Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 13

Telecí maso se špenátem

Telecí maso se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tenké plátky telecích řízků, 500 g listového zmrazeného špenátu, 1 dcl smetany, 50 g zakysané smetany, 1 cibule, 40 g másla, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 citrón, špetka muškátového oříšku, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejeme olej a lehce naklepané, osolené a opepřené telecí řízky na ní zprudka opečeme. Řízky vyjmeme a osolíme. Na další pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce j...

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Svatební koláče od Jany

Svatební koláče od Jany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 250 g másla, 50 g sádla, 5 žloutků, 4 lžíce rumu, 1 balení droždí, 1 špetka citronové kůry, 0,5 dcl smetany, 10 g soli, 2,5 dcl mléka

Z mléka, droždí a špetky cukru zaděláme kvásek. Do mísy dáme obě mouky, cukr, rozpuštěné máslo a sádlo, citronovou kůru, rum, sůl, smetanu a vykynulý kvásek a zaděláme těsto a necháme asi 1 hodinu kynout. Pokud máme pekárnu můžeme zadělat těsto v ...

Zapečená štika

Zapečená štika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 štika (asi 1200-1500 g), 150 g másla, 30 g hladké mouky, 150 g čerstvých žampionů, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 lžička čerstvého kopru, troška kmínu, 1 lžička čerstvé petrželová natě, sůl podle potřeby, 1 pokrajený citrón na ozdobu

Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, posolíme a spolu so šampiňónmi nakrájanými nadrobno opečieme na troške masla. Keď sú šampiňóny mäkké, pripravíme si omáčku z masla, múky a smotany, pridáme do nej posekaný kôpor, ...

Višňový moučník

Višňový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 250 g cukru moučka, 2 lžíce cukru krupice, 5 vajec, 260 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce mléka, dle chuti kakao, 250 g másla, 1 sáček pudinkového prášku, 1 sáček čokoládové polevy, 1 sklenice 0,75 kompotu višní - třešní

V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, trochu mléka a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme nejprve sv...

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

Ledový nápoj z ananasu a máty

Ledový nápoj z ananasu a máty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého ananasu nakrájeného na kousky, 1 okurka, oloupaná a bez semínek, 10 listů máty peprné, 50 ml limetové šťávy ( eventuelně citronové ), 4 šálky ledu

Všechny ingredience kromě ledu dáme do mixéru a rozmixujeme na drť. Pomalu přidáváme led, až je i ten rozmixovaný. Můžeme nahradit drtí. Nalijeme do vychlazených sklenic.

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvého chřestu, 4 tenké plátky 20% eidamu, 4 plátky šunky, 1 lžička másla, 4 lžíce strouhaného sýru, troška petrželové nati

Chřest omyjeme a spodní část oškrábeme. Očištěný chřest necháme okapat, svážeme ho do svazečků, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. vždy několik vařených chřestů zabalíme do plátku šunky a sýra tak, aby vršky byly vidět. V pekáčku ro...

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Pomazánka z uzeného sýra s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 250 g jemného tvarohu, 2 lžíce majonézy, špetka soli, špetka muškátového květu

Smícháme nastrouhaný uzený sýr s tvarohem, majonézou. Ochutíme solí a muškátovým květem amůžeme podávat. Je to dobrá rychlovka když příjdou hosté a nebo svačina. Mažeme na pečivo, zdobíme nakrájenou petrželkou, rajčetem, okurkou a nebo paprikou.

Malý dort

Malý dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g cukru moučka, 40 g rozpuštěné Hery, špetka citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 150 g hrubé mouky

Žloutky, 140 g moučkového cukru, citronovou šťávu a kůru utřeme. Z bílků a 20 g moučkového cukru ušleháme tuhý bílkový sníh. K žloutkům přimícháme rozpuštěnou Heru, pak zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh a mouku. Nalijeme do vymazané a vysypané dor...

Řezy Orgasmus

Řezy Orgasmus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku polohrubé mouky, 1 šálek cukru krupice, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, 400 g ananasového kompotu, 3 vejce, 2 balení pomazánkového másla, 2 kelímky pudinku, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení čokoládové polevy

Rozmixujeme celý ananasový kompot i se šťávou. V míse smícháme mouku, cukr krupici, kypřící prášek, vejce a nakonec přidáme ananasovou kaši. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20...

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Lemond Spring

Lemond Spring

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky Lemond, 1 dcl Sprite, plátek grapefruitu

Do sklenice si nasypeme led, na led nalijeme Lemond, dolijeme spritem a ozdobíme plátkem grapefruitu.

Lemond Fashion

Lemond Fashion

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky Lemondu, 1 lžička pomerančové marmelády, plátek pomeranče, plátek limety, plátek citrónu

Všechny ingredience vymícháme s ledem, dokud se marmeláda nerozpustí. Podáváme ozdobené plátkem pomeranče.

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 200 g vepřového sádla, 2 vejce, 2 lžíce octa, 2 a 1/2 lžíce cukru krystal, špetka soli, 750 g očištěných jablek, asi 150 g cukru moučka, 1 lžička skořice, hrst sušených rozinek, hrst sušených brusinek, 100 g mletých dětských piškot, 1 skořicový cukr na posypání

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice. Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky. Plech vymastíme a vysypeme moukou. Tě...

Kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, 4 lžíce ovocné marmelády

Ze 3 bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru ušleháme do pěny zlehka vmícháme mouku. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem a druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme nejdříve ze sněhu pě...

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové žebírka (po 100g), 150 g domácí uzené klobásy, 100 g kapie, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 4 větší plátky anglické slaniny, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky , sůl podle chuti, PŘÍLOHA: 500 g uvařených brambor, 200 g žampionů, 50 ml bílého vína, 50 ml sladké smetany, 2 rajčata, sůl podle chuti, 1 menší cibule

Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu). Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červe...

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg sladkovodních ryb (nejlépe cejn), sůl dle chuti, 4 cibule, ocet dle chuti, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 2 lžíce cukru krupice, 6 bobkových listů, 2 sáčky mražené zeleniny (nejlépe s kukuřicí)

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zeleninová směs. Vše povaříme cca 1/2 hodiny a necháme vychladnout. Poté očištěné ryby nasolíme a namačkáme do nádoby, po 3 dnech v chladu vyjme...

Ledové čokoládové řezy

Ledové čokoládové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic cukru moučky + 2-3 lžíce do šlehačky, 3 lžíce studené vody, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 sklenky pikantního džemu /borůvkový, rybízový/, 6 lžic polohrubé mouky, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 300 g hořké čokolády, špetička soli

Z bílků a 2 lžic moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý moučkový ckr a vodu vyšleháme do pěny. Do žloutků postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Těsto vylijeme na plech s pečí...

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 4 artyčoky, 150 g šunky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky

Artyčoky omyjeme a očistíme - zbavíme je tvrdých spodních listů a vyjmeme ze středu nejedlá vlákna. Poté je vhodíme do hrnce a zalijeme vodou, aby byly potopené. Okyselíme citronovou šťávou a vaříme doměkka. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Šun...

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků telecích řízků, 150 g tučného tvarohu, 70 ml rajčatového pyré, 50 g šalotky, špetka soli, 6 listů čerstvé bazalky, 250 ml bílého vína

Bazalku a šalotku omyjeme a nakrájíme co nejjemněji. Tvaroh vymícháme s rajčatovým pyré a lehce osolíme. Přidáme bazalku a šalotku a dobře promícháme. Telecí řízky lehce naklepeme a pak je v rozpáleném oleji zprudka po obou stranách osmažíme. Vyj...

Amur v kefírovém těstíčku

Amur v kefírovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky amura bílého, 800 ml kefíru, 2 vejce, 20 ml bílého vína, 60 g hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sezamu

Plátky ryby naložíme do dvou třetin kefíru a uložíme asi na hodinu do chladničky. Kefír krásně vytáhne všechny nežádoucí rybí pachy a maso bude jemnější. Sezam rozemeleme v mixéru nadrobno. Spolu se sezamem smícháme v míse ještě zbylý kefír, mouk...

Krůtí špízy v těstíčku

Krůtí špízy v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 1/2 hlávky brokolice, 100 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, 100 g slaniny, 2 cibule, 1 malá cuketa, 2-3 vejce, 2 sklenky hladké mouky, dle potřeby mléko, špetka soli, špetka pepře

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na kostičky, cuketu a cibuli na půlkolečka, brokolici rozebereme na malé růžičky. Na špejle střídavě napichujeme připravené suroviny. Z mouky, vajec, mlé...

Skládáné pïškoty

Skládáné pïškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky dětských piškotů , 250 g jemného tvarohu, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, dle chuti cukr krystal, 1 lžička kakaa, trochu citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 2,5 dcl kávy s trochou rumu /ovocná šťáva/, 1/3 tabulky mléčné čokolády

Z pudinkového prášku, mléka a krystalového cukru uvaříme pudink. Za občasného míchání ho vychladíme. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pudink a tvaroh smícháme a 1/3 krému odebereme, do něj vmícháme kakao. Na tác rozložíme p...

stránka: