Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 23

Banánový krém s likérem

Banánový krém s likérem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zralých banánů, 500 ml smetany, 150 g cukru moučky, 2 lžíce vanilkového cukru, 50 ml likéru curacao

6 banánov ošúpeme a pretrieme cez sito. Cukor s vanilkou a curacaom dobre vymiešame, zľahka vmiešame do ušľahanej smotany, z ktorej tretinu necháme na ozdobenie, ostatnú zmiešame s pretretými banánmi. Plníme do pohárov alebo misiek, ozdobíme z...

Mražené víno

Mražené víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml jablkového džusu, 400 ml bílého vína, 40 ml peprmintového likéru, 2 citróny, 80 g cukru moučky

Z citrónů vymačkáme šťávu a tu společně s jablkovým džusem, bílým vínem a peprmintovým likérem důkladně promícháme. Nakonec v tekutině rozpustíme cukr. Vše nalijeme do nízké umělohmotné vaničky a necháme zmrazit. To trvá asi 5-6 hodin. Na s...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

Zajíc na smetaně a víně

Zajíc na smetaně a víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g stehen a hřbetu z králíka, 150 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 200 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, troška pepře, 1 bobkový list, troška tymiánu , 100 ml bílého vína, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Zadnú časť odležaného a očisteného zajaca prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, na oleji opražíme pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme zajaca, soľ, mleté korenie a bobkový list. Za podlievania vodou upečieme v rúre. Mäkké mäso ...

Kuře Tamara

Kuře Tamara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 2 cibule, 80 g mrkve, 100 g kedlubny, 100 g pórku, 200 g loupaných vlašských ořechů, 120 g másla, 4 žloutky, 50 ml octa, troška tymiánu , 1 bobkový list, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, troška skořice, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Celé očistené a umyté kurča vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody, pridáme pokrájanú zeleninu, soľ a ostatné korenie a varíme na prudkom ohni. Po 30 minútach varu kurča vyberieme. Keď vychladne, dáme ho na polovicu masla zapiecť do rúry asi ...

Zámecká svíčková  s omeletou

Zámecká svíčková s omeletou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 4 vejce, 100 g šunky, 80 ml olivového oleje, 200 g mrkve, 150 g sterilizovaneho hrašku, 1 lžička cukru, 1/2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, 1 konzerva brusinek, sůl podle potřeby

Ku sterilizovanému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti prisolíme. Plátky sviečkovice po okrajoch narežeme, naklepeme, posolíme a okoreníme. Rýchlo ...

Protivínský zubáč na suchohřibech

Protivínský zubáč na suchohřibech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g sladkovodní ryby zubač(Candat), 400 g Suchohřibů, 4 vejce, 8 tvrdších rajčat, 50 g másla, sůl podle potřeby, 150 ml majonézy, 1 lžíce zelené petrželové nati

Vypitvanú a osolenú rybu udusíme na masle. Z hub, vajec, masla a zo soli pripravíme praženicu. Z rajčiakov skrojíme vrchnú časť, vydlabeme ich, naplníme praženicou, prikryjeme skrojenými vŕškami a poukladáme na misu okolo ryby. Zvyškom pra...

Játra na rožni na zurišský způsob

Játra na rožni na zurišský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g slaniny nakrájené na hrubši plátky, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 hlavičky žampionů, 2 rajčata, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby

Pečeň (játra) pokrájame na malé tenké plátky. Na podobné plátky pokrájame aj slaninu a očistenú cibuľu. Pečeň posypeme sladkou paprikou, opekame na rozohriatom oleji z oboch strán asi po 3 minuty, vyberieme a odložime. Slaninu opražíme, cibuľu zap...

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Modrý měsíc

Modrý měsíc

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Curacaa blue, 5 cl ananasového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, curacao a džus. Promícháme a podáváme.

Láva

Láva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme džusem.

Oáza

Oáza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky, 1 limetka, sklenka ledu

Do sklenky s ledem dáme nakrájenou limetu na měsíčky. Zalijeme becherovkou a promícháme.

Becherive

Becherive

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Cinzana, 4 cl pomerančového džusu, 2 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Becherovku, Cinzano, Grenadinu a dolijeme džusem.

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Zelená záře

Zelená záře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 2 cl bílého rumu, 2 cl Limetové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao, rum, limetovou šťávu a nasypeme cukr. Promícháme a dolijeme sodovkou.

Varšavské držťky - Flaszki

Varšavské držťky - Flaszki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g hovězích dršťek, 200 g kořenové zeleniny, 50 g hladké mouky, 3 l vývaru z kostí, 80 g másla, 30 g strouhanky, 1 lžička zázvoru, troška muškátového ořechu, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľkokrát poriadne umyjeme. Chvíľu ich vo vode povaríme, ocedíme, prepláchneme, vytlačíme z nich vodu, zalejeme vriacim vývarom z kostí a na miernom ohni varíme asi 4 hodiny. ...

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího hřbetu, 80 g másla, 150 ml červeného vína, 200 g brusinkového kompotu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetka tymiánu , 4 čerstvé hrušky, sůl podle potřeby

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberi...

Kůzlečí kýta na paprice

Kůzlečí kýta na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kůzleči kýty, 50 g máslo, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby, troška drceného kmínu

Na masle opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a očistené a na menšie kúsky pokrájané kozľacie mäso. Posolíme, posypeme rascou dobre prikryjeme a dusíme až kým mäso nezmäkne. K udusenému prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múk...

Kávovo - karamelové kostky

Kávovo - karamelové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 6 vajec, 1 a 1/2 lžíce instantní kávy, 250 g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 120 ml vody, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 500 ml šlehačkové smetany, trochu strouhané čokolády na ozdobu

Salko uvaříme den předem a necháme vychladit. Žloutky oddĚlíme od bílků a vyšleháme je s krupicovým cukrem, vodou a kávou do pěny. Pomalu přidáme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme a vylijeme na plech vyma...

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 15 g droždí (kvasnice), 150 ml mléka, 30 g másla, 25 g cukru krystal, 1 vejce, špetka soli, 1 konzerva broskví /nebo jiného ovoce/, 60 g mandlových lupínků, 3 lžíce cukru moučky, 3 lžíce hladké mouky a trochu másla na drobenku

Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme...

Výborná směs na tousty

Výborná směs na tousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg paprik , 1 kg rajčat, 5 cibulí, 1-2 paličky česneku, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 konzerva drůbežího Luncheon Meatu, 200 ml octa, 150 g cukru krupice, 2 lžíce soli, 150 ml olivového oleje

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do velkého hrnce, osolíme, přidáme cukr a ocet a pod poklicí chvíli dusíme doměkka. Když je zelenina podušená, přidáme hovězí konzervu, všechno krátce promixujeme ponorným mixérem, přidáme lančmít, ...

Ice Pick

Ice Pick

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledového zeleného čaje, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, citronovou šťávu a dolijeme ice tee. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti nakrájených žampionů, 1 kousek taveného sýra, 100-120 g ovčího sýra, 400 g uvařených těstovin, špetka barevného pepře, 250 ml sladké trvanlivé smetany, trochu čerstvé bazalky na ozdobu

Nakrájené žampiony na troše oleje orestujeme, přidáme tavený sýr, ovčí sýr, já přidala i zbytek nivy a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a dochutíme rozdrceným kořením. Krátce povaříme. Když použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, žampiony je ...

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Fantastický broskvovo - borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 140 g cukru moučka, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 160 g másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 750 ml mléka, 1 a 1/2 sáčku pudinkového prášku /zlatý klas/, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 větší konzerva broskvového kompotu, 1 sklenka zavařených borůvek, trochu rozdrcených dětských piškotů , 2 lžíce sladké smetany, 100 g sekaných mandlí

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a smícháme s vanilkovým cukrem, se 70 g moučkového cukru, se 130 g másla a s vejcem. Rychle vypracujeme křehké těsto, které zabalíme do folie a odložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím kompoty scedíme ...

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

stránka: