Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1278 kalorií
1.0g cukrů
21.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu.
Rozklepané mäso natrieme plnkou, na ktorú pokladieme rezančeky uhorky. Potom hruď zavinieme, zašijeme, alebo zopneme ihlami, opečieme na tuku po oboch stranách, podlejeme, chvíľu dusíme a potom pečieme asi 1 1/2 hodiny do červena.
Mäso počas pečenia polievame rozriedenou šťavou. Odparenú šťavu poprášime múkou, opražíme, podlejeme a dôkladne prevaríme. Ku koncu môžeme do šťavy pridať za lyžicu jemne posekanej petržlenovej vňate.

Tip k receptu

Mäso krájame na šikmé rezy a podávame buď s opekanými zemiakmi, s teplým zemiakovým šalátom alebo s kašou. Rovnako môžeme plniť aj plat teľacieho mäsa zo stehna alebo pliecka.

přidejte na:
Jozef

30. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, velmi chutné
katka16031 03. 05. 2018, 23:13
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné jedlo z teľacieho mäsa
hanka 20. 05. 2018, 14:54
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept
palino 03. 11. 2018, 21:33