Dušený králik na francouzský způsob

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

780 kalorií
0.0g cukrů
69.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Očistený zajačí zadok a stehna rozkrájame na niekoľko kúskov (asi 7-8 kúskov), prešpikujeme ich slaninou, posolíme a posypeme čiernym korenim a potrieme horčicou. Na pekáč dáme zvyšnú slaninu, maslo a pokrájanú cibuľu a necháme zružovieť. Vložíme pripravené porcie mäsa a opečieme. Poprášime múkou, opražíme a zalejeme vínom alebo vyvarom. Pridáme pokrájané šampiňóny alebo hríby, koreniny a tymian. Všetko udusíme do mäkka.

Tip k receptu

Podávame s ryžou alebo s jemnými knedľami a brusnicami.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobre pripravený králik

30. 04. 2016, 18:54

Chybí obrázek
vyborný recept

10. 05. 2016, 15:21

Chybí obrázek
dobrý spôsob prípravy králika

28. 02. 2018, 20:32

Chybí obrázek
chuťovo perfektný králik

22. 03. 2018, 15:53

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.