Dušený králik na francouzský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
780
kalorií
0.0g
cukrů
69.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
Očistený zajačí zadok a stehna rozkrájame na niekoľko kúskov (asi 7-8 kúskov), prešpikujeme ich slaninou, posolíme a posypeme čiernym korenim a potrieme horčicou. Na pekáč dáme zvyšnú slaninu, maslo a pokrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Vložíme pripravené porcie mäsa a opečieme. Poprášime múkou, opražíme a zalejeme vínom alebo vyvarom. Pridáme pokrájané šampiňóny alebo hríby, koreniny a tymian. Všetko udusíme do mäkka.
Tip k receptu
Podávame s ryžou alebo s jemnými knedľami a brusnicami.
Jozef04. 12. 2011
Ingredience
- 1 králičí hřbet a stehna
- 3 středně velké cibule
- 3-5 žampionů nebo hřibků naložených v soli
- 100 g uzené slaniny
- 50 g másla
- 250 ml bílého vína
- 100 ml masového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 1-2 lžíce hladké mouky
- po 5 kuličkách pepře a nového kořeni
- 1 bobkový list
- 1 větvička tymiánu
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.