Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1278 kalorií 1.0g cukrů 21.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu.
Rozklepané mäso natrieme plnkou, na ktorú pokladieme rezančeky uhorky. Potom hruď zavinieme, zašijeme, alebo zopneme ihlami, opečieme na tuku po oboch stranách, podlejeme, chvíľu dusíme a potom pečieme asi 1 1/2 hodiny do červena.
Mäso počas pečenia polievame rozriedenou šťavou. Odparenú šťavu poprášime múkou, opražíme, podlejeme a dôkladne prevaríme. Ku koncu môžeme do šťavy pridať za lyžicu jemne posekanej petržlenovej vňate.

Bulb Tip k receptu

Mäso krájame na šikmé rezy a podávame buď s opekanými zemiakmi, s teplým zemiakovým šalátom alebo s kašou. Rovnako môžeme plniť aj plat teľacieho mäsa zo stehna alebo pliecka.


Jozef

30. 11. 2011, Recept navštíven: 1768x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře