkové pěny. Na konec přidáme sníh z 6 bílků. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný plech a upečeme do růžova. Vychladlé těsto poléváme čokoládovou polevou a krájí...

Královská krkovička

Královská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřová krkovice, 8-10 plátků tvrdého sýra, 8-10 plátků uzeného masa, 150 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce včelího medu, sůl

Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli. Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádo...

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Vepřové kotlety v alobalu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 20 ml olivového oleje, špetka soli, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 jablka, 4 plátky sendvičové šunky

Vepřové kotlety naklepeme, vetřeme do nich olej a necháme v lednici odležet. Připravíme si 4 čtverečky alobalu, na které položíme plátek masa, který potřeme hořčicí. Přidáme nakrájená vypeckovaná jablka a plátek šunky. Dobře zabalíme a grilujeme n...

Plněný bůček

Plněný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, láhev černého piva, špetka soli, špetka mleté papriky , sklenka čalamády

Kůži na bůčku nakrájíme do mřížky, nasolíme a potřeme paprikou. Uprostřed masa vyřízneme kapsu a naplníme okapanou čalamádou. Důkladně sešijeme. Vložíme do pekáčku a podlijeme černým pivem. Pečeme alespoň 40 minut.

Špíz s dunajskou klobásou

Špíz s dunajskou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml rostlinného oleje, 120 g domácí ostřejší klobásy

Maso pokrájíme na menší kostky. Vyrobíme marinádu smícháním grilovacího koření, hořčice a sójové omáčky. Do této směsi přidáme olej a vše dobře rozmícháme. Do marinády vsypeme maso a pečlivě ho v marinádě ze všech stran otáčíme. Necháme odležet (...

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Vepřová kapsa se smetanovými kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 100 g kaparů v bílém vinném octu , 1 tavený sýr, 3 plátky šunky, 50 g másla, olej, 1 špetka soli, pepř barevný, 100 ml sladké smetany

Do kotlet uděláme kapsy, které lehce naklepeme a pak je naplníme kouskem taveného sýra, zabaleného do plátku šunky. Kotletky spíchneme párátkem, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po jedné straně pěkně dozlatova. Otočíme, ...

Hruškový koláč s tvarohem

Hruškový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 100 g másla, 500 g hrušek, 500 g tvarohu, 2 vejce, 2 balení skořicového cukru

Z mouky, změklého másla, 50 g cukru a soli vypracujeme těsto. Těsto položíme na vymaštěný plech a na okrajích přimáčkneme a poklademe nakrájenými hruškami a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme v mírně rozehřáté troubě cca 20 min., dokud těsto nezrů...

Netradiční salát s granátovým jablkem

Netradiční salát s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 4 ml octa, špetka soli, 1 hlávkový salát

Z granátového jablka vydlabeme zrníčka. Slaninu nakrájíme na kousky a rychle osmažíme. Salát natrháme na kousky velikosti sousta a smícháme s osmaženou slaninou a zrníčky granátového jablka. Zálivku vytvoříme smícháním octa, prolisovaného česneku ...

stránka: