Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 11

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vyšší vepřové kotlety, 100 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 2 žloutky, 2 lžíce strouhanky, asi 4 lžíce mléka, 4 jarní cibulky, 120 g hlívy , 1 kostka hovězího bujónu, olej

Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimích...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Mandlový dort s kakaovým bešamelovým krémem

Mandlový dort s kakaovým bešamelovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 10 lžic cukru moučky + 200 g do krému, 100 ml studené vody, 200 g mletých mandlí, 400 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka pikantního džemu, 60 g hladké mouky, 375 g másla, 2 lžíce kakaa, pár kapek rumové esence (rumové aroma), 500 ml mléka, 1 sklenka ovocné šťávy, 150 g čokolády na vaření

4 žloutky vyšleháme s 5 lžícemi moučkového cukru a 50 ml studené vody do pěny. Pomalu přimícháme sníh ze 4 bílků, 200 g prosáté mouky s 1/2 balíčkem kypřícího prášku a 100 g mandlí. Těsto vylijeme do vymazané a vymoučené 26 cm dortové formy. Pečem...

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oregana, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce petrželky, sůl, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, 1 cibule, 2 lžíce kečupu, 3 tenké plátky másla, 30 g anglické slaniny

Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami. Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce ...

Barevný salát z grilované zeleniny

Barevný salát z grilované zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg menších brambor, 3 barevné papriky, 1 lilek, další zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice), sůl, drcený pepř, grilovací koření, olej, petrželka a další bylinky na ozdobu, 1 sklenička Bio dressingu SPAK Jogurt Zahradní bylinky

Brambory a ostatní zeleninu nakrájíme na větší kousky, smícháme s 3 lžícemi oleje, solí, kořením a pepřem a rozprostřeme do větší zapékací mísy a dáme na asi 10-15 minut pod gril, občas zeleninovou směs promícháme. Hotový salát posypeme petrželk...

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu, 50 g biobrusinek (může být i 75g, což je jeden sáček), 100-150 g nakrájeného kozího sýra, 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho opražených v troubě nebo na pánvi, Zálivka: 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu kůry), 5 lžíc olivového oleje (může být i citronový, avokádový, nebo ořechový), špetka čerstvě mletého pepře, cca 50 g mladého špenátu nebo rukoly ochucené, 1 lžící oleje, 1/2 lžíce umeocta nebo citrónové šťávy s troškou soli

Uvaříme celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a necháme ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději necháme přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.) Připravíme si zálivku, omyjeme špenát či rukolu a vysu...

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Hovězí rolky s rukolou a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězí roštěnky, 6 plátků anglické slaniny, 2 hrsti rukoly, pepř, sůl, 2 lžíce sádla na smažení

Roštěnku rozklepeme do půlcentimetrového obdélníku, který nasolíme a napepříme. Na něj klademe plátky slaniny, pak rukolu. Zamotáme a propíchneme párátky nebo jehlicemi ve vzdálenosti 1,5 cm. Mezi párátky pak maso rozkrájíme a smažíme na sádle. Po...

Oštěpkové trojhránky

Oštěpkové trojhránky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného oštěpku, 200 g hladké mouky, 100 g másla, 250 g ve slupce uvařených brambor, 1 vejce + 1 vejce na potřetí, špetka soli, 1 lžička mleté papriky , 1/4 lžičky pepře, trochu sezamu, máku a sýra na posypání

Oloupané brambory nastrouháme na jemném strouhadle, přidáme měkké máslo, vejce, nastrouhaný oštěpek, sůl, pepř a papriku. Nakonec přidáme mouku a dobře promícháme. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na 0,5 cm a radélkem nakrájíme trojhránky nebo ji...

Pečínka na medu

Pečínka na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce grilovacího koření, 200 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru, 8 brambor, 4 lžíce včelího medu

Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut. Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme...

Kokosovo - čokoládové kostky

Kokosovo - čokoládové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

9 bílků, 250 g cukru moučky + 250 g do krému, 200 g kokosové moučky + trochu na posypání, 80 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 9 žloutků, 100 g čokolády na vaření , 1 balení vanilkového cukru, 250 g másla, 2 lžíce kakaa

Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Lehounce, ale důkladně promícháme a vylijeme na plech s pečícím papírem. Těsto zarovnáme a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C...

Kuřátko s česnekem a mateřídouškou

Kuřátko s česnekem a mateřídouškou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pěkné kuře, sůl, hrst mateřídoušky, 1 palička česneku, 50 g plátků anglické slaniny, lžíce oleje na vymazání pekáčku, 20 ml koňaku, 200 ml smetany

Omyté kuře naporcujeme asi na 10 menších dílů a osolíme. Pekáček vymažeme olejem, plátky slaniny nakrájíme na proužky a nasypeme na dno pekáče. Na slaninu rozložíme porce kuřete a vše zasypeme nadrobno nasekanou mateřídouškou. Do mezer mezi kuře...

Minutková směs

Minutková směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů, 100 g šunky, 3 lžíce hrášku, sůl, špetka pepře, troška petrželové nati, 1 paprika (kapie)

Cibuli nakrájíme na kolečka, zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na nudličky a za stálého míchání podusíme 5 minut. Ke směsi přidáme nakrájené žampióny a na nudličky nakrájenou šunku, dusíme 2 minuty.Nakonec vmícháme sterilovaný hrášek, sůl, ...

Krvavý diamant

Krvavý diamant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl jahodového džusu, 2 cl vodky, sklenka ledu, jahůdka na ozdobu

Do sklenky plné ledu nalijeme vodku a džus. Promícháme, sklenku ozdobíme jahůdkou a podáváme.

Bouchaná

Bouchaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka Spritu, 1-2 kostky ledu, plátek citrónu

Do sklenice nalijeme vodku a sprite. Přikryjeme táckem a zaklepeme (bouchneme) sklenkou, proto bouchaná. Alkohol se uvolni lehce do bublinek. Přidáme kostku ledu a ozdobíme plátkem citrónu.

Limetino

Limetino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl limetové šťávy, 2 cl vodky, sklenka ledu, lžička třtinového cukru

Do sklenice s ledem nalijeme vodku, limetkovou šťávu a nasypeme cukr. Důkladně promícháme. Můžeme ozdobit hoblinkou z limetkové kůry.

Ananasové víno

Ananasové víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl bílého vína, 2 dcl ananasového džusu, 1 cl citronové šťávy

Do sklenice z ledem nalijeme víno a zalijeme džusem a přilijeme citronvou šťavu. Zdobíme kouskem ananasu a plátkem citrónu. Podáváme hodně vychlazené.

Kyselý rus

Kyselý rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl limetové šťávy, 1 cl Curacaa blue, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a limetovou šťávu. Pak opatrně vlejeme přes lžičku curacao ať má koktejl správný pruhovaný efekt.

Blesk

Blesk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka ledu, sklenka Sprite, 3 plátky pomeranče

Do sklenky s ledem dáme plátky pomeranče. Nalijeme na ně becherovku a dolijeme sprite.

Houby s hovězím masem

Houby s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 500 g brokolice, 400 g hovězího rostbífu, 200 g žampionů, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 250 ml zeleninového vývaru, 80 g ementalu

Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby také očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyje...

Křišťálový třešňový koláč

Křišťálový třešňový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, špetka soli, 175 g másla + 1 lžíce do třešní, 4 lžíce hodně studené vody, 600 g vypeckovaných třešní, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 1-2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, pár kapek mandlové esence, troška mléka, troška cukru krystal na posypání koláče

Do mouky přimícháme špetku soli, přilijeme vodu a přidáme máslo. Rychle zpracujeme na hladké těsto a dáme aspoň na 30 minut odležet do chladu. Do kastrůlku dáme 2 lžíce vody, přisypeme 3 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru a přivedeme k varu....

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Paprikové lodičky s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 papriky (nejlépe každá jiné barvy), 80 g másla, 125 g měkkého tvarohu, 125 g Lučiny, sůl, špetka pepře, špetka mletého kmínu, špetka mleté sladké papriky, špetka provensálského koření, 1 menší červená cibule, 12 - 15 zelených oliv, troška pažitky, troška čerstvého kopru

Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a Lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme všechno koření a podle chuti sůl. Provensálské koření předem v dlani rozemneme. ...

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Ovocný koláč z hotového křehkého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křehké těsto, 2 hrsti borůvek, 1 hrst malin, 3 hrsti jahod, 4 lžíce cukru krupice na přípravu želatiny, 2 sáčky želatiny, 1 balení pudinkového prášku dle chuti

Do vymazané mísy na dort položíme těsto a dobře jej zapracujeme. Dno vysypeme fazolkami, aby se nám nezvedlo a konce, které převyšují formu, seřízneme. Pečeme na 180°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout. Vyjmeme fazolky. Připravíme puding, který...

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

stránka: