Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Roštěnky na Hortobágyský způsob
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 15min , porce

1854 kalorií, 19.0g cukrů, 48.0g tuků, 26.0g bílkovin

Příprava

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla.
Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, tlčenú rascu, rozotretý cesnak a majoran. Podlejeme trochou vody, premiešame, krátko povaríme a horúcu zmes nalejeme na opečené roštenky.
Zalejeme ich vodou tak aby boli úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomalý dusíme. Kým roštenky zmäknú, pridáme k nim na štvrtky pokrájané papriky a paradajky a všetko udusíme domäkka.

Bulb Tip k receptu

Z krupice a ostatných prísad uvaríme väčšie halušky ktoré pokladieme na roštenky.

Jozef

08. 12. 2011, Recept navštíven: 2054x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Roštěnky na Hortobágyský způsob

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranác...

Roštěnky na celeru

Roštěnky na celeru

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté...

Zobrazit všechny podobné recepty k Roštěnky na Hortobágyský způsob Link-arrow
Thumb.52987

Knedlíky z krupicového těsta

Mléko osolíme a osladíme přidáme krupici a uvaříme hustou kaši. Až vychladne, přidáme vejce a tolik mouky, ...

Thumb

Noky z petrželky

Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo, osolíme a za stálého míchání přisypáváme postupně hrubou mouku, až se...


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
to je jedno aky sposob , ale su to vyborne roštenky

10. 05. 2016, 15:19

Přidat komentář
Thumb
Recept sedi, ale na Hotobácský způsob neexistuje nic, ten recept je na hortobadsky zpusob /hortobagy-obec v MR/

Ana 05. 09. 2012, 17:36

Thumb
Nie je Hotobácský, ale Hortobágysky spôsob. Láskavo opraviť.

Peter 05. 10. 2015, 11:34

Veronika
Opraveno. Děkujeme za reakci, Vaše sRecepty

Veronika 05. 10. 2015, 14:03

Facebook komentáře