Flíčky zapečené s masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stran. Vyjmeme na prkénko a najemno nasekáme. V další pánvi rozehřejeme další třetinu másla, zesklovatíme na ní druhou cibuli, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme a propečeme.
Vmícháme rozsekaná játra a jazyk, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a 15 minut za občasného míchání podusíme.
Vařené flíčky smícháme se zbytkem másla, 2/3 zakysané smetany s vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
Do vymaštěné a strouhankou vysypané formy na zapékání střídavě klademe vrstvy flíčků a masové směsi, zakončíme flíčky.
V troubě předehřáté na 200°C pečeme 25-30 minut. Po 10 minutách pokrm přelijeme zbylou zakysanou smetanou s vejci a dopečeme.
Tip k receptu
Výborně se k tomuto pokrmu hodí hlávkový salát s nálevem.
Ellis29. 06. 2011