Chybějící obrázek

Flíčky zapečené s masem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

3828 kalorií
11.0g cukrů
134.0g tuků
134.0g bílkovin


Příprava

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stran. Vyjmeme na prkénko a najemno nasekáme. V další pánvi rozehřejeme další třetinu másla, zesklovatíme na ní druhou cibuli, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme a propečeme.
Vmícháme rozsekaná játra a jazyk, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a 15 minut za občasného míchání podusíme.
Vařené flíčky smícháme se zbytkem másla, 2/3 zakysané smetany s vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
Do vymaštěné a strouhankou vysypané formy na zapékání střídavě klademe vrstvy flíčků a masové směsi, zakončíme flíčky.
V troubě předehřáté na 200°C pečeme 25-30 minut. Po 10 minutách pokrm přelijeme zbylou zakysanou smetanou s vejci a dopečeme.

Tip k receptu

Výborně se k tomuto pokrmu hodí hlávkový salát s nálevem.

přidejte na:
Ellis

29. 06. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jednoduchý a dobrý recept

palino 22. 05. 2016, 18:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné zapečené cestoviny

majka 19. 03. 2018, 21:00

Přidat komentář