Srnčí maso po americku
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
745
kalorií
10.0g
cukrů
58.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje.
Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu odpočívat.
Nadrobno nasekanou cibulku smícháme s kečupem /nebo rajčatovou šťávou/, s hořčicí, s 1 lžíci oleje, pepřem, se solí, s pár kapkami citronové šťávy a špetkou krystalového cukru. Odležené maso na oleji prudce osmahneme, teplotu snížíme a dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby přilijeme vodu. Krátko před koncem do masa přimícháme cibulkovou směs a dodusíme. Když třeba, šťávu dodusíme, podáváme s bramborami na paprice a hlávkovým salátem. Posypeme nakrájenou petrželkou.
Opravdová lahůdka.
22. 05. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.