Roštěná à la mode
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
5032
kalorií
49.0g
cukrů
405.0g
tuků
344.0g
bílkovin
Příprava
Na másle s olivovým olejem prudce ze všech stran opečeme maso vcelku a vyjmeme jej na připravený talíř. Ve výpeku osmahneme koření a poté vhodíme nakrájenou kořenovou zeleninu se slaninou a přidáme i ostatní ingredience - nakrájený citrón, trochu balsamicového octa, šípkovou marmeládu.
Vložíme maso zpět mezi zeleninu, zalijeme vínem, přidáme trochu koňaku nebo slivovice, přiklopíme a dusíme doměkka. Občas dle potřeby podlijeme trochou vývaru. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme a na talíři servírujeme přelité omáčkou. Jako příloha se nejlépe hodí gratinované brambory, ale klidně jen zeleninový salát.
Sonia00519. 03. 2012
Ingredience
- 1 kg hovězí roštěnky
- 1 l červeného vína
- 1 citrón
- 500 g kořenové zeleniny
- 150 g slaniny
- 250 g másla
- 200 ml koňaku nebo slivovice
- 1 lžíce octa balsamico
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 3-4 lžíce olivového oleje
- tymián dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 sklenice šípkové zavařeniny
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.