Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 26

Závitky delikates

Závitky delikates

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek uzeného masa, 1 malá cibule, 2 lžíce kaparů ve vinném octě, 4 plátky šunky, 1/2 červené kapie, sůl, pepř, olej na opečení, kousíček másla, 600 g kuřecích stehenních řízků

Uzené maso umeleme, rozsekáme do něj kapary a nastrouháme malou oloupanou cibuli. Osolíme, opepříme. Kuřecí maso naklepeme, položíme na něj plátek šunky a rozetřeme směs z uzeného mletého masa. Kapii nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na...

Řecký slaný koláč

Řecký slaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g tvarohu, 250 g Brynzy, 250 g strouhaneho tvrdého sýra, 3 lžíce kopru, 1 vejce, špetka soli

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú časť rozvaľkáme a uložíme na plech. Do misy dáme tvaroh, bryndzu, postrúhaný syr, posekaný kôpor a dochutíme soľou. Vymiešame na hladkú plnku. Rozotrieme ju na cesto, rozvaľkáme aj druhú časť a pomoc...

Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 kg srnčího hřbetu, 4 jalovčinky, 4 lžíce másla, 100 g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 125 ml červeného vína, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 100 g brusinkového kompotu i se šťávou, 4 kompotované hrušky, šťáva z 1 citrónu

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. ...

Nepečený třepací dort

Nepečený třepací dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dortový nebo koláčový korpus, 2 konzervy mandarinek, 1 instantní vanilkový pudink Oetker - Olé, ztužovač šlehačky, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Do uzavíratelné nádoby dáme mandarinky i se šťávou, šlehačku, ztužovač, pudink. Dobře uzavřeme a třepeme tak dlouho, až vznikne tuhý krém (netrvá to ani minutu). Vyndáme korpus a krém na něj natřeme a dáme do ledničky zatuhnout.

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Sýrové placky

Sýrové placky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g plísňového sýra, 200 g tvarohu, 3 vejce, 150 g nastrouhaneho bílého chleba, 1 lžíce pažitky, troška mletého pepře, soli podle potřeby, troška muškátového oříšku, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce másla

Plesňový syr a tvaroh pretrieme cez sito. V miske vymiešame vajcia s roztopeným maslom a pridáme k syrovej hmote. Primiešame postrúhany biely chlieb, koreniny a posekanú pažítku, necháme odstať 2-3 hodiny. Z hmoty tvarujeme rovnako veľké placky - ...

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazole, 400 g uzeného skopového masa, 400 g uzeného hovězího masa, 200 g krup, 1 cibule, 100 g husího sádla, 4 stroužky rozetřeného česneku, troška mletého pepře, troška majoránky, soli podle potřeby

Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridá...

Telecí srdce na víně

Telecí srdce na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího srdce, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 pomletá cibule, 100 ml bílého vína, 1 lžička cukru, 1 bobkový list, troška mletého pepře, 30 g hladké mouky, sůl dle potřeby

Na rozpalenom oleji popražíme očistenú a na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme cukor, ktorý necháme upražiť na karamel, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a bobkovým listom. Na to položíme pokrájané srdc...

Dortík srdíčko

Dortík srdíčko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení másla, 500 ml mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce cukru krupice, 1-2 lžičky rumové esence (rumové aroma), 250 g cukr krupice, 7 vajec, 100 ml slunečnicového oleje, 70 g kakaa, 180 g polohrubé mouky

Žloutky ušleháme s cukrem (250g) do "pěny", přidáme mouku(180g), kakao(70g), kůru(pomerančovou), skořici a promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme. Z pudinku, mléka a 4 lžic cukru uvaříme ...

Smržová polévka

Smržová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g smržů, 3 l masového vývaru, 5 žloutků, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 100 ml bílého vína, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 větší cibule, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme uvarené osolené smrčky, trochu ich opražíme, posypeme múkou, zalejeme mäsovým vývarom a vínom. Varíme 30 minút, potom precedíme cez sito. Žĺtky z vajec uvarených na tvrdo rozmiešame s maslom, zmes rozotri...

Milánská roštěnka s makaróny

Milánská roštěnka s makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 100 g šunky, 350 g makaronů, 80 ml olivového oleje, 40 g másla, 80 g rajčatového protlaku, 1 cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného Ementálu

Očistené mäso pokrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežeme, okoreníme a posolíme. Makaróny uvaríme vo veľkom množstve posolenej vody. Potom ich scedíme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šunku a prikryté podusíme. Zmiešam...

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Kuřecí soté s chřestem v omeletě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 400 g chřestu, 1 červená paprika, 1 malá konzerva žampionů, 1 malá konzerva kukuřice, 3 řapíky řapíkatého celeru, 5-6 vajec, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, trochu hladké mouky, 1 lžička bylinkové hořčice, trochu zeleninového vývaru

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Konce chřestu odlomíme a nakrájíme na 4 cm kousky, žampiony a kukuřici slijeme, celer a papriku nakrájíme na kostičky. Na oleji maso prudce osmahneme, posypeme hladkou moukou a ...

Labrali

Labrali

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 4 cl Brandy, 4 ml mangového džusu, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus, brandy, curacao a dolijeme minerálkou.

Jamaica Glow

Jamaica Glow

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Ginu, 2 cl červeného vína, 1 cl rumu, 4 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, vino, rum a džus. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Jack Rose

Jack Rose

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl jablečného moštu, 2 cl citronové šťávy, 1.5 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek jablka

Do sklenky s ledem nalijeme mošt, šťávu a grenadinu. Promícháme a můžeme zdobit plátkem jablka.

Sýrové karé

Sýrové karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička soli, 2 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky , 3 lžíce rostlinného oleje, 150 ml masového vývaru, 100 g strouhaného sýra, 600 g vepřové kotlety bez kosti

Karé vykostíme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme koliesko cibule a nastrúhaný syr. Pridáme maslo a posypeme paprikou. Mäso podlejeme vývarom a dáme piecť.

Eidam na rožni

Eidam na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu , 200 g uzeného úhoře, 2 rajčata, 2 cibule, 80 g anglické slaniny, 150 g pečeného telecího z roštěnce, kousek salatové okurky, 4 plátky trvanlivého salámu, 150 ml mléka, 4 lžíce strouhanky, 100 ml olivového oleje, několík kapek Worcesterské omáčky

Syr nakrájame na hrubé kocky, úhora olúpeme a rozkrájame na plátky. Podobne rozpolíme aj rajčiaky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a slaninu nakrájame na plátky, podobne aj pečené mäso a salámu. Uhorku olúpeme a pokrájame na hrubé kúsky. Všetko v pest...

Walters

Walters

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 cl whisky, 2 cl citronové šťávy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, šťávu a džus. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Semafor

Semafor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl peprmintového likéru, 2 cl Griotky, 2 cl vaječného likéru

Do menší sklenky nalijeme přes lžičku nejdříve vaječňák, pak opatrně griotku a nakonec peprmintový likér.

Beton

Beton

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka Tonicu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a dolijeme tonicem.

Betini

Betini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky, 2 cl vermutu dry, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku a vermut. Ozdobíme plátkem citronu.

Lososový puding

Lososový puding

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g marinovaného lososa, 1 citrón, 80 ml olivového oleje, 800 g brambor, 2 šalotky, lžíce másla, 400 ml smetany, 1 vejce, 2 lžíce podravky, sůl, pepř, lžíce nasekaných bylinek

Filety z lososa potřeme solí, posypeme částí nasekaných bylinek a zakapeme citrónovou šťávou, nakonec ho zalijeme olivovým olejem a necháme do druhého dne rozležet. Brambory uvaříme ve slupce, ale jen do poloměkka, aby se daly dobře krájet na plá...

Hovězí s brokolicí na víně

Hovězí s brokolicí na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vysoké roštěné, 7 lžic oleje, 250 g brokolice, 120 g pórku na kolečka, 1 paprika na nudličky, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce drceného pepře, 200 ml červeného vína, lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Lžic oleje, citrónovou šťávu a sojovou omáčku smícháme, a do směsi naložíme maso. V chladu necháme odležet nejlépe do druhého dne. Na oleji roštěnky zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, v pekáčku v trou...

Zapékaná paprika plněná sýrem

Zapékaná paprika plněná sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik, 200 g strouhaného uzeného sýra, 200 g tvarohu, 2 žloutky, 150 ml zakysané smetany, 50 g másla, špetka soli, 100 g nakrájené šunky

Veké zelené papriky umyjeme a odstránime semenník. Z tvarohu, údeného syru, šunky a soli si pripravíme zmes, ktorú dochutíme naplníme papriky, poukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, zalejeme smotanou a zapečieme cca 30 minút.

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 500 ml zakysané smetany, 4 vejce, 4 stroužky česneku, troška zelené petržele, 50 ml bylinkového oleje, sůl podle potřeby

Mäso posolíme a upečieme do mäkka. Pokrájame na porcie. V kyslej smotane rozhabarkujeme vajcia, pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, všetko rozmiešame a vlejeme na mäso. Zapekáme 30 minút.

stránka: