Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 17

Brazilská káva

Brazilská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 šálek studené kávy, 2 cl smetany, 1 cl limetové šťávy, 2 lžičky hnědého cukru

Všechny přísady promixujeme zlehka v mixéru a dáme do skla s kostkou ledu.

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaldové mouky, 180 g másla, 6 žloutků, sůl, voda podle potřeby, 200 g šunky, 250 g Eidamu, 400 g zakysané smetany, 5 vajec, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 1/2 pórku

Z mouky, másla, žloutků, soli a vody vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu v ledničce. Těstem vyložíme plech/formu a dáme, zatížené fazolemi, na pečícím papíru předpéci (200°C 10 min). Z upečeného těsta sundáme papír s fazolemi a poklademe...

Řízky v bramborovém kabátku

Řízky v bramborovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, sůl, pepř, špetka kari koření, Worcesterská omáčka, sojová omáčka, olej na smažení, 2 velké syrové nastrouhané brambory

Řízky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a worchesterovou omáčkou, necháme asi 30 minut odležet. Oloupeme a nastrouháme brambory. Maso obalíme v nastrouhaných bramborách a v pánvi, na rozpáleném oleji s...

Vepřová panenka s nivou a anglickou slaninkou

Vepřová panenka s nivou a anglickou slaninkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, 150 g nivy, 1 balení smetany ke šlehání

Panenku si omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na plátky (medajlónky). Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky a na pánvi ji osmažíme. Poté na pánev přidáme panenku, kterou na mírnějším ohni osmahneme. Přilijeme šlehačku a do ní rozdrobíme nivu....

Vepřová kotleta na brokolici

Vepřová kotleta na brokolici

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g brokolice, 1 kostka masoxu - šťáva k vepřovému masu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce koření Texas steak

Brokolici omyjeme, osušíme a natrháme na malé růžičky. Maso omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Nařízneme jej a posypeme kořenící směsí Texas. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka opečeme. Podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličk...

Sýrovo - šunkové řezy

Sýrovo - šunkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g goudy v plátcích, 200 g sendvičové šunky, 1 balení pomazánkového másla, 1 lžička koření na bylinkové máslo, špetka soli, lžíce sekané pažitky, lžíce sekané petrželky

Pomazánkové máslo utřeme dohladka se špetkou soli, kořením a nasekanými bylinkami. Plátek sýra potřeme vrstvičkou ochuceného másla, přiložíme plátek šunky, ten opět potřeme máslem, přiložíme sýr.... takto střídavě postupujeme, až spotřebujeme vše...

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Obložené chlebíčky k vínku i pivku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce uvařeného natvrdo, 1 bageta, 100 g másla, 3 sterilované okurky, 1 hrneček sterilované zeleniny - červená kapie, proužky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg šunky

Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, které namažeme máslem a dáme na podnos. Ozdobíme kornoutkem sýra a kornoutkem šunky, do nichž dále vložíme kousek vejce vařeného natvrdo, kousek sterilované okurky a pro ozdbou proužek červené sterilované kapie.

Chuťovky ala paštička

Chuťovky ala paštička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, kousek lososové pasty v tubě, 1 kousek citrónu

Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem...

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Labužnický vlašský salát

Labužnický vlašský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor ve slupce, 1 cibule, 1 sklenka sterilované zeleniny - hrášek s mrkví ve slaném nálevu, cca 330 g, 2 sterilované okurky a 50 ml láku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 jablko, 10 dkg šunky, 2 vrchovaté lžíce majonézy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (případně protlačíme sítkem na brambory). Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k bramborám. Na kostičky rovněž nakrájíme šunku, okurku a jablko, přídáme k bramborám a cibuli. Hrášek s mrkví scedím...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsou, 2 lžíce grilovacího koření, 100 g plátků parmské šunky, 3 lžíce oleje, 1 červená cibule, 1 lžička medu, šťáva z jednoho pomeranče, 200 ml smetany ke šlehání , 150 g rýže, sůl, 1 bílek, 80 g dušené šunky, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce mandlových lupínků, bílý pepř , 2 lžíce nasekaných bylinek

Rýži uvaříme a necháme zchladnout. V misce ji promícháme s bílkem, na nudličky nakrájenou šunkou, rozinkami, mandlemi a bylinkami, osolíme a opepříme. Krůtí prsa podélně rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Rozprostřeme na ně nádivku a svineme je...

Krůtí prsa na šalvěji

Krůtí prsa na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 3 snítky šalvěje, 2 snítky tymiánu , 150 g smetanového sýra, 2 cibule, 1/2 červené papriky , 1/2 zelené papriky , 1/2 žluté papriky , 2 lžičky citronové šťávy, citronová kůra, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme a nakrojíme do každého kousku kapsu. Šalvěj a tymián omyjeme a osušíme a část dáme na stranu. Snítky otrháme a nasekáme, smícháme se sýrem. Osolíme, opepříme. Řízky naplníme bylinkovým sýrem a uzavřeme. Opékáme na oleji z kaž...

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Slunečnicové jehněčí řízky

Slunečnicové jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího, 150 g bílé veky, 1-2 dcl mléka, 1 vejce, sůl, slunečnicová semínka, máslo na smažení, špetka muškátového květu

Jehněčí maso pomeleme, osolíme, přidáme muškátový květ, veku namočíme v mléce a umeleme ve strojku po mase a potom prohněteme spolu s masem a vejcem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme ve slunečnicových semínkách a pomalu zvolna smažíme na...

Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g měkkého másla, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády, trocha strouhanky, Svařák: 75 ml červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, 2 celé skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 lžíce cukru krupice, citronová kůra z jednoho citronu, Poleva: 250 g prosátého cukru moučka, 2-3 lžíce citronové šťávy

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout. Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až...

Oříškové věnečky

Oříškové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových oříšků, 125 g tuku, 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky skořice, 2 vejce, 150 g hladké mouky

Oříšky na suché pánvi prohřejeme, poté nastrouháme. Změklý tuk utřeme s cukrem, kakaem, skořící a vejcem, našleháme a promícháme s oříšky a moukou. Těsto plníme do stříkačky, nebo do cukrářského sáčku a na plech stříkáme malé věnečky. Pečeme ve vy...

Čokoládové hrušky

Čokoládové hrušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrušek, 1- 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l šlehačky, 4 lžíce čokoládové polevy dle potřeby

Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jaderníky a krátce povaříme v mírně oslazené vodě - dle zralosti. Do středu rovné mísy nastříkáme ozdobně šlehačku, kolem položíme osušené hrušky a mramorujeme čokoládovou polevou.

Švestky s perníkovou vůní

Švestky s perníkovou vůní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g hladké mouky, 100 g másla, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 1/2 lžičky perníkového koření, 50 g cukru moučka, 1 žloutek, špetka soli, 1 lžíce rumu, 250 g sušených švestek, asi 35 oloupaných mandlí, malý kousek marcipánu, sáček čokoládové polevy (bílé nebo tmavé)

Mouku prosijeme, přidáme kypřící prášek, perníkové koření, cukr, malou špetku soli, žloutek, rum a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho asi na hodinu odpočinout do chladu. Mezitím si do každé švestky dáme jednu oloupanou mandli místo ...

Profitterol

Profitterol

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 ml vody, 120 g másla, 250 g hladké mouky, špetka soli, 6 vajec, Krém: 1 l mléka, 8 žloutků, 200 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 1 citrón, špetka soli, Čokoláda: 200 g hořké čokolády, 100 g kakaa, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s p...

Leknínky

Leknínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 balení rumových perníčků (180 g ), 50 g loupaných mletých mandlí, 2-3 lžíce rumu, 140 g Hery, 80 g másla, 1 vrchovatá lžíce marmelády, 2 lžičky pomerančové kůry, sáček bílé čokoládové polevy, cukrářské zdobení

Nedříve si uděláme linecké těsto, tak, že smícháme mouku, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše dobře zpracujeme. Těsto vyválíme a vykrájíme hvězdičky. Každou hvězdičku vložíme do formičky na košíček a upečeme v mírně rozehřáté troubě lehce dozlato...

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g candáta, 1 měnší květák, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 30 g strouhaného sýra, Bešamel: 500 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g másla, špetka soli

Candáta osolíme a na másle, na pánvi opečeme. Květák uvaříme. Na zapékací pánev vymazanou máslem dáme květák rozdělený na růžičky. Na květák položíme rybu a polijeme šťávou zbylou z pečení a potom hustším bešamelem, posypeme strouhnaným sýrem, pok...

Kytičky se sušeného mléka

Kytičky se sušeného mléka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušeného mléka, 150 g cukru moučka, 100 g másla, 100 g kokosové moučky, 1 bílek, 4 kapky rumu

Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Formičku vysypáváme cukrem, aby šlo cukroví lépe vyklápět. Poté dáme těsto do květinových formiček a vyklápíme cukroví. Necháme oschnout a lepíme koko...

Mandlové stromečky

Mandlové stromečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g hladké mouky, 150 g másla, 50 g oloupaných mletých mandlí, 60 g cukru moučka, 1 žloutek, špetka skořice, ovocná marmeláda (nejlepší je linecká směs nebo jahodová), Poleva: 150 g cukru moučka, 2-3 lžíce rumu, 2 lžičky horké vody

Na vál prosijeme mouku, uděláme do ní důlek, přidáme cukr, mandle, skořici, do důlku vklepneme žloutek a nasekáme máslo. Uhněteme hladké těsto, které dáme na chvíli ztuhnout do chladu. Odleželé těsto vyválíme docela natenko a vykrajujeme hvězdičk...

Vinné tlapky

Vinné tlapky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vaječný žloutek, 5 lžic bílého vína, 1 šálek cukru moučka

Všechny přísady, mimo cukru, smícháme dohromady a zpracujeme na těsto, které necháme cca 2 hodiny chladit v ledničce. Poté z něj vyválíme plát asi 0,5 cm silný a vykrajujeme tvary - např. tlapky. Upečeme je při 17O°C - cca 30 minut; je třeba hlída...

stránka: