Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 19

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g anglické slaniny, 300 g sušených namočených hub, špetka soli, špetka pepře, 2 menší cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 dcl černého piva

Slaninu nakrájíme na kostky, cibule oloupeme pouze ze svrchní slupky, kuře omyjeme a naplníme 2/3 nakrájené slaniny, osolíme a opepříme. Vložíme do připraveného pekáče, obložíme zbytkem slaniny, přidáme bobkové listy, nové koření, podlijeme pivem ...

Budapešťské řezy - "žerbó"

Budapešťské řezy - "žerbó"

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g krupicové mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 2 žloutky, 20 g droždí, 4 lžíce mléka, špetka sody bikarbóny, špetka soli, Náplň: 150 g pomletých vlašských ořechů, 150 g cukru moučka, 2 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžička citronové kůry, 250 g rybízového džemu

Všetky prísady zmiesime a cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme. prvú časť dáme na plech, potrieme najprv tenšiou vrstvou ríbezľového alebo iného pikantného lekváru (džemu). Na ňu potom dáme orechovú plnku: Uvaríme husty sirup zo 150g cuk...

Gabrielské rohlíčky

Gabrielské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mletých ořechů, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 1 lžička čokolády, 1 lžíce kakaa, 1 lžička mleté kávy, trochu skořice, trocha citronové kůry, 1 vejce, 120 g cukru moučka, 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky rumu, 1 lžíce horké vody

Na vále vypracujeme z vejce, citronové kůry, skořice, kávy, kakaa, čokolády, mouky, cukru krupice a ořechů vláčné těsto, které dáme odpočinout na hodinku do chladna. Vyválíme plát a vykrajujeme rohlíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 10 min...

Domácí vepřové klobásy

Domácí vepřové klobásy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg vepřové kýty, 5 kg vepřového bůčku, 2 kg vepřové plece, 2 g pepře (na 1kg masa), 20 g soli (na 1kg masa), 1 g kmínu (na 1kg masa), 2,5 g česneku (na 1kg masy), střívko dle množství klobásek

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne. Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění...

Tvarohový dort s borůvkami

Tvarohový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g BEBE sušenek, 100 g másla, 500 g borůvek, 220 g cukru krupice, 2 limety, 500 g jemného tvarohu, 280 ml smetany ke šlehání, 280 ml zakysané smetany, 4 lžičky želatiny

Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme kolečkem pečícího papíru. Rozpustíme 100 g másla, rozdrtíme sušenky v mixéru, nebo v sáčku za pomocí válečku a smícháme v misce s rozpuštěným máslem. ...

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

275 g dlouhozrnné rýže, 6 dcl studené vody, 350 g vepřové kýty, 2 lžičky kořenící směsi na Čínu, 4 lžíce škrobové moučky, 3 vejce, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 špetky česnekové drtě, 100 g mrkve, 1 paprika, 15 g másla, špetka soli, špetka pepře, 1 konzerva hrášku

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Rýži propláchneme studenou tekoucí vodou. Dáme ji do velkého hrnce, zalijeme vodou a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou,...

Italské čokoládové lanýže

Italské čokoládové lanýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g čokolády na vaření, 2 lžíce pomerančového likéru, 3 lžíce másla, 50 g cukru moučka, 50 g mletých mandlí, 50 g mléčné čokolády

Rozpustíme čokoládu na vaření a likér ve vodní lázni. Neustále mícháme, aby se vše spojilo. Přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Vmícháme cukr a mandle. Necháme směs vychladit v ledničce, potom z ní uděláme 24 koulí. Nastrouháme mlé...

Kokosové spirálky s griliášem

Kokosové spirálky s griliášem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g másla, 150 g cukru moučka, 2 žloutky, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 lžíce citronové šťávy, 350 g hladké mouky, 60 g kokosové moučky, 100 g mletých vlašských ořechů, 3 lžíce včelího medu

Do mísy dáme 300 g másla a cukr moučku a utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a kůru s citrónovou šťávou. Do máslové směsi prosejeme mouku a kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do ledni...

Rajčata plněná tuňákem

Rajčata plněná tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 žloutky, 2 lžičky citrónové šťávy, jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu, 4 lžíce olivového oleje, 115 g okapaného konzervovaného tuňáka, 2 lžíce okapaných kaparů, špetka soli, špetka pepře, 2 sušená rajčata, troška čerstvých listů bazalky

Rajčata rozkrojíme na poloviny a lžící odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem. Vložíme je do pekáčku a v předehřáté troubě zapékáme 12-15 minut při teplotě 200°C. Vyjmeme rajčata a necháme trochu vychladnout. Mezitím si udělá...

Ostrá čočková polévka s mrkví

Ostrá čočková polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čočky, 1,2 l zeleninového vývaru, 350 g mrkve, 2 cibule, 250 g sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 3 dcl nízkotučného mléka, 1 balení bílého jogurtu

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka, oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do cedníku nasypeme čočku a propláchneme jí studenou vodou. Necháme ji okapat a nasypeme do velké pánve, zalijeme 8,5 dl zeleninového vývaru, přidám...

Kuřecí polévka s těstovinami

Kuřecí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g drůbežího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 250 g mrkve, 250 g květáku, 8,5 dcl drůbežího vývaru, 125 g těstovin, špetka soli, špetka pepře, 5 kousků parmazánu

Ostrým nožem nakrájíme kuřecí maso na kostičky a odstraníme veškerou kůži. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a rychle osmahneme kuře, cibuli, mrkev a rozdrobený květák do zlatova. Přidáme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a uvede...

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Vánoční kysel z Liptovské Kokavy

Vánoční kysel z Liptovské Kokavy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 600 g kyselého zelí, hrst sušených hřibů, hrst sušených švestek, 4 větši brambory, 300 ml zakysané smetany, cca 3 l vody, 2-3 lžíce hladké mouky, cukr krystal podle potřeby, sůl podle potřeby

V hrnci s vodou varíme bravčové mäso pokrájané na kocky. Keď je mäkké, pridáme pokrájané zemiaky, povaríme zo 10 minút. Medzitým pokrájame kyslú kapustu, vložíme do polievky a po chvíľke sušené hríby namočené vo vode. Všetko povaríme, nakoniec pri...

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 1 vejce, hrst strouhanky, troška vody, sůl, pepř, koření na mleté maso, 1 cibule, 2 rajčata, 1 červená paprika , 1 žlutá paprika , 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, asi 100 ml piva, olej, 100 g eidamu

Maso smícháme s vejcem, strouhankou, trochou vody, solí, pepřem a kořením na mleté maso. Pořádně propracujeme, aby se vše dobře spojilo. Hotovou směs rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny uděláme placičku. Sýr rozkrojíme na čtyři hranolky a kaž...

Vinné mořidlo

Vinné mořidlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml červeného vína, 250 ml vody, 3 cibule, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 0,5 citrónu, 3 listy bobkového listu, 6 kuliček jalovce, 10 - 12 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibule rozkrojíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme a dáme povařit. Přidáme v závěru i nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Necháme vychladnout a používáme k moření masa.

Živáňská

Živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové plece (případně krkovičky), 1 kg brambor , 3 cibule, 1 hrneček sádla (případně oleje), 1 lžička soli, 1/2 moka lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky

Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a přidáme k masu. Přidáme koření a vše dobře promícháme. Vezmeme alobal a vyrobíme z něj dvojitou kapsu, do které dáme masovou směs...

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Mexická pánev

Mexická pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, sůl, pepř, 50 g oleje, 300 g nadrobno nakrájené cibule, 5 rajčat, 3 pálivé paprikové lusky, 2 sušené feferonky nebo chilli papričky, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru z masoxu, 1 lžíce Solamylu, 300 g červených fazolí v konzervě

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmahneme, přidáme cibuli, necháme lehce zesklovatět a podlijeme vývarem. Dusíme cca 30minut, přidáme na proužky nakrájené paprikové lusky, na plátky nakrájený ...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Kouskův candát na víně

Kouskův candát na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

čerstvý candát cca 2,5 kg, 2 dcl bílého vína, sůl, kmín, pepř, 1 stroužek česneku, 50 g másla, troška citronové šťávy

Z čerstvé vykuchané ryby odstraníme šupiny (oškrábeme nožem) a omyjeme ji. Osolíme, pokmínujeme, lehce opepříme a zakápneme citrónem nebo limetkou. Do břišní dutiny vložíme svazek petrželové natě spolu se stroužkem česneku. Do pekáčku i na rybu po...

Hříbková kotleta po staročesku

Hříbková kotleta po staročesku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová kotleta, 15 ml olivového oleje, 2 hrsti hub, resp. hříbků, špetka koření, nejlépe staročeského (směs), 2 lžíce másla, 20 ml smetany, špetka soli, troška pepře

Nejprve si očistíme hříbky a nakrájíme je na plátky. Kotletu naklepeme a okořeníme směsí staročeského koření. Na olivovém oleji orestujeme ochucenou kotletu z obou stran a pak ji necháme dodusit. V závěru přidáme máslo, které šťávu zvýrazní a lehc...

Vařený krém na dort

Vařený krém na dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g cukru krupice, 750 g másla nebo Hery

V páře ušleháme vejce s cukrem do tuhé pěny. Necháme chvíli vychladnout a postupně zašleháme máslo nebo Heru. Krém stačí na promazání a ozdobení dortu. Používám ho i na řezy, rolády a cukroví. Dá se různě obměňovat, třeba kakaem, oříšky, kávou. Za...

Slavnostní  studená roláda

Slavnostní studená roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600g plátků šunky, 10 uvařených vajec natvrdo, 2 sterilované červené kapie, 8 menších sterilovaných okurek, 150 g Flory (light), 150 g taveného smetanového sýra, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce francouzské hořčice, sůl podle potřeby

Na krém použijeme Flóru a smotanový syr, který vymiešame do penista, pridáme majonézu, postrúhaných pět uvarených vajec, horčicu, posekanú pažítku a podľa potreby osolíme. Na alobal alebo potravinársku fóliu rozložíme plátky šunky do tvaru obdĺžní...

stránka: