Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 10

Lemond Caipi

Lemond Caipi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 1/2 čerstvé limety, 2 lžičky třtinového cukru, ledová tříšť

Nakrájíme limetku na menší kousky a dáme společně s cukrem do skleničky. Jemně rozmačkáme, abychom dostali šťávu z limetek. Přidáme menší dávku ledu a Lemond. Promícháme lžičkou tak, aby se cukr rozpustil a doplníme čerstvým ledem. Můžeme ozdobit ...

Lemond Frozen

Lemond Frozen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 3 cl Rose´s lime juice, drcený led

Připravíme si elektrický mixér, do kterého dáme led a požadované suroviny. Rozmixovaný obsah přelijeme do sklenice a můžeme ozdobit snítkou máty, plátkem limetky nebo jiného citrusu.

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kýty, 1 cibule, 5 hřebíčků, 1 rulička skořice, 1 lžička hnědého cukru, 2 větší mrkve, kousek pórku, 1 kořenová petržel, 1/4 tuřínu, sůl, pepř, 1 lžička hořčice - ne pro děti!!!

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Nadýchaný dort z ořechů

Nadýchaný dort z ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru krupice, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 g strouhaných ořechů, 5 lžíc vody, 350 g polohrubé mouky, 10 vajec, 1 sklenka ovocné marmelády na potření, KRÉM : 1/2 l mléka, 200 g cukru krupice, 2 kostky másla, 2 balení pudinkového prášku, NA DOHOTOVENÍ : 250 g strouhaných ořechů, 100 g marcipánu, 1 balení zlatých kuliček

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a menší část cukru šleháme do pěny. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků zlehka přidáváme bílky a nakonec mouku se strouhanými ořechy a práškem do pečiva...

Pečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kančí kýty, 250 ml vody, 100 ml octa, 1 větší mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 150 g uzené slaniny, 200 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové natě

Diviačie stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do predom uvareného a ochladeného pácu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, soli a korenín, ktoré pokrájame a varíme asi 45 minút. Pred prípravou mäso osušíme a opražíme na na roz...

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Cremefine zakysaného krému, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 balení piškotů

Do zakysaného krému vmícháme vanilkový cukr a kakao, aby nám vznikl jemný tmavý krém. Kousky ovoce si nakrájíme na malé kostičky a nálev si nalijeme do misky. Připravíme si mísu, do které budeme dezert připravovat. Piškoty namočíme v nálevu a polo...

Lístkové kremeše

Lístkové kremeše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 750 ml mléka, 500 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce cukru krupice, 3 lžíce cukru moučka, 6 žloutků, 4 pudinkové prášky, 250 g másla, 50 ml vaječného likéru, 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce čokoládové polevy

Těsto rozválíme do podoby dvou plátů a první upečeme v celku. Druhý rozdělíme rádýlkem na čtverečky a pak upečeme. Mezitím svaříme mléko, krupicový cukr a 200 ml smetany. Zvlášť rozšleháme v trošce mléka žloutky a pudinkové prášky a vlijeme do vař...

Žampiony s nivou

Žampiony s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů, 300 g Nivy

Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a na lehce vymaštěný pekáč poskládáme kloboučkem dolů. Do každého dáme kousek nivy a už nesolíme. Pečeme při 200°C asi 40 minut. Podle potřeby podlijeme. Servírujeme s rýží nebo hranolky.

Černé řezy s kávovým krémem

Černé řezy s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky + 3 lžíce na krém, sáček kypřícího prášku, 150 g másla, 100 g Hery, 2 vejce, 50 g cukru, 2 lžíce kakaa, 500 ml mléka, 5 lžic rumu, 250 ml vychladlé silnější kávy, 3-4 lžíce cukru moučka, tabulka čokolády

Heru utřeme s cukrem, vejci, kakaem a rumem, pak přidáme hrubou a hladkou mouku společně s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme mléko a utvoříme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na plech a na něj nastrouháme půlku tabulky čokolády. Dáme do předeh...

Kuřecí prsa v kabátku

Kuřecí prsa v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 150 g hladké mouky, 70 g Solamylu, 300 ml světlého piva, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, 4 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky, nebo kousky. V míse zamícháme hladkou mouku, solamyl, pivo, papriku, vejce, sůl a pepř a kuřecí plátky, nebo kousky v něm zamícháme. Necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet a poté smažíme na oleji dozla...

Pečená kachna v sáčku

Pečená kachna v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kachna, lžíce mletého kmínu, sůl dle potřeby

Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby ...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Slavnostní pizza

Slavnostní pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 sklenice polohrubé mouky, 0.5 sklenice mléka, 0.3 sklenice rostlinného oleje, 1 lžička sody bikarbóny pokropené trochou octa, Náplň: 500 g strouhaného sýra, 2 středně velké cibule, 1 konzerva šprotů s trochou oleje, 200 g rajčatového protlaku, 150 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g žampionů, 1 lžíce másla

Ve šlehači nebo v míse metlou ušleháme mléko s olejem, přidáme mouku, jedlou sodu a sůl. Vypracujeme těsto. Mezitím si připravíme kruhovou formu a vymastíme ji olejem, těsto do ni rozložíme a na okrajích mírně povytáhneme. Těsto můžeme i vyválet a...

Salát s mandarinkami

Salát s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 5 mandarinek, 2 nepálivé papriky, 100 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, 1 nízkotučný bílý jogurt, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hořčice, 1 lžička medu

Opláchnutá jablka rozpůlíme, odstraníme jadřince, oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na stejně velké kousky. V mírně osolení vodě s trochou kmínu žampiony uvaříme. Jakmile jsou měkké, scedíme a necháme okapat. Z ...

Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva žampionů, 1 lžíce kokosové moučky, 200 g sladké smetany, špetka soli, špetka kari koření, 1,5 dcl slunečnicového oleje

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme kari kořením a naložíme do oleje. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Na pánvi opečeme maso doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme žampiony a strouhaný kokos, krátce podusíme, přidáme smetanu a ...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jehněčích kotlet, 100 g másla, 2 žloutky, 1 citrón, špetka soli, špetka pepře, 2 šálky vody

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou ci...

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí klížky, 800 g cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 5 dcl silného hovězího vývaru, 2 sardelky, 200 ml piva, 3 stroužky česneku, 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky. Nebojte se toho množství, zmenší se na třetinu :-) Na sádle ji pak restujte, až získá tmavě hnědou barvu. Nesmí zčernat, jinak ji musíte vyhodit, protože by guláš zhořkl. Pak orestujeme maso, které předtím nasoléme a ...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g bambusových výhonků, 1 lžíce kari koření, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce másla, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce Solamylu

Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky, nebo tenké nudličky. Osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Zasypeme mletou paprikou a solamylem a pořádně promícháme. Vložíme přibližně na 2 hodiny do lednice, ale nemusí to nutně být. N...

Letní ovocné osvěžení  :-)

Letní ovocné osvěžení :-)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 5 lžic horké vody, 2 lžíce kakaa, 150 g jahod, 150 g malin, 1 lžíce Solamylu, 1 vanilkový cukr, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, čokoláda na ozdobu, 20 amaretek

Žloutky vyšleháme s cukrem krupicí, přidáme vodu a kakao. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do žloutků. Do menšího plechu vyloženým pečícím papírem vlijeme těsto. Na těsto naskládáme amaretky a dáme do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut. Nech...

Pikantní pálivá salsa

Pikantní pálivá salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule (nakrájená najemno), 1 lžíce olivového oleje, 6 rajčat (nakrájených - můžete zbavit i slupky), 1 lžíce cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 stroužek česneku (prolisovaný), 0,5 lžičky kmínu římského (mletý), 1 sterilovaná paprička jalapeňo, 100 g čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 lžička kukuřičného škrobu, drcený barevný pepř , sůl

Cibuli osmahneme na oleji (cca 3 minuty). Přidáme rajčata a všechny další ingredience kromě škrobu. Zalijeme troškou vody, až dostaneme na oko kašovitou směs. Vaříme cca 30 minut na mírném plameni. Na závěr promícháme škrob v trošce vody a směs jí...

Řízky v bramborové babě

Řízky v bramborové babě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové nebo roštěné ( cca po150 gr), 400 g syrových brambor, 2-3 vejce, 100 g strouhaného uzeného sýru, 4 -5 lžíc strouhanky, špetka mletého pepře, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky potřeného česneku, 1 citrón a trochu zelené petržlenové nati na ozdobu, sůl podle potřeby

Rezne zo sviečkovice alebo z roštenky dobre naklepeme a posolíme. Zemiaky očistíme a postrúhame. Vmiešame do nich vajcia, strúhanku, rozotretý cesnak, a postrúhaný údený sýr. Okoreníme a posolíme. Do sku posypeme strúhankou a zo zemiakovej masy ...

Kachní prsa s mangem

Kachní prsa s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kachní prsa (cca 400g), sůl dle chuti, 400 g brambor, 50 g másla, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 žloutky, 1 mango, 50 ml rostlinného oleje, 2 cibule, 200 ml masového vývaru, 1 lžíce pomerančového likéru

Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přelé...

stránka: