Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 9

Jahody pro dospělé

Jahody pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jahod, 1 balení jemného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ml vodky, 1 vanilka, 1 limeta, troška cukru moučka, 1 lžička mléka

Nejprve si připravíme směs vodky, šťávy z limetky a cukru. Touto směsí zalijeme omyté a nakrájené jahůdky a uložíme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou dochutíme vanilkou. Ke šlehačce vmícháme tvaroh (je-li tvaroh příli...

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 100 ml mléka, 1 vařená brambora, svazek petrželky, 1 lžíce kaparů, 250 g hovězího mletého masa, 250 g telecího mletého masa, 100 g pikantního salámu, 80 g sýra Gran Moravia (nastrouhaného na jemno), 2 vejce, 2 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150 g jemně nařezané anglické slaniny

Troubu rozehřejeme na 180°C. Housku nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit v mléce. Do mísy prolisujeme uvařenou bramboru a přidáme petrželku a kapary (na jemno nasekané). Salám umeleme a spolu s masem, sýrem, houskou, vejci a moukou promícháme ...

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400-500 g malin, 150 ml zakysané smetany, 220 g hladké mouky, 170 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 170 g cukru krupice, 200 g tvarohu, 100 g cukru moučka

V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme. ...

Domácí (nejen bazalkové) pesto

Domácí (nejen bazalkové) pesto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, špetka soli, 1 lžíce pinií, 1 lžíce parmazánu, hrst čerstvě nasekané bazalky, 1 dcl olivového oleje, 5 kapek citronové šťávy

V třecí misce utřeme česnek se solí a poté přidáme pinie, parmazán, bazalku a zalijeme olivovým olejem. Nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy.

Olivové muffiny plněné balkánským sýrem

Olivové muffiny plněné balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 70 g zelených oliv, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, sůl, pepř, 1 vejce, 80 ml olivového oleje, 300 g bílého jogurtu, 200 g balkánského sýra

V míse smícháme všechny suché přísady - mouku s kypřícím práškem, olivy nakrájené na kousky, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. V druhé misce prošleháme vejce s olejem a jogurtem, pak tekutou směs vmícháme do mouky, až nám vznikne hladké těsto. Form...

Pestré krůtí špízy

Pestré krůtí špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g šunky - plátky, 100 g listového špenátu, 4 žampiony, 3 papriky - různé barvy, 1 lžíce provensálského koření, sůl dle chuti, 150 ml drůbežího vývaru, 1/2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje

Krůtí prsa omyjeme, očistíme od případného tuku a jemně naklepeme. Špenát omyjeme a spaříme horkou vodou, ve které jej necháme přibližně minutu. Špenát z vody vyjmeme a rozprostřeme na krůtí prsa. Na špenát poklademe plátky šunky a prsa pevně srol...

Netradiční švestkový koláč

Netradiční švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2/3 sklenky cukru krupice, 80 g hodně změklého másla, 2 balení (260 g) Bebe sušenek, 1 sklenka (250 ml) červeného vína, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, lžička skořice, 500 g švestek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 - 2 lžíce medu

V míse ušleháme žloutky s cukrem a měkkým máslem do pěny. Bebe sušenky rozmixujeme nebo umeleme a zalijeme vínem. Promícháme a necháme nasáknout. Vlhkou směs sušenek přišleháme spolu s kypřícím práškem do vaječné hmoty. Nakonec do těsta lehce vmí...

Telecí maso v mrkvi

Telecí maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg telecího masa z plecka, 1 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 20 dkg mrkve, špetka soli, 1/2 cibule, 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 sklenka vody

Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostičky a osmahneme. Když se šťáva z masa vydusí, tak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a maso za stálého míchání osmahneme. Nyní zalijeme jednou naběračkou horké vody, osolíme a přiklopíme (o...

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 4 čerstvé broskve, 1 hlávka česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje

Vepřovou plec nakrájíme na kostky, které orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na menší kousky nakrájenou broskev a celé stroužky česneku. Podlijeme vodou a dusíme, pokud maso není měkké. Poté zahustíme moukou ...

Makové řezy s krémem a broskvemi

Makové řezy s krémem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g polohrubé mouky, 120 g másla nebo Hery, 200 g mletého máku, 3 lžíce studené vody, 160 g cukru krystal, 1 balení kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 250 g másla na krém, 200 g cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 1 višňová marmeláda, 1 konzerva broskvového kompotu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklé máslo (Hera nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu z...

Vepřové v sýrové krustě

Vepřové v sýrové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libovějšího vepřového masa, sůl, pepř, drcený kmín, troška Vegety, 100 g plátků slaniny, 100 g šunky, 4 větší brambory uvařené ve slupce, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1/4 másla nakrájená na plátky, trocha strouhanky

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj maso. Na maso poklademe anglickou slaninu, šunku, oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka a dáme navrch. Vše posypeme kořením, zasypeme sýrem, ...

Zapékané medailonky se žampióny a sýrem

Zapékané medailonky se žampióny a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové plátky, 200 g žampionů, 1 červená paprika (kapie), 1 cibule, 1 vejce, 150 g strouhané Nivy, olej nebo sádlo na smažení

Maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky (nebo použijeme sterilované plátkové), papriku vyjádříme a nakrájíme na malé proužky. Na pánvi...

Maso s voňavými sýry

Maso s voňavými sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty nebo plece, sůl, pepř, 1 balení romadůru, 1 balení tvarůžků, 150 g Nivy, grilovací koření na kuře, hladká mouka, 1 balení smetany

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli ležet. Mezitím si rozdělíme balení romadůru i syrečků na 4 porce a do misky připravíme hladkou mouku na obalení. Na naklepané plátky dáme připravené porce sýrů, ty posypeme grilo...

Plněná kýta z Vysočiny

Plněná kýta z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové kýty, 400 g vepřové plece, sůl, pepř, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mletého kmínu, 1 balení zakysané smetany, olej nebo sádlo, vývar z bujónu

Plátky omyjeme, osušíme, pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Plecko umeleme, osolíme, opepříme, dáme papriku, mletý kmín a přilijeme zakysanou smetanu - řádně promícháme. Na naklepané plátky dáme z jedné i druhé strany lžíci sem...

Staročeská pečeně se zázvorem

Staročeská pečeně se zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce rostlinného oleje, sůl dle chuti, 1 lžíce sádla, 500 ml světlého piva, 2 červené cibule

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme. Po 24 hodinách maso vyjmem...

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jarní cibulky, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 3 barevné papriky , 2 lžíce bylinkového octa, 80 ml bílého vína, hrst černých oliv, 6 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 1/2 svazečku čerstvého oregana, 1 malá cuketka, 1 balení polníčku, 200 g malých mozzarellových kuliček, 100 g plátků anglické slaniny

Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme. Oregano nasekáme ...

Grilovaný ananas s ovčím sýrem

Grilovaný ananas s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 10 lžic ovčího sýra (brynzy), 10 menších rajčat

Ananas oloupeme a nakrájíme na asi deset 1/2 - 1 centimetrových plátků. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Na grilu nebo vroubkované pánvi zprudka opečeme ananas a rajčata. Měl by být na povrchu zbarvený od pečení, ale v podstatě syrový. Plátky opečené...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Frankfurtská vepřová kýta

Frankfurtská vepřová kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové kýty, 4 nožky frankfurtských párků, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase. Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

Medvídci pro dospělé

Medvídci pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst gumových medvídků, 2 dcl vodky, 1 dcl horké vody

Hrst medvídků dáme do skleničky a zalijeme horkou vodou, kterou po půl minutě slijeme. Do rozteklých medvídků nalijeme vodku, zamícháme a dáme přes noc do ledničky ztuhnout. Můžeme podávat přímo ve skleničce nebo pro slavnostní příležitost želé...

Švestkový koláč od babičky

Švestkový koláč od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček mléka, 1 kostka droždí , 7 lžiček cukru , 2 vejce, 500 g polohrubé mouky, 2 špetky soli, citronová kůra, 100 g sádla, Drobenka: 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krystal, 50 g sádla, 1/2 lžičky skořice, 2 vanilkové cukry, 50 g hrubé mouky

V zadělávací míse si připravíme kvásek z mléka, droždí a cukru. Potom přidáme vejce, polohrubou mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vychladlé sádlo. Řádně propracujeme a necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Než nám těsto vyky...

Roštěná v ostré směsi

Roštěná v ostré směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, hrst sušených hub, talířek čerstvých hub, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 1-2 chilli papričky, 2-3 lžíce ostrého kečupu, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 velká cibule

Sušené houby předem namočíme. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce opečeme, aby se zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Opečené maso zastříkneme kečupem, promícháme a podlijeme. Přimícháme...

Jednoduché kuřecí závitky

Jednoduché kuřecí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, 4 plátky sendvičové šunky, 4 plátky sýra, dle chuti sojová omáčka, špetka koření na kuře, lžíce rostlinného oleje

Kuřecí řízky jemně naklepeme, okořeníme, pokapeme sojovou omáčkou a olejem a necháme aspoň 2 hodiny uležet. Pak na každý plátek dáme šunku a sýr, pevně stočíme do závitků a smažíme na oleji. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovým sal...

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,9 kg kuřecích prsou, 0,5 kg hřibů, 250 ml smetany, 200 ml zakysané smetany, 100 g másla, 200 ml drůbežího vývaru, asi 2 lžíce Solamylu, 50 ml oleje, 1 kg malých brambor, 100 g papriky (kapie), 100 g pórku, 100 ml Sherry, 3 dkg soli, 1 lžíce kmínu drceného, 3 špetky pepře, hrst ploché petrželové natě

Brambory dobře omyjeme a zlehka povaříme dopoloměka. Rozkrájíme na čtvrtky a vložíme na vymaštěný plech, osolíme, okmínujeme přidáme na drobné kousky nakrájenou kapii a pórek. Asi 10 minut grilujeme na 250°C. Na závěr posypeme nahrubo rozsekanou p...

stránka: