Nepečená želvička
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
500 ml mléka, vanilkový cukr a cukr přivedeme k varu. V 250ml mléka rozmícháme krémový prášek, vylijeme do vroucího mléka, uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Metličkou po částech zašleháme tvaroh. Mísu vysteleme mikrotenem a obložíme kiwi pokrájenými na kroužky. Na kiwi navrstvíme krém. Piškoty potřeme džemem a spojíme po dvou. Dáváme střídavě piškoty a krém tak, abychom spotřebovali veškerý krém. Vrch mísy zabalíme do mikrotenu a necháme do druhého dne odpočívat v chladničce. Druhý den želvičku vyklopíme na podnos, opatrně stáhneme mikroten. Z banánu uděláme nohy a ocas želvy, z jablíček hlavu, z pomeranče klobouk, z třešní oči a z plátku červeného jablíčka rty. Hlavu, klobouk a oči připevníme pomocí špejle.
kotátko31. 05. 2010