Roštěnky na Hortobágyský způsob

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1854 kalorií
19.0g cukrů
48.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla.
Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, tlčenú rascu, rozotretý cesnak a majoran. Podlejeme trochou vody, premiešame, krátko povaríme a horúcu zmes nalejeme na opečené roštenky.
Zalejeme ich vodou tak aby boli úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomalý dusíme. Kým roštenky zmäknú, pridáme k nim na štvrtky pokrájané papriky a paradajky a všetko udusíme domäkka.

Tip k receptu

Z krupice a ostatných prísad uvaríme väčšie halušky ktoré pokladieme na roštenky.

přidejte na:
Chybí obrázek

08. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
to je jedno aky sposob , ale su to vyborne roštenky

10. 05. 2016, 15:19

Chybí obrázek
výborný recept

11. 12. 2017, 21:06

Přidat komentář
Chybí obrázek
Recept sedi, ale na Hotobácský způsob neexistuje nic, ten recept je na hortobadsky zpusob /hortobagy-obec v MR/

Ana 05. 09. 2012, 17:36

Chybí obrázek
Nie je Hotobácský, ale Hortobágysky spôsob. Láskavo opraviť.

Peter 05. 10. 2015, 11:34

Chybí obrázek
Opraveno. Děkujeme za reakci, Vaše sRecepty

05. 10. 2015, 14:03

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.