Roštěnky na Hortobágyský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1854
kalorií
19.0g
cukrů
48.0g
tuků
26.0g
bílkovin
Příprava
Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla.
Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, tlčenú rascu, rozotretý cesnak a majoran. Podlejeme trochou vody, premiešame, krátko povaríme a horúcu zmes nalejeme na opečené roštenky.
Zalejeme ich vodou tak aby boli úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomalý dusíme. Kým roštenky zmäknú, pridáme k nim na štvrtky pokrájané papriky a paradajky a všetko udusíme domäkka.
Tip k receptu
Z krupice a ostatných prísad uvaríme väčšie halušky ktoré pokladieme na roštenky.
Jozef08. 12. 2011
Ingredience
- 6 hovězích roštěnek ( po 150 - 180 g)
- 1 vejce
- 100 g sádla
- 150 g zelené papriky
- 200 g cibule
- 150 g rajčat
- Na krupicové halušky :100 g krupice
- 50 g másla
- 100 ml rajčatového protlaku
- 1-2 lžíce hladké mouky
- sůl, majoránka a drcený kmín podle potřeby
- 150 g červené pálivé papriky
- 2 stroužky utřeného česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.