Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 15

Skleněné jablečné řezy

Skleněné jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 120 g + 2 lžíce cukru krupice, 4 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového), 5 lžic teplé vody, 270 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 500 g tvarohu, 1 balení zakysané smetany, 5 lžic cukru moučka, 2-3 lžíce rumu, 700 g jablek, 1 sáček vanilkového cukru, 1 plná lžička skořice, 200 ml jablečného moštu, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku

V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova. Tvaroh smícháme se...

Sýrovo tvarohová roláda

Sýrovo tvarohová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hladké mouky, 80 g másla, 200 g strouhaného tvrdého sýru, 300 ml mléka, 4 vejce, 300 g tučného tvarohu, po jednom plátku červené, žluté a zelené kápie, 1 lžíce posekané pažitky, po trošce muškátového ořechu, bíleho koření a soli

Na rozohriatom masle orestujeme múku, zalejeme studeným mliekom a zvaríme. Miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Vsypeme 150g syra a stále miešame, kým sa neroztopí. Odstavíme, pridáme žĺtky, koreniny a soľ. Dáme vychladnúť. Do vlažného cesta zľahka...

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g vykoštěné jehněčí kýty, 250 ml vermutu, 3 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, 2 červené papriky, 6 oloupaných rajčat, po jednom svazku tymiánu a rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kmínu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, 2 zelené papriky

Mäso umyjeme, natrieme soľou, mletým korením a prelisovaným cesnakom, zvinieme, zviažeme niťou a prudko opečieme na horúcom oleji. Dáme na vymastený pekáč, posypeme rascou, bylinkami a obložíme pokrájanou cibuľou a paprikou. Necháme chvíľu postať...

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý jehněčí hřbet, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce včelího medu, 100 ml černého piva, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle potřeby, 2 rajčata, 1 lžíce zelené petrželové nati, PLACKY : 300 g sterilizované kukuřice, 3 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, špetka soli, 100 ml olivového oleje na smažení

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou. Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme...

Velikonoční banánový věnec

Velikonoční banánový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 150 g másla, 150 g cukru moučka, 4 vejce, 100 g čokolády na vaření, 200 g mléčné čokolády, 4 měkčí banány, 4-6 lžíc rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 50 g sekaných lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání , Na ozdobu: 1 lžice pistácií, 10 malých čokoladových vajíček

Z masla, praškového a vanilkového cukru vymiešame hladký krém. Postupne pridáme žĺtky a miešame ďalších 10 minut. Banány ošúpeme, roztlačíme vidličkou na kašu a ušľaháme s rumom. Múku preosejeme s kypriacim práškom, štipkou soli, pridáme lieskovce...

Tvarohové větrníčky

Tvarohové větrníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Odpalované těsto:150 g hrubé mouky, 100 g másla, 250 ml vody, 4 vejce, špetka soli, Náplň:500 g tvrdého tvarohu , 100 ml smetany, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce posekaného kopru, 1 lžíce posekané řeřichy, sůl podle potřeby, 2 vejce uvařene natvrdo, 2-3 malá rajčata

V 250 ml vriacej jemne osolenej vode rozpustíme maslo. Vsypeme múku a miešame na sporaku, kým sa cesto mprestane lepiť na varešku. Preložíme do misy a zašľaháme vajcia. Cesto musí byť leskle a hladké(vláčne). Na vymastený plech nastriekame cukrá...

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 4 lžíce Brandy, 4 lžíce hovězího bujónu, 4 lžičky nakládaného celého pepře, 1/8 l sladké smetany, troška pepře

Maso osušíme kuchyňským papírem. Na pánvi rozehřejeme olej, hovězí prudce opečeme po obou stranách. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme na nahřátý talíř a uchováváme horké. Připečeniny na pánvi rozředíme brandy a hovězím vývarem. Maso vrátíme zpět a n...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g pomletých škvarků, 250 g Brynzy, 200 ml zakysané smetany, 2 žloutky do těsta, 250 g Hery, 30 g droždí , trochu mléka na kvásek, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2 žloutky na potření

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 c...

Nutrie na zelenině a červeném víně

Nutrie na zelenině a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 -1200 g hřbetu a stehýnek z nutrie, 150 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, troška strouhaného muškátového ořechu, 6 kuliček tlučeného pepře, 3 kuličky tlučeného nového koření, 3 tlučené hřebíčky, troška strouhane citronové kůry, troška čerstvého rozmarýnu, sůl podle potřeby, 2 bobkového listy

Stehna a chrbát z nutrie dobre umyjeme, popreťahujeme slaninkou a dáme na masť s cibuľkou do rúry dusiť. Pridáme všetko korenie, pokrájanú koreňovu zeleninu, posolíme a podlejeme červeným vínom. Počas dusenia vyparenú šťavu dolievame horúcou vodou...

Candát a la diplomat

Candát a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 g candáta, 200 g žampiónů, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného uzeného sýru, 2 žloutky, sůl a pepř podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati, 150 ml bílého vína

Rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, vypitveme, mäso zbavíme chrbtice a kostí, umyjeme, dáme na maslom vymastený pekáč a zalejeme bielym vínom a vývarom z rybacích kosti(spolu asi 300ml). Na druhej polovici masla podusíme očistené, na plátky pokrá...

Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1200 g telecí hrudi, 2 lžíce hladké mouky, 80 g sádla, Náplň: 200 g šunky, 4 vejce, 150 g zeleného hrášku, 1 cibule, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlast...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Avokadový mix

Avokadový mix

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 100 g sýra feta, 2 lžíce vinného octa

Avokádo oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vybereme pecku a dužinu nakrájíme na menší kousky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, sýr nakrájíme na kostky. Všechno společně zlehka promícháme, pokapeme vinným octem a necháme odležet v chladu.

Žebrácká krkovička

Žebrácká krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovičky, 250 g strouhaného uzeného sýra, 1 sklenka (750 ml) sterilovaných okurek, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kokosové moučky, 4 stroužky česneku, 1 lžička pepře mletého, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, 1 lžíce Dijonské hořčice

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, na jednej strane okoreníme a obalíme v múke zmiešanej s kokosom. Na panvici zohrejeme olej, poúkladáme naň rezne nepomučenou stranou, opražíme ich a potom otočíme. Rezne poukladáme do pekáča tesne ...

Listové řezy s hroznovým vínem

Listové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g hroznového vína, 500 g tvarohu, 250 g bílého jogurtu, asi 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 sáček želatinového ztužovače, asi 3 lžíce vaječného likéru, 1 sáček čokoládové polevy

Těsto rozdělíme na půl. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme. Že...

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl brusinkového džusu, střik limetové šťávy, 4 cl Cointreau

Všechny suroviny protřepejte 30 sek. s drceným ledem, až se led mírně rozpustí a vznikne tříšť. Mrazivý drink nalijte do vychladlé sklenice na martini a ozdobte kůrou z limety nebo citronu.

Tatarská pikantní směs

Tatarská pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa , 500 g vepřového mletého masa, 1 kg červené papriky (kapie), 1 kg zralých rajčat, 150 g paprik feferónek, 5 většich cibuli, 5-8 stroužků česneku, 200 ml olivového oleje, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 balení Nakladače na nakládání okurek, 200 g strouhaného tvrdého sýra

Bravčové a hovädzie mäso nahrubo pomelieme spolu s paprikami, rajčinami, cibuľou a cesnakom. Pridáme olej, mletú papriku, korenie,preosiatý nakladač a posekané feferónky. Varíme na miernom ohni 120minút, potom pridáme postrúhaný syr. Horúcou zmeso...

Debrecínské palačinky

Debrecínské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Palačinky: 150 g hrubé mouky, 3 vejce, 300 ml mléka, špetka soli, Náplň: 500 g telecího masa, 2 lžíce sádla, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 mladá cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, Na obalovani: 2 vejce, 5 lžic strouhané housky, 100 ml olivového oleje na smažení

Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané teľacie mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme rajčinový pretlak a dodusíme. Potom mäso vyberieme, pomelieme a spojíme so šťavou ...

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Staročeský medovník

Staročeský medovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 90 g sádla, 3 vejce, 2 lžičky sody bikarbóny, 6 lžíc medu, 6 lžíc mléka, Krém: 750 ml mléka, 7 lžíc polohrubé mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 žloutky, 120 g cukru moučka, 250 g másla

Nejprve si připravíme těsto. Na vále, nebo čisté pracovní ploše si vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru, sádla, vajec, sody, medu a mléka. Troubu rozehřejeme na 180°C. Vypracované, hladké těsto rozdělíme na 6 dílu. Z každého dílu vyválíme plát ...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích řízků, 200 g anglické slaniny, 3 cibule, 300 g strouhaného tvrdého sýra Eidam (Edam), špetka česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, 20 ml olivového oleje

Kuřecí řízky opláchneme a pak je jemně naklepeme, osolíme a opepříme česnekovým kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Pekáček vymažeme olivovým olejem a ...

Telecí játra s jablky a sýrem

Telecí játra s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecích jater, 2 větší jablka, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky tvrdého sýru, sůl podle potřeby

Olúpané jablka zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska. V polovičnej dávke masla jablka na panvici zľahka popražíme a posypeme ich červenou paprikou. Potom ich uložíme do zapekacej misky. Plátky pečeňe posypeme múkou a v druhej polovičke...

Havajské sýrové chlebíčky

Havajské sýrové chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky veky, 4 lžičky másla, 1 lžička bylinkové hořčice, 4 plátky čerstvého ananasu, 1/2 lžičky mleté červené papriky, 2 plátky vařené šunky, 4 tenké plátky uzeného sýru, 2 žloutky, troška kečupu na ozdobu

Plátky sendviče opražíme na masle z oboch strán. Po vychladnutí potrieme zľahka horčicou. Obložíme kolieskami ananásu, posypeme červenou paprikou, prikryjeme polovicou plátku šunky a plátkom syra. Poukladáme do zapekacej misky, zalejeme rozšľahaný...

stránka: