Roštěnky na Hortobágyský způsob

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1854 kalorií
19.0g cukrů
48.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla.
Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, tlčenú rascu, rozotretý cesnak a majoran. Podlejeme trochou vody, premiešame, krátko povaríme a horúcu zmes nalejeme na opečené roštenky.
Zalejeme ich vodou tak aby boli úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomalý dusíme. Kým roštenky zmäknú, pridáme k nim na štvrtky pokrájané papriky a paradajky a všetko udusíme domäkka.

Tip k receptu

Z krupice a ostatných prísad uvaríme väčšie halušky ktoré pokladieme na roštenky.

přidejte na:
Jozef

08. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
to je jedno aky sposob , ale su to vyborne roštenky

majka 10. 05. 2016, 15:19

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept

palino 11. 12. 2017, 21:06

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
roštenka chutná

katka16031 06. 11. 2019, 20:23

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Recept sedi, ale na Hotobácský způsob neexistuje nic, ten recept je na hortobadsky zpusob /hortobagy-obec v MR/

Ana 05. 09. 2012, 17:36

Chybějící obrázek
Nie je Hotobácský, ale Hortobágysky spôsob. Láskavo opraviť.

Peter 05. 10. 2015, 11:34

Chybějící obrázek
Opraveno. Děkujeme za reakci, Vaše sRecepty

05. 10. 2015, 14:03