Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 14

Pikantní srnčí gulášek

Pikantní srnčí gulášek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího masa, 3 cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička gulášového koření, 1/2 lžička kmínu, 1 lžička soli /dle potřeby/, 1 kostka masoxu, 5 lžic rostlinného oleje, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky Vegety, 1 lžička Zvěřinového koření "Divočina", 6 stroužku česneku, 1 lžička majoránky, 3 dcl sklenička leča bez šťávy, 2 dcl ostrého kečupu, 10 kuliček černého pepře, 5-6 brambor nakrájených na osminky

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme, odložíme z ohně, přimícháme mletou papriku, vrátíme na plotnu, přidáme maso, promícháme a opražíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. K masu přidáme všechny kořenin...

Piškotový zákusek s pěnou

Piškotový zákusek s pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 700 g cukru moučka, 5 lžíc vřelé vody, 250 g a 2 lžíce polohrubé mouky, 6 g kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 30 g strouhané čokolády na vaření, 0,4 l mléka, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 balení vanilkového cukru, 200 g másla, 1 lžíce citronové šťávy

5 žloutků a 150 g moučkového cukru dobře umícháme, postupně přidáváme vřelou vodu a vyšleháme do pěny. Potom vmícháme kakao, 250 g polohrubé mouky s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh, který jsme vyšlehali z 5 bílků a 100 g mouč...

Zeleninová roláda ze svíčkové

Zeleninová roláda ze svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kusy vepřové svíčkové, 1 menší balík mražené zeleniny, 1/2 konzervy drcené kukuřice, 4 vejce, 100 g strouhaného sýra, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, 1 lžíce petrželové natě, několik lžic rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru

Maso opláchneme, osušíme a rozřežeme na plát, vyklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř, vegetu, rozšlehané vejce, sýr a za stálého míchání necháme ztuhnout. Plnku rozložíme na plát, maso pevně zavineme, sváž...

Kokosový krémovník

Kokosový krémovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g Hery, 530 g cukru moučka, 7 vajec, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 0,5 l mléka, 50 g hořké čokolády, 250 g kokosové moučky, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 250 g másla, 1 balení vanilkového cukru

Z mouky, prášku do pečiva, 1 vajíčka, Hery, 80 g moučkového cukru, kakaa a 2 lžíc mléka vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a necháme na chladném místě odpočinout. Polovinu těsta vyválíme na pomoučené desce na tenko a přeneseme na v...

Pstruzi v citrónové omáčce

Pstruzi v citrónové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (asi po 300-400g), 50 ml olivového oleje, 2 lžíce jablečného octu, 250 ml sladké smetany, 1 svazek mladého kopru, troška pepře a soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, 1 lžíce másla, 100 ml citronové šťávy, 2 bobkové listy, 6 kuliček jalovce, 2 cibule, 150 ml masového vývaru, cca 2-3 lžičky cukru krystal

Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme. Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraže...

Zámecké srnčí medailonky

Zámecké srnčí medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčí kýty, trošku soli, trošku pepře, 1 hrneček hladké mouky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžíce másla, 300 g čerstvých hub /žampiony/, 100-150 ml sladké smetany, pár kapek citronové šťávy

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i más...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

Pikantní telecí žebírko

Pikantní telecí žebírko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí kotlety, 4 lžičky oleje, 2 sardelová očka, 20 g másla, 10 g cibule, 20 g čerstvých hub, 1 lžička petrželové natě, několik kapar, trochu citronové kůry, špetka soli, špetka pepře

Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kapar a nastrouhané citrónové kůry. Zbytek hmoty u...

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce másla, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře, trochu hladké mouky na posypání, 200 g brokolice, 200 g zeleného hrášku, 200 g baby karotky, 1/2 svazku ředkviček, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením. Brokolici opláchneme a horní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě spolu ...

Švestkové kuřecí rolky

Švestkové kuřecí rolky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 4 jarní cibulky s natí, 8 sušených švestek, 4 plátky oravské slaniny, špetka soli, špetka pepře, pár lžic rostlinného oleje

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibulky očistíme, překrojíme na půlky a rozdělíme na připravené řízky spolu se švestkami. Zavineme a obtočíme plátkem slaniny. Upevníme párátkem a nejprve opražíme na oleji, pak oheň snížíme a dodusíme doměkka. D...

Vynikající syrečková panenka

Vynikající syrečková panenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 100 g tvarůžků, 100 g šunky, 20 g sterilovaných kapií, 1 vejce, špetka kari, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sádla na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách. Nastrouháme syrečky, nadrobno nasekáme šunku a kapie, dáme do mísy, rozklepneme na ně vejce, přidáme špetku kari a promícháme. Takto ...

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsních řízků (4 plátky), 4 plátky šunky, 200 g uzeného sýru (4 plátky), 200 g plísňového sýru, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce olivového oleje, Dresing: 200 ml zakysané smetany, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl a pepř podle potřeby

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou. Kuracie prsia restujeme z oboch strán. Pri restovaní z druhej strany ich potrieme pretlačeným cesnakom. Na koniec poukladáme na prsia plátky šunky, údeného a plesňové...

Raffaello dort s jahodami

Raffaello dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (500 ml), 200 g bílé čokolády, 5 vajec, 180 g cukru moučka, 1 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového), 120 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 šálek kokosové moučky, několik jahod na ozdobu, 2 lžíce bílého rumu

Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne. Vejce šleháme s cukrem a olejem do ...

Vaječný koňak 2

Vaječný koňak 2

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l šlehačky, 5 žloutků, 1/4 kg cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 1/4 l rumu

Šlehačku, žloutky, cukr svaříme ve vodní lázni. Vaříme tak dlouho, dokud to nebude horké. Pak stáhneme a přidáme vanil.cukr, mícháme a necháme vychladnout. Do řádně vychlazeného dáme rum. Je vynikající !

Karamelový koňak

Karamelový koňak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 2 -3 dcl mléka, 1/2 l rumu

Kondenzované mléko necháme karamelizovat ve vodní lázni tak, aby bylo zakryté vodou a vaříme 1 hodinu. Po vychladnutí se přidá 2 - 3 dl mléka a 1/2 l rumu a dobře se vymíchá.

Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g čerstvého zázvoru, 200 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička směsi koření Gyros, 1 lžička koření Garam Masala, 1 lžíce Solamylu, 500 g pita chleba, 500 g barevné papriky, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného křenu v sladkokyselém nálevu, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkvičky, 100 g strouhaného eidamu , sůl podle potřeby

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut. Umyté papriky posolí...

Losos s bazalkovo - sýrovou omáčkou

Losos s bazalkovo - sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce lososa, olivový olej, sůl, pepř, 1 šalotka, 200 ml sladké smetany, 2 kostičky smetanového sýra (Kiri), hrst čerstvé bazalky

Rybu osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na rozehřátém oleji. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, když zesklovatí, zalijeme ji smetanou a do smetany nadrobíme kostičky sýra. Vše mícháme, až se rozvaří na hladkou hustou omáčku. O...

Kořeněná vepřová pečeně

Kořeněná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových kotlet vcelku, 250 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku , 1 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, olej, sůl, pepř, drcený kmín, 4 kuličky jalovce, 2-3 lžičky Solamylu

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne ...

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerství pstruzi, 200 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce cukru, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Čerstvé pstruhy očistíme a dôkladne umyjeme pod studenou vodou. Pokvapkáme dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy, posolíme, posypeme rascou a dáme na 15 minut odležať. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy a zakryté vložíme do nevyhriate...

Treska s pórkem a bylinkami

Treska s pórkem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filé z tresky, 400 g menších rajčat, 500 g pórku, 4 stroužky na plátky pokrajeného česneku, 6 lžic másla, svazek čerstvých bylinek : rozmarýn, tymián, šalvěj, petržel, 2 lžíce strouhanky na vysypáni pekáče, troška mletého pepře a kmínu, sůl podle potřeby

Filety opláchneme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky. Očistený pór a rajčiaky pokrájame na kolieska, opláchnuté bylinky posekáme. Pekač natrieme polovicou masla, posypeme strúhankou. Na dno poukladáme filety, osolíme, okoreníme, posypeme bylink...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsíček, 600 g kyselého zelí, 150 g čerstvých žampionů, 150 g dobře vyuzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 jablka, 150 ml jablkového džusu, špetka kari koření a mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, sůl podle potřeby

Maso umyjeme, osušíme a nakrojíme tak, aby sme dostali čo najväčší plát. Mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na suchej panvici, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minut. Polovicu vychladnu...

Pizzakytičky

Pizzakytičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí , 1/2 lžičky cukru krupice, 180 ml vlažné vody, 225 g hladké mouky, sůl, olivový olej, Omáčka: 1 cibule, 1 větší stroužek česneku, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky bazalky, asi 2 lžičky cukru krupice, špetka pepře, 100 g pršutu, 1 balení Mozzarelly, 100 g strouhané goudy

V malé misce rozmícháme droždí s cukrem, zředíme vlažnou vodou a necháme asi 10 minut nakynout kvásek. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, 2 lžíce oleje a nakynutý kvásek. Ze všeho zpracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté ...

Pikantní kachní prsíčka

Pikantní kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), ...

Pohankový dort

Pohankový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 200 g pohankové mouky, 160 g cukru moučka, 5 vajec, 40 g vanilkového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém a poleva: 500 g odtučněného tvarohu, 125 g cukru moučka, 50 ml rumu, 50 ml dezertního vína, 1 lžíce pomerančové šťávy, 400 ml smetany ke šlehání, 400 g višňového kompotu, 5 plátků želatiny, 1 sáček červené dortové polevy

Vajcia, mletý a vanilkový cukor, štipku soli a 5 PL studenej vody ušľaháme na hustú penu. Zľahka zapracujeme múku s kypriacim práškom. Rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy a pri 175°C pečieme asi 30 minut. Vychladnutý korpus vyklopíme, prek...

stránka: