Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Roštěnky na Hortobágyský způsob

Roštěnky na Hortobágyský způsob

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1854 kalorií 19.0g cukrů 48.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Roštenky na okrajoch narežeme, jemne naklepeme, poprášime múkou a prudko opečieme na masti po oboch stranách. Opečené preložíme do kastróla.
Na masti, v ktorom sa roštenky opekali, opražíme dozlatista najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, tlčenú rascu, rozotretý cesnak a majoran. Podlejeme trochou vody, premiešame, krátko povaríme a horúcu zmes nalejeme na opečené roštenky.
Zalejeme ich vodou tak aby boli úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomalý dusíme. Kým roštenky zmäknú, pridáme k nim na štvrtky pokrájané papriky a paradajky a všetko udusíme domäkka.

Bulb Tip k receptu

Z krupice a ostatných prísad uvaríme väčšie halušky ktoré pokladieme na roštenky.


Jozef

08. 12. 2011, Recept navštíven: 2165x

Podobné recepty


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
to je jedno aky sposob , ale su to vyborne roštenky

10. 05. 2016, 15:19

Přidat komentář
Thumb
Recept sedi, ale na Hotobácský způsob neexistuje nic, ten recept je na hortobadsky zpusob /hortobagy-obec v MR/

Ana 05. 09. 2012, 17:36

Thumb
Nie je Hotobácský, ale Hortobágysky spôsob. Láskavo opraviť.

Peter 05. 10. 2015, 11:34

Veronika
Opraveno. Děkujeme za reakci, Vaše sRecepty

Veronika 05. 10. 2015, 14:03

Facebook komentáře