Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1840 kalorií 2.0g cukrů 99.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou.
Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme zrezali konce, aby dobre priliehali k sebe. Vajcia môžeme pospájať špajľami, aby držali pohromade. Plát zvinieme, zviažeme, alebo zašijeme a roládu opečieme na rozohriatej masti. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a roládu dusíme domäkka, občas ju podlejeme. Šťavu necháme odpariť, tuk poprášime múkou, prudko opražíme, podlejeme a prevaríme. Špajle vyberieme a mäso pokrájame na plátky hrubé asi ako prst. Podávame s ryžou, opečenými zemiakmi a so šalátmi.

Bulb Tip k receptu

Na rozklepaný plát mäsa môžeme poukladať aj plátky vareného údeného bôčíka, na bôčik položíme varené vajcia a a pokrájame rovnako. K bôčiku môžeme pridať aj plátky sterilizovaných uhoriek.


Přidat na Pinterest
Jozef

10. 12. 2011, Recept navštíven: 1807x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná rolada

17. 04. 2016, 19:19

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
telacia rolada je chuťovo vyvážená , dobrá

03. 01. 2017, 20:45

Přidat komentář

Facebook komentáře