Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
3828 kalorií 11.0g cukrů 134.0g tuků 134.0g bílkovin

Příprava

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stran. Vyjmeme na prkénko a najemno nasekáme. V další pánvi rozehřejeme další třetinu másla, zesklovatíme na ní druhou cibuli, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme a propečeme.
Vmícháme rozsekaná játra a jazyk, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a 15 minut za občasného míchání podusíme.
Vařené flíčky smícháme se zbytkem másla, 2/3 zakysané smetany s vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
Do vymaštěné a strouhankou vysypané formy na zapékání střídavě klademe vrstvy flíčků a masové směsi, zakončíme flíčky.
V troubě předehřáté na 200°C pečeme 25-30 minut. Po 10 minutách pokrm přelijeme zbylou zakysanou smetanou s vejci a dopečeme.

Bulb Tip k receptu

Výborně se k tomuto pokrmu hodí hlávkový salát s nálevem.


Ellis

29. 06. 2011, Recept navštíven: 1609x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchý a dobrý recept

22. 05. 2016, 18:43

Přidat komentář

Facebook komentáře