Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 5

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Osvěžující tvarohový dortík s malinami

Osvěžující tvarohový dortík s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 g másla, 3/4 hrnečku cukru krupice, 3 vejce, 1/2 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 3 lžíce rumu, 150 g nastrouhané hořké čokolády, Náplň: 500 g tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 4-5 lžic cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 balení kakaových Bebe sušenek, 2-3 hrsti malin, 1 sáček červeného dortového želé

Máslo chvíli šleháme s krupicovým cukrem, postupně zašleháme vejce. Do vyšlehané směsi přidáme rum a směs mouky, kypřícího prášku a pudinkového prášku. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem a vys...

Bažant se šunkou

Bažant se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 200 g slaniny, 100 g šunky, špetka soli, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 150 g másla

Slaninu a šunku nakrájíme na klínky a dáme stranou. Bažanta dobře omyjeme, oškubeme a vykucháme. Pak bažanta hustě protáhneme klínky šunky a slaniny. Osolíme a dovnitř vložíme plátky šunky naplněné nastrouhaným křenem. Poté dáme bažanta do pekáče...

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky uzeného masa, sůl a pepř podle chuti, 2 cibule, 250 g žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 lžíce hořčice, 300 ml suchého bílého vína, olej

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme p...

Pstruh po sušicku

Pstruh po sušicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 3 lžíce oleje, 60 g anglické slaniny, 1/2 bílé a 1/2 červené cibule, 200 g žampionů, 3 lžíce kečupu, 100 ml bílého vína, sůl podle chuti

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a dáme opékat na rozehřátý olej. Během pečení postupně přidáváme nudličky anglické slaniny, na proužky nakrájenou cibuli a žampiony nakrájené na šestinky. Vše osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vínem a krátce p...

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g krevet, 250 ml bešamelové omáčky, 100 g řapíkatého celeru, 2 lžíce másla, 75 ml oleje, sůl a pepř dle chuti, 4 cl dezertního červeného vína (tesavela), 250 ml drůbeží šťávy, 1 hrst bazalky nasekané najemno

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku s máslem zprudka opečeme, přidáme celer nakrájený na drobno, společně s krevetami a zalijeme připraveným bešamelem, drůbeží šťávou a vínem. ...

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Čokoládové kostky s mandlemi

Čokoládové kostky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 180 g cukru krupice, 3 lžíce kakaa, 10 lžic slunečnicového oleje, 10 lžic vlažné vody, 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 bílků, sklenka meruňkového džemu, 250 g másla, 250 g hořké čokolády, 2 lžíce cukru moučka, 100 g mandlových lupínků, 1 sáček čokoládové polevy

Žloutky šleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáme kakao, vodu a olej. Dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení n...

Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone

Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, 40 g cukru krupice, 2 bílky, 70 g hladké mouky, 250 g Mascarpone, 90 g zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody, čokoládová poleva

Žloutky našleháme s krupicovým cukrem do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec opatrně po částech přimícháme mouku. Těsto vložíme do stříkacího sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme podlouhlé piško...

Kakaová roláda se šlehačkou

Kakaová roláda se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 80 g cukru moučka, 2-3 lžíce kakaa, 500 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky vanilkového cukru

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh do tuha, za stálého šlehání postupně přidáme žloutky, cukr, kakao a vyšleháme. Nalejeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby péct tak na 200 stupňů, asi na 8 - 10 minutek. ...

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Comtesa de noir podle Mirky Slavíkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 15 g skořice, 20 g kakaa, 150 g mandlových lupínků, 150 g nastrouhané hořké čokolády, 150 g másla, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 100 ml červeného vína, 100 g zakysané smetany, 5 bílků, 100 g cukru krupice

V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny - prosátou mouku, kypřící prášek, skořici, kakao, mandlové lupínky a čokoládu. Ve druhé míse šleháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, pak postupně přidáváme červené víno a zakysan...

Středomořské rybí filé

Středomořské rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g filé z tresky, 15 ml rostlinného oleje, 100 g rajčat, 50 g zelené papriky, 50 ml bílého jogurtu, 5 ml rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy

Filé pokapeme citronovou šťávou a potřeme prolisovaným česnekem, který jsme smíchali se solí. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem a na rybu poklademe nakrájenou zeleninu. Když je ryba upečená, přibližně po 10-ti minutách, zalijeme směsí...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty (nebo plec), 4 špetky soli, 1 lžička bílého pepře, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 2 dcl bílého vína, 1 cibule, 1,5 dcl masového vývaru, 2 dcl smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 hrst petrželové natě, 200 g telecích ledvinek

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Chřestový krém

Chřestový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek kuřecího prsa, 250 g čerstvého chřestu, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 g bílého pepře, 1 g muškátového ořechu, špetka soli, 125 ml smetany, 1 žloutek, 1 lžíce pažitky, 4 plátky veky

Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka a rozmixujeme. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a...

Ovocné koláčky s likérovým pudinkem

Ovocné koláčky s likérovým pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 100 g Solamylu, 80 g cukru moučka, 1 žloutek, 140 g Hery, 400 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml vaječného likéru, ovoce podle chuti - mandarinka, kiwi, jahody,..., snítky máty na ozdobu

Na vál prosijeme mouku, přidáme Solamyl, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše zpracujeme na hladké těsto. Hotové těsto vyválíme, vykrojíme 8 koleček a kolečka vložíme do formiček na tartaletky. Naplněné formičky naskládáme na plech a pečeme ve st...

Omeleta s parmskou šunkou

Omeleta s parmskou šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 400 g cukety, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 svazek bazalky, 125 g Mozzarelly, 4 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, 8 plátků Parmské šunky

Cibuli s česnekem a cuketou nakrájíme na malé kostičky. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Mozzarellu nakrájíme taky na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme česnek s cuketou a cibulí a asi 4 minuty dusíme, poté vyjmeme. Vejce roz...

Tuňák s avokádovou omáčkou

Tuňák s avokádovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 x 175 g steak tuňáka, 2 lžíce nakládaných kaparů, kůra z jednoho citronu, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, Omáčka: 2 zralé avokáda, 2 lžíce smetanového bílého jogurtu, 2 jarní cibulky, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, sůl a pepř dle chuti

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme j...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Jednohubky s lososem

Jednohubky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g marinovaného lososa, 1 lžička másla, 2 rohlíky, 12 cherry rajčátek, čerstvá bazalka na ozdobu

Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme nasucho v troubě. Po vytáhnutí je ještě horké potřeme máslem. Necháme vychladnout a poté na plátky rohlíků dáváme kousky lososa, které jsme pečlivě stočili a ozdobíme polovinou cherry rajčátka a bazalkou.

Kapr s mandlovou krustou

Kapr s mandlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaný a očištěný kapr (1500g), 80 g mandlových lupínků, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce parmazánu, 1 lžička Vegety, 3 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, sůl dle chuti

Kapra omyjeme a osušíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší hranolky. Kapra důkladně osolíme a ochutíme vegetou. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáčku s olejem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 min...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Roštěná a la mode

Roštěná a la mode

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí roštěnky, 500 g kořenové zeleniny, 150 g slaniny, 250 g másla, 3-4 lžíce olivového oleje, tymián dle chuti, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 citrón, 200 ml koňaku nebo slivovice, 1 lžíce octa balsamico, 1 sklenice šípkové zavařeniny, 1 l červeného vína, 500 ml hovězího vývaru, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citron, trochu ...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

stránka: