Slavnostní paštika z husích jater
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1256
kalorií
0.0g
cukrů
98.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Maso, telecí játra, polovinu slaniny a husích jater umeleme. Poté rozemeleme housku. Vše smícháme s vejcem a žloutkem do pěny. Osolíme a opepříme.
Zbytek husích jater a slaniny, uzený jazyk a šunku nakrájíme na kostičky, přidáme ke směsi a naplníme tím sklenici vymazanou sádlem nebo vyloženou plátky slaniny. Sklenici uzavřeme a sterilizujeme 2 hodiny. Uchováváme na chladném místě, takto vydrží i několik měsíců.
Tip k receptu
Tuto poměrně drahou pochoutku podávejte s opečenými krutony.
Jozef24. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.