Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 8

Zapečená kuřecí rolka

Zapečená kuřecí rolka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sendvičové šunky, 4 plátky goudy, 2 lžíce cukety, 1 lžíce kremžské hořčice, 125 ml smetany ke šlehání, sůl , pepř, 1 lžíce hladké mouky

Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, aby vznikl větší plát, který naklepeme pouze po jedné straně. Pláty osolíme, opepříme, pokapeme sojovou a worcesterovou omáčkou a pokladem náplní - po 1 plátku slaniny, sýra, šunky a proužky sterilované kapie...

Srnčí játra

Srnčí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g slaniny, 2-3 stroužky česneku, 1 větší cibule, 60 g vepřoveho sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, 50 ml červeného vína, sůl a pepř podle chuti, 200 ml mléka, 600 g srnčích jater

Pečeň opláchneme, odblaníme a ponoríme na 60 minut do mlieka. Potom ju vyberieme, opláchneme, pokrájame na plátky, prešpikujeme slaninou a potrieme cesnakom. Dáme ju dusiť na do ružova opraženú cibuľku. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu zahustíme trošk...

Sváteční polévka z bažanta

Sváteční polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 1 cibule, 1 menší kořen bulvového celeru, 1 kořenová petržel, 1 středně velká kapusta, 6 kuličkek pepře, sůl podle chuti, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička čerstvě posekané petrželové natě, 70 g slaniny

Očisteného a vypitvaného bažanta zvnútra dôkladne umyjeme a zvrchu posolíme. Opláchnutý kel rozkrájame asi na 8 dielikov a sparíme vodou. Do kastróla dáme tenké plátky slaniny, prisypeme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, pridáme č...

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl Bourbonu, 2 dcl sojové omáčky, 10 dkg třtinového cukru, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1 lžička cibule - sušené kořenící směsi, 6 vepřových kotlet (po 200 g), sůl a pepř dle chuti

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme. Všechny ostatní ingredience smícháme v misce. Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduch...

Vepřové steaky s  plackou

Vepřové steaky s plackou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového karé (po cca 200 g), 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 svazek ředkviček, 2 červené papriky, svazek zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby, 2-3 lžíce vinného octa, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, trošku vody na těsto

Z preosiatej múky, vajec a trochu vody zamiesime tuhšie rezancové cesto. Vyvaľkáme na tenké placky a nasucho opečieme z oboch strán. Udržujeme teplé. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na 4 hrubšie plátky. Zľahka naklepeme a natrieme olejom. Na 1...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího horního stehna bez kosti, sůl a pepř, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžíce másla, 0,5 kg růžičkové kapusty, 100 g másla, 1/2 menší cibule, 2 dcl smetany, 2 g pepře bílého a soli dle chuti

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévá...

Tuňák na zelenině

Tuňák na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tuňáka ( po cca 150-180gr), 50 ml olivového oleje, 125 ml červeného vína, 500 g rajčat, 1 zelená paprika , 1/2 hlávky čínského zelí, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř podle chuti

Plátky tuniaka umyjeme, osušíme, poukladáme na misu, osolíme, okoreníme, obložíme plátkami cesnaku, posypeme rozmarinom. Zalejeme vínom ušľahaným so 4 PL oleja. Odložíme na noc do chladna. Zeleninu a cibuľu očistíme, umyjeme a pokrájame. Rajčiaky...

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna (cca 2 kg), 4 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 4 kyselá jablka, 50 g sušených švestek, 3 lžičky kmínu, 1 hrneček drůbežího vývaru na podlévání, 2 lžíce medu, 150 ml červeného vína

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou dr...

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřová krkovice, 200 ml černého piva, 1 hrst cibule - sušené kořenící směsi, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, kyselé zelí, olivový olej

Krkovičku omyjeme, osušíme a posolíme. Přidáme pepř a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat cca 90 minut. Na pánvi pak rozehřejeme trošku olivového oleje a zprudka krkovičku osmahneme po obou stranách, přidáme na plátky nařezaný česnek. Pečeme....

Moučník s kokosem a mandarinkami

Moučník s kokosem a mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 1 vejce, 100 ml cukru krystal, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 125 g tvarohu ve fólii, 1 kypřící prášek do pečiva, 450 ml polohrubé mouky, Kokosová náplň - 250 ml kokosové moučky, 3 žloutky, 100 ml cukr moučka, 400 g zakysané smetany, Kokosový sníh - 250 ml kokosové moučky, 3 bílky, 200 ml cukru krystal, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 konzervy mandarinkového kompotu

Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mandarinkové kompoty otevřeme a obsah dáme okapat na síto. Zapneme si troubu. Kokosová náplň - žloutky s cukrem krátce našleháme, vmícháme zakysanou smetanu a poté kokos. Kokosový sníh - nejprve si ...

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla + kousek na vymazání formy, 300 g cukru krupice, 5 vajec, 2 lžíce rumu, 400 g polohrubé mouky + trochu na vysypání formy, 1 prášek do pečiva, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 ml mléka, cukr moučka na posypání

Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý ...

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, 20-30 g kuskusu, 1 malá hrst čerstvého špenátu, 1 lžička citronové šťávy, 2 snítky tymiánu, 2 lžíce másla, sůl, citronový pepř

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pstruha nasolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Kuskus připravíme od oka tak, že uvařenou vodou zalijeme kuskus (pamatujte na to, že vody musí být dvojnásobek, takže pokud máte malou sklenici kuskusu, zalijte ji dvěma...

Vánoční kmen

Vánoční kmen

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru moučka, 10 vajec, 200 g mletých vlašských ořechů , 2 banány, 4-6 lžic meruňkového džemu, KRÉM: 2 žloutky, 5 lžic cukru moučka, 150 g nastrouhané čokolády na vaření, 4 lžíce rumu, 250 g másla, 2-3 lžíce silné černé kávy

Práškový cukor vymiešame s 10 žĺtkami, pridáme pomleté orechy a zľahka primiešame tuhý sneh z 10 bielkov. Cesto vylejeme na plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Ešte teple stočíme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť. Potom rozbalime, natrieme ...

Medailonky Martini

Medailonky Martini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 cibule, 50 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, 50 ml Martini, 50 ml vepřového bujónu, špetka mletého pepře a soli, troška rozmarýnu

Bravčovú panenku nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a opekame na panvici pri miernom ohni asi 3 minúty. Odložíme na teple miesto. Nakrájanú cibuľu opečieme na masle do sklovita, pridáme Martini, tro...

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jeleního steaku ( Po cca 150gr), 600 g růžičkové kapusty , 50 g másla, 200 ml červeného vína, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžička Solamylu, špetka skořice a mletého kardamonu, 4 plátky anglické slaniny, sůl a pepř podle chuti, 3 čerstvé fíky

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omá...

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

Biftek Samson

Biftek Samson

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 200 g šunky od kosti, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli, troška pepře, 4 lžíce tatarské omáčky, 1 dcl červeného vína, troška kečupu

Očištěnou svíčkovou nakrájíme na plátky, které zprudka na oleji osmažíme (z každé strany cca 5 minut, záleží, jak kdo má rád bifteky). Osmažené plátky dáme na talíř, na každý plátek dáme silný plátek šunky a přelijeme směsí z vína, tatarské omáčky...

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kachny, 150 g ostravské klobásy, špetka soli, 1/2 lžíce kmínu, 1 cibule, 120 g slaniny, 2 hrnečky vody, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Omytou kachnu osolíme a pokmínujeme. Dáme na pekáč a přidáme vodu a tuk. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 30 minut, pak ztlumíme na 180°C a pečeme 40 minut. Asi tak 20 minut před dopečením přidáme do pekáče cibuli na kostičky, klobásu n...

Houbová paštika - terina

Houbová paštika - terina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých žampionů, 150 g čerstvých hřibů, 150 g uvařených kuřecích prsou, 1 větší cibule, 70 g uvařené rýže, 80 g uzené slaniny, 2 vejce, troška pepře a soli, špetka sušeného tymiánu, lístky čerstvého tymiánu a polníčku na ozdobu , 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje

Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160g šampiňónov, hríby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninkou.Po vychladn...

Oštěpkové tyčinky

Oštěpkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 300 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g uvařených brambor, sůl a pepř podle chuti, troška kmínu na posypaní

Do preosiatej múky primiešame postrúhaný oštiepok, prelisované zemiaky, vajcia, pokrájané maslo, korenie a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 až 2 hodiny odpočívať v chlade. Potom cesto rozvaľkáme, poskladáme na štvormo a dáme opäť na chvíľ...

Oštěpkové lívance

Oštěpkové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 250 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnice), 400 ml mléka, 2 vejce, 20 g nastrouhaného parmazánu, 100 g na jemno nakrájené uzené šunky, 1 lžíce nasekané petrželové naťi, sůl , pepř a vegetu podle chuti

V 100 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie, ktoré potom pridáme do misky spolu s múkou, so zvyšným mliekom, s nastrúhaným oštiepkom a s parmazánom. Pridáme žĺtky, petrželovú vňať, šunku a vyšľahaný sneh z bielkov. Ochutíme soľou, mletým čiernym ...

Anglický biftek s vejci

Anglický biftek s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sádla, 4 vejce, 0,6 kg hovězí svíčkové, 3 g soli, 1 g pepře - mletý, 1 dkg hladké mouky, 1 hrneček vody

Maso očistíme a nakrájíme na asi 10 plátků, které lehce (opravdu lehce) naklepeme. Každý plátek osolíme a opepříme a pak ho na rozpáleném oleji v pánvi osmažíme z každé strany (uvnitř musí být růžové, nikoliv krvavé) - každý plátek smažíme dle pot...

Krůtí kýta na tymiánu

Krůtí kýta na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg horního krůtího stehna, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 3 mrkve, 1 petržel, sůl, pepř, asi 6 snítek tymiánu , lžíce hladké mouky, olej

Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky. Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osol...

Chalupářské roštěnky

Chalupářské roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 střední nebo větší cibule, 3 stroužky česneku, drcený pepř, sůl, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje

Maso umyjeme a osušíme. Zlehka naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s pepřem. Zprudka pečeme na oleji. Po cca 1 minutě z každé strany, roštěnky vyndáme a přidáme na pánev máslo. Na něm pak orestujeme cibulku a prolisovaný česnek. Zvolna p...

Muffiny Spekulatius s ledovou polevou

Muffiny Spekulatius s ledovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 100 ml mléka, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g mletých mandlí, 2 lžičky skořice, 4 lžíce rozinek, 150 g cukru moučka, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, 4 lžíce mandlových lupínků, 125 g kořeněných sušenek Spekulatius

Sušenky dáme do mikroténového sáčku a paličkou roztlučeme. V misce ušleháme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce a mléko. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, mleté mandle, rozdrcené sušenky a lžičku skořice. Sypkou směs přidáme d...

stránka: