Roštěnky na Hortobágyský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla.
Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, tlčenú rascu, rozotretý cesnak a majoran. Podlejeme trochou vody, premiešame, krátko povaríme a horúcu zmes nalejeme na opečené roštenky.
Zalejeme ich vodou tak aby boli úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomalý dusíme. Kým roštenky zmäknú, pridáme k nim na štvrtky pokrájané papriky a paradajky a všetko udusíme domäkka.
Tip k receptu
Z krupice a ostatných prísad uvaríme väčšie halušky ktoré pokladieme na roštenky.
Jozef08. 12. 2011
Ingredience
- 6 hovězích roštěnek ( po 150 - 180 g)
- 1 vejce
- 100 g sádla
- 150 g zelené papriky
- 200 g cibule
- 150 g rajčat
- Na krupicové halušky :100 g krupice
- 50 g másla
- 100 ml rajčatového protlaku
- 1-2 lžíce hladké mouky
- sůl, majoránka a drcený kmín podle potřeby
- 150 g červené pálivé papriky
- 2 stroužky utřeného česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 10. 05. 2016, 15:19

palino 11. 12. 2017, 21:06

katka16031 06. 11. 2019, 20:23
Ana 05. 09. 2012, 17:36
Peter 05. 10. 2015, 11:34
05. 10. 2015, 14:03