Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 16

Krůtí soté s hlívou

Krůtí soté s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 200 g libové anglické slaniny, 1 větší cibule, 250 g hlívy ústřičné, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, 1 sklenka leča, 1 lžička papriky , 1 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat. Opečené maso z...

Kapustový eintopf

Kapustový eintopf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké cibule, 20 ml slunečnicového oleje, 200 g vepřového masa, kousek špeku na provonění, 4 velké mrkve, 2 kedlubny, 200 g růžičkové kapusty, 1 lžička instantní jíšky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce másla

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev o...

Koktejl z krabích tyčinek

Koktejl z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 150 g zakysané smetany, 100 ml mléka, 200 g jablek, 50 g vlašských ořechů, šťáva z 1/2 citronu, cukr moučka dle chuti, špetka soli

Krabí tyčinky podélně rozpůlíme a šikmými řezy překrájíme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na malé kostky. Vše vložíme do misky. Přidáme zakysanou smetanu a mléko. Vlašské ořechy přesekáme a všechny suroviny zlehka promícháme. Doc...

Sushi po česku

Sushi po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 paprika (kapie), 10 plátků šunky, 1 balení Pomazánkového másla, 10 plátků toastového chleba, 1 svazek pažitky

Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme krajíčky a vyválíme je na tenké plátky. Každý plátek po celé ploše potřeme pomazánkovým máslem a na ně položíme šunku. Pokládáme ji na 3/4 plátku, zbývající 1/4 musí zůstat volná pro lepší rolování. N...

Lososové rolky s fazolemi

Lososové rolky s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků uzeného lososa, 1 balení mořských řas, 1 lžíce malinového octa, 1 malá konzerva bílých fazolí, 1 lžíce pepře barevného, 1 svazek pažitky

Fazole slijte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s barevným pepřem a malinovým octem a nechte chvilku odležet. Stačí 10 minut. Řasu rozložte na šest kusů. Na každý z nich položte plátek lososa a potřete fazolovou směsí. Sbalte do rolek a převažte p...

Linecký koláč

Linecký koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g mletých mandlí, 150 g cukru krystal, 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky mletého nebo rozdrceného hřebíčku, špetka soli, 250 g studeného másla, 1 vejce, 2 lžičky citronové kůry, 4 lžíce třešňovice, 300 g malinové marmelády

Prosátou mouku smícháme s mandlemi, cukrem, skořicí, hřebíčkem a solí. Přidáme máslo, které jsme pokrájeli na malé kousky, vejce, citrónovou kůru a třešňovici. Vše rychle prohněteme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v c...

Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami

Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šalotka, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 300 ml smetany, 3 lžíce nasekaného kopru, špetka soli, 600 g lososa (filety), 1 lžíce citronové šťávy, 300 g těstovin (např. široké nudle tagliatelle)

Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Zalijeme ji skleničkou bílého vína a krátce povaříme. Potom přilijeme smetanu, promícháme a omáčku vaříme na mírném plameni za ...

Krůtí steak v mandlích

Krůtí steak v mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, špetka bílého pepře, trocha mleté červené papriky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 50 g mandlových lupínků, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kaparů, 250 ml smetany, 200 ml bílého vína, 200 ml vody, špetka mleté skořice, špetka mletého zázvoru, 2 hrušky, 600 g krůtího masa (ideálně vykoštěného stehna)

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky. V pánvi rozpálíme olej a krůtí říz...

Kakaové tyčinky s chilli

Kakaové tyčinky s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 75 g cukru moučka, špetka soli, 1 vejce, 100 g másla, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky chilli koření, 100 g bílé čokolády

Prosátou hladkou mouku dobře promícháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme vejce, nakrájené máslo, kakao, zakysanou smetanu a chilli koření. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a uložíme do druhého dne do chladu. Z odleženého těsta odebírám...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...

Kokosové měsíčky

Kokosové měsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 120 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 20 g strouhané citronové kůry, 230 g hladké mouky, 1 vejce, špetka mleté skořice, 120 g kokosové moučky, jahodový džem na namazání, cukr moučka na posypání

Změklé máslo nakrájíme na kousky. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a jemně strouhanou citronovou kůru. Vše utřeme do pěny. Do máslové pěny vmícháme prosátou mouku, vejce a skořici. Nakonec zapracujeme kokos. Vypracujeme těsto, které zabalíme do ...

Zlatý sen

Zlatý sen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vaječného likéru, 40 ml citronové šťávy, 80 ml portského vína, 1 hrstka ledu, 400 ml sektu, 1 citrón

Do skleniček nalijeme vaječný likér a pak opatrně také citronovou šťávu. Přes lžičku přilijeme portské víno, přidáme kostky ledu a dolijeme sektem. Z citronu odřízneme tenké proužky kůry. Stočíme je do spirály a skleničky dozdobíme.

Acapulco

Acapulco

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Tequily, 20 ml bílého rumu, 145 ml grapefruitového džusu, 145 ml ananasového džusu, 1 plátek ananasu, 1 mochyně

Ve vyšší sklenici smícháme odměřené množství tequily a bílého rumu. Sklenici dolijeme dobře vychlazeným ananasovým i grapefruitovým džusem. Připravený nápoj ozdobíme měsíčkem grapefruitu, plátkem ananasu a mochyní.

Sladké pokušení

Sladké pokušení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml Cordial likéru, 150 ml jablečného džusu, 1 tyčinka skořice, 1 měsíček citrónu

Cordial s jablečným džusem prohřejeme v kastrůlku a slijeme do šálku z varného skla. Vložíme celou skořici a zastříkneme citronem, kterým pak ozdobíme ohraj sklenice.

Modrá Laguna

Modrá Laguna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml vodky, 30 ml Curacao blue, 20 ml limetové šťávy, 100 ml Sprite nebo 7up na dolití, 1 plátek pomeranče, 1 koktejlová třešeň, hrst ledu

Do šejkru nalijeme vodku, Curacao a limetkovou šťávu. Dobře protřepeme. Sklenici naplníme ledem, zalijeme připraveným koktejlem a velice pomalu doplníme limonádu. Nakonec ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešní.

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 grepfruitu, 1 karambola, 1 pomeranč, 1/2 ananasu, 4 lžíce tekutého karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najdete semínka, nezkoušejte je dostat ven, přišli byste o spoustu lahodné šťávy. Pak střídavě kousky ovoce napichujte na grilovací jehly (nebo t...

Happy banana

Happy banana

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 banánu, 1 lžička citronové šťávy, 50 ml vodky, 2 lžíce smetany, 2 hrsti ledu

Led rozdrtíme pomocí válečku nebo v robotu na ledovou tříšt. Banán rozmixujeme dohladka a přelijeme do šejkru. Přidáme k němu vodku, citrónovou šťávu a smetanu. Dobře prošejkrujeme. Do vysoké sklenice nasypeme led a nápoj nalijeme na něj až po vrc...

Rakouské čokoládové štangličky

Rakouské čokoládové štangličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůra z 1/2 pomeranče, 300 g čokolády na vaření, 60 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 3 lžíce silného černého čaje, 40 g kakaa

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme rozpustit v horké vodní lázni. Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou kůru a vychl...

Avokádo plněné lososem

Avokádo plněné lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, 1/2 hlávkového salátu, 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, 50 g kaviáru, troška pažitky

Obě avokáda oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecku. Každou půlku podélně rozkrojíme a pokapeme citronovou šťávou. Listy hlávkového salátu opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Potom je vložíme do lodiček z avokáda. Plátky loso...

Východ slunce

Východ slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 ml jablečného moštu, 80 ml malinového sirupu, 80 ml citronové šťávy, 1 jablko, 1 chemicky neošetřený citron, 4 koktejlové višně, čerstvé lístky máty na ozdobení

Polovinu moštu naplníme do tvořítek na ledové kostky a dokonale zmrazíme. Koktejlové sklenice dáme vychladit do lednice. Kostky rozdělíme do čtyř sklenic a do každé přilijeme po 20 ml ovocného sirupu a citronové šťávy. Zbytek jablečného moštu př...

Vodka Daisy

Vodka Daisy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 ml Grenadiny, 8 kostek ledu, 200 ml vodky, 200 ml citronové šťávy, trocha cukru krupice, trocha koktejlových třešní

Cukr nasypeme na plochou misku, okraje sklenek namočíme nejprve v troše grenadiny a pak je ponoříme do cukru. Okrasnou krustu necháme ztuhnout. Do míchací sklenice dáme 4 kostky ledu, přilijeme vodku, zbylou grenadinu a citronovou šťávu. Vše důkl...

Moře lásky

Moře lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml sektu, 40 ml bílého rumu, 80 ml kokosového likéru, 1 sklenka drceného ledu, 1 hrneček jahod, kousek ananasu, troška hroznového vína, 80 ml jahodového pyré

Nejprve sekt nalijeme do větší míchací sklenice, k němu přilijeme vychlazený bílý rum, kokosový likér, jahodové pyré a ledovou tříšť. Vše promícháme. Ovoce očistíme, nakrájíme na menší kousky a střídavě napícháváme na špejle. Nápoj přelijeme do ...

Ledový vánek

Ledový vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 snítka meduňky, 100 g cukru krupice, 1 lžička jetelového medu, 1/2 lžičky citronové šťávy, 4 lžičky lístků černého čaje, 160 ml Brandy, 80 ml curacaa triple sec, šťáva z 1 citronu, 1 konzerva broskví, 1 konzerva koktejlových třešní

Meduňku opláchneme a lístky otrháme. Rozdělíme je do kalíšků formy na ledové kostky a zalijeme je vodou. Formu vložíme do mrazničky a vodu necháme ztuhnout. Do malého kastrůlku nalijeme 100 ml vody, přidáme krupicový cukr, med a citronovou šťávu....

stránka: