Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 7

Pikantní Cikánský guláš

Pikantní Cikánský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hovězího masa , 50 dkg vepřového masa, 2 ostravské či paprikové klobásy, 2 lžíce mleté papriky, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 2 papriky zelené, 1 balení masoxu - hovězí, 2 rajčata, 5 plátků slaniny, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Přes noc necháme chutě spojit v lednici. Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit d...

Výborná paštika - levná

Výborná paštika - levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg odblaněných drůbežích jater, 1/4 kg uzeného masa (nejlépe z kolene), 6 vajec, 1/4 l kvalitního suchého červeného vína, 2 cibule, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce sádla, 4 cl vodky (koňaku), 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce proslazených brusinek

Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polo...

Smažené plněné kuřecí prso v housce

Smažené plněné kuřecí prso v housce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky od kosti, 2 vejce, sůl, 1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky strouhanky, asi 300 ml slunečnicového oleje, 1 starší houska

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso rozložíme a z vnitřní strany naklepeme a osolíme. Na maso položíme plátky šunky na každou stranu a plátek tvrdého sýra. Rozkrojené naplněné prso složíme zpět, obalíme jej v hl...

Čokoládový hřbet s Amarettem

Čokoládový hřbet s Amarettem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hořké čokolády, 175 g másla, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 120 g bílého jogurtu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 dlouhých cukrářských piškotů , 6 lžic Amaretta

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem...

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bažantích stehýnek, 1 dcl olivového oleje, 1 větší cibule, 6-8 stroužků česneku, 6 bobkových listů, 10 kuliček pepře celého, 8 kuliček nového koření, 5 jalovcových kuliček , 1 lžíce soli - dle chuti a potřeby, 8 dkg anglické slaniny, 2 mrkve, 2 plátky bulvového celeru, 1 kořen kořenové petržele

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek...

Krevety na másle s česnekem

Krevety na másle s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zmražených malých krevet, 1 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku, sůl dle chuti

Krevetky necháme volně rozmrazit. Na pánvi rozpálíme máslo a vhodíme krevety. Dusíme dokud se máslo s tekutinou zpět nevsákne do krevet. Poté přihodíme prolisovaný česnek (můžou být i plátky) a špetku soli. Necháme ještě minutku smažit a krevety v...

Luxusní svačinka

Luxusní svačinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg vepřové panenky, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 0,5 lžičky kari koření, 0,5 lžičky zázvoru, 10 ml worcesterské omáčky, 5 ml sojové omáčky, půl malé chilli papričky, 2 hrsti polníčku, 2 plátky chléba, 1 lžička Solamylu

Maso nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, zázvorem, nadrobno nakrájenou chili papričkou a kari kořením. Cibuli nakrájíme na čtvrkolečka. Rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme ochucené maso, přidáme nakrájenou cibuli a krátce restujeme...

Roztocká bašta

Roztocká bašta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1.2 kg hovězí klížky, 4 cibule, 1 malá konzerva nakládaných žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika, 3 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Solamylu, 100 ml vody, sůl a pepř dle chuti

Maso očistíme a nakrájíme na kostičky jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a papriku očistíme a nakrájíme na asi centimetrové proužky. Maso s cibulí vložíme bez omastku do tlakového hrnce a lehce osmahneme, až pustí šťávu. Poté vlož...

Losos na sezamu

Losos na sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 porce lososa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce sezamu, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, provensálské koření

Připravíme si marinádu: v misce smícháme oba oleje, lžíci sezamového semínka, šťávu z citronu, sůl, pepř a provensálské koření. Omyté porce ryby vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny v chladu marinovat. Odleželé porce lososa grilujeme n...

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 hovězích roštěnek ( po 150 - 180 g), 100 g sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka a drcený kmín podle potřeby, 2 stroužky utřeného česneku, 150 g červené pálivé papriky , 150 g zelené papriky, 200 g cibule, 150 g rajčat, 100 ml rajčatového protlaku, Na krupicové halušky :100 g krupice, 1 vejce, 50 g másla

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla. Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú š...

Dušený králik na francouzský způsob

Dušený králik na francouzský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králičí hřbet a stehna, 100 g uzené slaniny, 50 g másla, 3 středně velké cibule, 3-5 žampionů nebo hřibků naložených v soli, 250 ml bílého vína, 100 ml masového vývaru, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 1-2 lžíce hladké mouky

Očistený zajačí zadok a stehna rozkrájame na niekoľko kúskov (asi 7-8 kúskov), prešpikujeme ich slaninou, posolíme a posypeme čiernym korenim a potrieme horčicou. Na pekáč dáme zvyšnú slaninu, maslo a pokrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Vložíme ...

Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích jater , 50 g uzené slaniny, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 velká cibule, 50 g sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime m...

Jehněčí stehno na valašský způsob

Jehněčí stehno na valašský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, sůl a pepř podle potřeby, 100 g uzené slaniny, 150 g domácí klobásy, 4 červené papriky, 150 g cibule, 3 lžíce hladké mouky

Očistené mäso rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, posypeme korením, paprikou pokrájanou na rezančeky, pridáme 20 gr slaniny pokrájanej na kocky a celú klobásu. Zvinieme, zviažeme niťou a dáme dusiť na slaninke s cibuľkou. Podlievame. Keď je ...

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Kačena na pomerančích

Kačena na pomerančích

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stŕedně velká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 20 g másla, 2 jablka, 200 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička tymiánu, 1 bobkový list, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Kačicu posolíme, potrieme tymianom a olejom. Dovnútra vložíme dieliky z jedného pomaranča, pokrájané jablka, bobkový list a petržlenovú vňať. Pečieme vo vyhriatej rúre. Takmer mäkkú kačicu zalejeme vínom a upečieme do červena. Polievame ju vypečen...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Úhoř na italský způsob

Úhoř na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g úhoře, 1 mrkev, 4 kuličky pepře bílého, 500 ml bílého přirodního vína, 2 vejce, 100 ml olivového oleje, 1 hrneček strouhanky, troška čerstvé petrželové natě, sůl a pepř podle chuti

Z kože stiahnutého úhora pokrájame na kúsky a posolíme. Do hrnca dáme pokrájanú mrkvu, biele korenie, pridáme kúsky uhora, zalejeme vínom, aby boli ponorené. Od počiatku varu varíme asi 15 min. Keď ryba zmäkne, rozšľaháme vajcia so soľou, mletým ...

Polévka z Halibuta

Polévka z Halibuta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g halibuta, 150 g hovězího masa ( pokrájeného na nudličky), 4 lžíce sojové omáčky, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce opražených sezamovych semínek, sůl a pepř podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1500 ml vody, 150-200 g tuřínu (nakrájeného na nudličky), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 500 g sterilizovaných zelených fazolových lusků

Halibuta pokrájame na kocky a odložíme. Hovädzie mäso pokrájané na rezančeky, 2 lyžice sójovej omáčky, nadrobno pokrájané šalotky a cesnak rozotretý so soľou, sezam a mleté čierne korenie dáme do kastróla na olej a opekáme, kým mäso nezhnedne. Zal...

Přírodní pečená kýta z divočáka

Přírodní pečená kýta z divočáka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kýty z mladého kance, 100 g uzené slaniny, 1 větší mrkev, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 stroužků česneku, 5 malých cibulek, 80 g másla, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl podle chuti, 250 ml bílého vína, 1-2 bobkové listy

Stehno z mladého diviaka očistíme a dôkladne oplachneme. Prešpikujeme ho striedavo pásikmi slaniny, cesnaku, mrkvy, zeleru a polovicami malých cibuliek. Potom ho posolíme, dáme na maslo a slaninu piecť spolu s čiernym korením, novým korením, bobko...

Pstruh na másle a bylinkách

Pstruh na másle a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat ...

Slávnostní paštika z husích jater

Slávnostní paštika z husích jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g telecího masa z plecka, 250 g vepřového plecka , 100 g telecích jater, 500 g husích jater, 120 g slaniny, 1 houska namočená do bíleho vína, 100 g uzeného jazyka, 50 g šunky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 špetka koření na mleté maso, sůl a pepř podle chuti

Mäso, teľaciu pečeň, polovicu slaniny a husacej pečene zomelieme. Po nich zomelieme žemľu. Všetko vymiešame s vajcom a žĺtkom do penista. Posolíme a okoreníme. Zvyšok pečene, slaniny, udený jazyk a šunku pokrájame na kocky, primiešame do zmesi a n...

Plněná kuřecí stehna

Plněná kuřecí stehna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehen, sůl, pepř, Vegeta, 400 g kuřecích jater, 1 větší cibule, několik stroužků česneku, vývar, 1-2 lžičky plnotučné hořčice, petrželová nať, 1-2 vejce, 4-5 rohlíků

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a opatrně vykostíme. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a připravíme si náplň. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme omytá, osušená a nakrájená játra, krátce je orestujeme, podlijeme vý...

Ragú z beraního stehna

Ragú z beraního stehna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového stehna, 150 ml červeného vína, 1 l masového vývaru, 1 velká cibule, 8 menších mrkví, 12-15 šalotek, 250 g červené řepy, 20 oliv, 6 stroužků česneku, 2 bobkové listy, 1 větvička tymiánu , 1 lžíce zelené petrželové nati, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky škrobové moučky, 50 g másla

Mäso zbavené tuku pokrájame na kúsky. Na masle opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme mäso, posolíme, posypeme mletým čiernym korenim, necháme odpariť šťavu a potom podlievame zmesou vína a bujónu. Dusíme na miernom ohni cca 45-50 min...

stránka: