Telecí plátky na víně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1648
kalorií
23.0g
cukrů
32.0g
tuků
95.0g
bílkovin
Příprava
Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udržujeme teple.
Mäso umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme a na zvyšku oleja postupne opečieme z oboch strán do mäkka. Osolíme, okoreníme. Plátky vyberieme. Výpek zalejeme vínom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a zjemníme maslom.
Tip k receptu
Podávame s ryžou, obložené fazuľou, rajčiakmi, poliate omáčkou a ozdobené citrónom a šalviou.
Jozef16. 02. 2011
Ingredience
- 2 cibule
- 1 citrón na ozdobu
- 350 g bílé sterilizované fazole
- 750 g menších rajčat
- 250 ml dezertního vína
- 50 ml olivového oleje
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- sůl podle potřeby
- 4 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 4 větvičky šalvěje
- 12 plátků telecí roštěné asi po 100 g
- 4 stroužky česneku
- troška mletého pepře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.